Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Επί μήνες ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί συστηματικά τη μαρτυρική Γάζα προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς και καταστροφές σε νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές, σπίτια. Μία ανείπωτη τραγωδία - γενοκτονία για τον παλαιστινιακό λαό. 

Το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή με την στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και από δίπλα και της κυβέρνησης της ΝΔ. Διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια σε αυτό το έγκλημα, ενώνοντας τις φωνές μας με τα εκατομμύρια διαδηλωτές, που παρά την καταστολή και την προπαγάνδα κυβερνήσεων και ΜΜΕ, βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. 

Αυτή η συμπαράσταση δίνει δύναμη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, από τη Γάζα μέχρι τη Δυτική Όχθη, απέναντι στην ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου. Το δικό μας καθήκον, η δικιά μας συνεισφορά για να νικήσει η ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι παλέψουμε ενάντια στην δική μας κυβέρνηση, στην κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι συνένοχη στις σφαγές στη Γάζα με τον πολεμικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ. 

Απαιτούμε να διακοπεί κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη. Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ, να απελαθεί ο πρέσβης και η διπλωματική αντιπροσωπεία. Οι ισραηλινοί πιλότοι, που βομβαρδίζουν αμάχους και μικρά παιδιά στη Γάζα, εκπαιδεύονται εδώ σε κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 

Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες. 

Ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες. 

Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα των παλαιστινίων στην εθνική τους αυτοδιάθεση, την δημιουργία κυρίαρχου, ανεξάρτητου κράτους στο σήμερα, την νίκη στον αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη, με επιστροφή στις εστίες τους όλων των Παλαιστίνιων που εκτοπίστηκαν από το 1948 και μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο του αγώνα της εργατικής τάξης της περιοχής για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών, την διάλυση του σιωνιστικού κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ, και την από κοινού οικοδόμηση μιας κοσμικής, πολυεθνικής σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα ζουν ειρηνικά όλοι ανεξάρτητα από έθνος ή θρήσκευμα, που μόνο η εξουσία της εργατικής τάξης μπορεί να εξασφαλίσει.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η περίοδος που βρισκόμαστε σφραγίζεται από τη σφαγή στη Γάζα, τη συνέχιση και την ένταση των πολέμων και της ελληνικής εμπλοκής σε αυτούς, την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου για την προώθηση των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς, με ανοιχτές ακόμα τις πληγές των οικολογικών καταστροφών του καλοκαιριού, με σκληρή επίθεση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα (λιτότητα, φοροαφαίμαξη, ακρίβεια) που συνοδεύεται, έως τώρα, από μια προσπάθεια οριακής «διαχείρισης» των επιπτώσεων αυτής της πορείας στους πιο ευάλωτους.  

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε τις αριστερές, ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε Δήμους-Περιφέρειες

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ. ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής οργής, αγανάκτησης και κοινωνικής σύγκρουσης απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του κρατικού μηχανισμού.

Όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος θέλουν να παρουσιάζουν τους θανάτους και τις καταστροφές, από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σαν «αναπόφευκτες» ξέρουμε ότι αυτό που φταίει είναι η πολιτική που θεωρεί πως η πρόληψη, οι υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού και της φύσης, οι δαπάνες για σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες είναι «περιττό κόστος».

Για να πιάσει η κυβέρνηση την «επενδυτική βαθμίδα», αξία έχει το κέρδος και όχι η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, της συναινετικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, των δημάρχων και των περιφερειαρχών που έχει την ευθύνη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος, ενώ υποβαθμίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών θα αξιοποιήσουν ένα τυχόν θετικό για αυτούς αποτέλεσμα σαν επιβεβαίωση της πολιτικής τους, σαν «σήμα» κλιμάκωσης της επίθεσης στον λαό. Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όπως το άθλιο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που θέλει να κάνει την εργατική τάξη σκλάβο του κεφαλαίου, επίθεση στο περιβάλλον που το έχει ήδη καταστρέψει η αλόγιστη καπιταλιστική εκμετάλλευση, επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής με την ακρίβεια να σαρώνει και τις τράπεζες να παίρνουν σπίτια στις δημοκρατικές ελευθερίες, επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες που ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την επανεμφάνιση των φασιστικών συμμοριών .

Συνολικότερα οι δυνάμεις του συστήματος επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για να εμπεδώσουν την πολιτική του «μονόδρομου», το κλίμα της συναίνεσης, μέσα από την αποδοχή των κοινών θέσεων στα κεντρικά ζητήματα, (κατεύθυνση της «ανάπτυξης», ρόλος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων κλπ), την αποδοχή του ασφυκτικού αντιλαϊκού πλαισίου για τον ρόλο των Δήμων, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το νομοσχέδιο Κεραμέως, τις κοινές υποψηφιότητες σε πολλούς  δήμους  και περιφέρειες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, και τις μεταγραφές του πολιτικού τους προσωπικού από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Όλα αυτά δείχνουν ότι αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι το κέρδος και τα συμφέροντα και όχι οι ανάγκες μας και οι γειτονιές μας.    

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές απαντάμε μαχητικά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά, ενωτικά.

  • Ρίχνουμε μαύρο στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ και στους υποψήφιους δημάρχους – περιφερειάρχες που υποστηρίζει
  • Ούτε σπιθαμή γης στα μαντρόσκυλα του συστήματος στους φασίστες και στην ακροδεξιά.
  • Γυρνάμε την πλάτη στους υποψηφίους που υποστηρίζει η συναινετική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.
  • Ψηφίζουμε για την ενίσχυση του ανυποχώρητου αγώνα, για τις εργατικές  και λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης, της περιφερειακής διοίκησης, της ΕΕ, και του κεφαλαίου. Δεν τους επιτρέπουμε να τσακίζουν τις ζωές μας.

Στηρίζουμε μαχητικά τις  ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις στις περιφέρειες και δήμους που συμμετέχουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» με υποψήφιο τον Κώστα Τουλγαρίδη, την «Ανατρεπτική Συμμαχία» στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο λιμάνι» στον Πειραιά με υποψήφιο τον Θανάση Διαβολάκη, την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με υποψήφιο τον Θ Αγαπητό,  την «Πόλη Ανάποδα» στην Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την Μαρία Κέκη.

Στηρίζουμε τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις και ψηφοδέλτια σε δεκάδες δήμους στην βάση των αποφάσεων των ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Το κέρδος και το κεφάλαιο πνίγουν τη ζωή στη Θεσσαλία με ευθύνη της κυβέρνησης. Η επιβίωση των ανθρώπων και του πλανήτη θέλει επανάσταση!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Το καλοκαίρι στον Έβρο και αλλού, κάηκαν πάνω από ένα εκατ. στρέμματα δάσους. Τώρα στη Θεσσαλία κυριολεκτικά πνίγηκαν ολόκληρες περιοχές. Για την κυβέρνηση της ΝΔ, για την οποία πάντα φταίει "κάποιος άλλος", η καραμέλα έχει βρεθεί: «Ζούμε την κλιματική αλλαγή... τι να κάνουμε;».

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως με την πανδημία, που ήταν "πρωτόγνωρη", φρόντιζε βασικά να στέλνει πελατεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία ξεγυμνώνοντας από προσωπικό και εξοπλισμό το ΕΣΥ. Στις φωτιές, που ήταν "πρωτόγνωρες", ήξερε να μειώνει τα κονδύλια για την πυροπροστασία. Τώρα για τις πλημμύρες, που είναι επίσης "πρωτόγνωρες", δεν ξέρει ότι οι δρόμοι και οι γέφυρες είναι σάπια και ασυντήρητα, ότι τα ρέματα είναι μπαζωμένα, τα ποτάμια έχουν γίνει δρόμοι η πάρκινγκ, οι κοίτες τους έχουν τσιμεντωθεί και οι εκβολές τους έχουν περιοριστεί. Την ίδια ευθύνη έχουν και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συναίνεση όλου του πολιτικού συστήματος και του κεφαλαίου, είναι συνυπεύθυνη για την κλιματική κρίση. Ετοιμάζουν νέες εξορύξεις στα βάθη της Μεσογείου, έχουν κάνει την Αλεξανδρούπολη "ενεργειακό κόμβο" για το LNG, ενώ η "πράσινη ανάπτυξη" που επαγγέλλονται καταστρέφει θάλασσες και βουνά. Να την γκρεμίσουμε!

Άμεσα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές και να ζήσουν οι άνθρωποι. Να κοπούν τα λεφτά για τα Rafale και την αστυνομία και να δοθούν, εδώ και τώρα, για αποζημιώσεις, συντήρηση και βελτίωση των υποδομών και της πολιτικής προστασίας.

Ο καπιταλισμός με την αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης, κατέστρεψε το "ανόργανο σώμα" του ανθρώπου, οδήγησε στην κλιματική κρίση, που τα τρομερά της αποτελέσματα μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε και συνεχίζει ακάθεκτο στον ίδιο δρόμο, κάνοντας τη δήθεν «διάσωση» του πλανήτη με χρηματιστηριακά προϊόντα (χρηματιστήρια ενέργειας, ρύπων, τροφίμων κλ.π.).

Η προστασία της ζωής, η ίδια η επιβίωση του πλανήτη περνάει μέσα από την ανατροπή των κυβερνήσεων που διαχειρίζονται αυτό το καταστροφικό σύστημα, αλλά και του ίδιου του καπιταλισμού, για μια νέα κοινωνία που στο κέντρο αντί του κέρδους της άρχουσας τάξης, θα βάλει την προστασία του περιβάλλοντος και τις ανάγκες μας, για μία ζωή που αξίζει να ζούμε.  

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Υπεράσπιση των δασών, κάτω η πολιτική που καίει τη ζωή μας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία, με τραγικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων και το περιβάλλον, δεν είναι φυσικό φαινόμενο του καλοκαιριού αλλά αποτέλεσμα της ολέθριας αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων, των αδηφάγων επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων και της κλιματικής κρίσης που προκαλεί η κερδοσκοπία του κεφαλαίου. 
 
Τα δάση που χάνονται, τα ζώα και τα σπίτια που καίγονται, τα χωράφια, οι αγροτικές και άλλες επαγγελματικές υποδομές, το φυσικό περιβάλλον που έγιναν παρανάλωμα σε Κουβαρά, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα και αλλού στην Αν. Αττική, στο Λουτράκι, στο Καπαρέλλι Βοιωτίας και στα Δερβενοχώρια, θα είχαν σωθεί αν η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν είχε υπονομεύσει την Πυροσβεστική και δεν είχε διαλύσει τη Δασική Υπηρεσία.
 
Χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς τα αναγκαία οχήματα, εξοπλισμό και υποδομή, δεν είναι σε θέση να οργανώσουν έγκαιρα την πυροπροστασία και έχουν τεράστιες δυσκολίες στην πυρόσβεση παρά τον ηρωικό αγώνα που δίνουν, με τη βοήθεια εργαζομένων των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και εθελοντών από την κοινωνία που αυτοοργανώνεται με αλληλεγγύη μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο. 
 

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Το ΟΧΙ του λαού ήταν ένα ρήγμα που ζητάει την δικαίωση του

ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Οχτώ χρόνια κλείνουν σήμερα από το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της νέας "δανειακής σύμβασης", των νέων μνημονίων.. Ένα ΟΧΙ που παραμένει αδικαίωτο. Ένα ΟΧΙ που πολεμιέται από παντού. Από δεξιά και από ..αριστερά! 

Το 62% της 5ης του Ιούλη του 2015 δεν ήρθε τυχαία. Ηρθε σαν αποτέλεσμα των μεγάλων αντιμνημονιακών αγώνων της περιόδου 2010-2015, των πλατειών, των απεργιών, των συγκρούσεων. Σαν αποτέλεσμα του πόθου των εργαζόμενων και της νεολαίας να "τελειώνουμε με τα μνημόνια", την τρόικα, την φτώχια, την διαρκή βία ενάντια στον λαό, την εξευτελιστική επιτήρηση. Σε όλα αυτά ο λαός είπε ένα μεγάλο "μέχρις εδώ". Και το είπε παρά τον ωμό εκβιασμό του Ντράγκι και της ΕΕ, που έκλεισε τις τράπεζες, παρά την τρομοκρατία της ντόπιας άρχουσας τάξης, της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι θα επέλθει η απόλυτη καταστροφή "αν δεν συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις".

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης του Ιούνη και τους αγώνες της επόμενης μέρας

1. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου με την εκλογική νίκη της ΝΔ και την άνοδο της ακροδεξιάς, με είσοδο στην Βουλή τριών κομμάτων, ανάμεσά τους και του κόμματος Κασιδιάρη, δεν πρέπει να οδηγήσει σε απογοήτευση τον κόσμο του αγώνα.

Η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της με λιγότερες ψήφους και έλαβε 158 έδρες εξαιτίας και του καλπονοθευτικού νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει. Με τις ανακοινώσεις των νέων υπουργών σήμερα έγινε σαφές ότι προωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα λιτότητας, αυταρχισμού, περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων. Οι δυνατότητες να αναπτυχθούν εδώ και τώρα αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική της είναι υπαρκτές – παρά τις δυσκολίες – και με αυτό το καθήκον χρειάζεται να αναμετρηθούν οι δυνάμεις του μαχόμενου κινήματος και της Αριστεράς.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Διάλογος #21 - Εκλογές 2023

-- Χαιρετισμός του Μουσταφά Τσολάκ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 19 Ιουνίου

 

-- Χρειάζεται τομή, όχι διαχείριση της «υπαρκτής Αριστεράς» [του Άγγελου Χάγιου]

 

-- Νέες οχυρώσεις για την ΕΕ–φρούριο [του Γιώργου Πίττα]

 

-- ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να ανθίσει η ελπίδα της ανατροπής [του Μιχάλη Ρίζου]

 

-- ΣΥΡΙΖΑ: Κεντροαριστερά χαμηλών «πτήσεων» [του Γιώργου Κρεασίδη]

 

-- Αναγκαία μια ισχυρή αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά για την αντεπίθεση του κινήματος [της Μαρίας Καραμπέλη]

 

-- ΚΚΕ: «Μόνη αντιπολίτευση» ενάντια σε κάθε ανατρεπτική αριστερή φωνή [του Κώστα Τουλγαρίδη]

 

-- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την ήττα της ΝΔ, τη νίκη των αγώνων μας! [του Γιώργου Ράγκου]