Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της τ.κ. για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ  ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

    Το μήνυμα από τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών είναι σαφές, όσον αφορά την αποδοκιμασία του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, του συμπολιτευόμενου ΛΑΟΣ και της ουσιαστικά συμπαρατασσόμενης Ν.Δ.

    Οι περιφερειακοί συνδυασμοί που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ έχασαν 1,2 εκ. ψηφοφόρους από τις βουλευτικές του 2009, οι συνδυασμοί που υποστήριξε το ΛΑΟΣ έχασαν 170.000 ψήφους και οι συνδυασμοί της Ν.Δ. έχασαν 560.000 ψήφους. Δεν υπάρχει λαϊκή αποδοχή στα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ.. Σημαντική πλευρά των αποτελεσμάτων είναι η αύξηση της αποχής, που παρά την αντιφατική της προέλευση, σημαίνει απογοήτευση και απόρριψη των κυρίαρχων πολιτικών. Ταυτόχρονα, σημαίνει ότι ένα μέρος της αποχής, των λευκών και των άκυρων εν δυνάμει αναζητά αριστερή διέξοδο, αλλά προς το παρόν δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στην υπάρχουσα αριστερά. 

   Θεωρούμε θετική την άνοδο των ψήφων της αριστεράς και κυρίως την ενίσχυση των ρευμάτων με έντονο αντι-ΕΕ προσανατολισμό. Η μεγάλη άνοδος των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, παρά το ότι έχουμε συναίσθηση ότι δεν είναι ούτε λευκή επιταγή, ούτε απόλυτη συμφωνία με τις θέσεις μας και τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όσων μας ψήφισαν, να τους καλέσουμε σε συστράτευση στους αγώνες της επόμενης περιόδου και να συμβάλλουμε ώστε ακόμα περισσότεροι να πάρουν τη θέση τους για την αναγκαιότητα μιας ριζοσπαστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και ενός αντικαπαλιστικού προτάγματος στη σύγχρονη εποχή.

    Στις περιοχές μας το περιφερειακό σχήμα της Αττικής, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είχε τα εξής αποτελέσματα:
  •     Βύρωνας 587 ψήφοι ή ποσοστό 2,65%,
  •     Καισαριανή 236 ψήφοι ή ποσοστό 2,25%
  •     Υμηττός - Δάφνη 352 ψήφοι ή ποσοστό 2,49 %

    Αυτά τα αποτελέσματα υπερτριπλασιάζουν τα ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές του 2009 και δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για την παρέμβαση μας στην περιοχή και μεγαλύτερες ευθύνες για την επόμενη μέρα.

    Θεωρούμε, επίσης, θετικό ότι οι κινήσεις πόλης στην περιοχή μας (Βύρωνας, Δάφνη), που συμμετείχαν και στις δημοτικές εκλογές σε αντικαπιταλιστική-αντιδιαχειριστική κατεύθυνση, πήραν ποσοστά άνω του 6% και το σχήμα Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ποσοστό 2,84%.
    Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες! Εκεί δίνουμε το ραντεβού με όσους και όσες στήριξαν την αντικαπιταλιστική αριστερά, αλλά και με όλο το λαό. Στους αγώνες, που η αριστερά είναι ανάγκη να συμβάλλει και με την κοινή της δράση, να αποκτήσουν ανατρεπτική δύναμη.

    Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καλούμε να μαυριστούν ξανά οι πολιτικοί εκφραστές του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του Καλλικράτη, δηλαδή οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα δεξιά ή αριστερά δεκανίκια τους. Η πολιτική τους να ανατραπεί στους δρόμους, με ανυποχώρητους αγώνες που έδειξαν ότι μπορούν να νικάνε.

    Θεωρούμε ότι κανένας από τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στους δήμους της περιοχής μας (Αθήνα, Βύρωνας, Καισαριανή, Υμηττός-Δάφνη) δεν μπορεί να στηριχτεί από την αντικαπιταλιστική αριστερά, ακόμα και αν δεν έχει την επίσημη υποστήριξη των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Γιατί κανένας δεν κινείται με το πρόγραμμα και τη δράση του σε αντίθεση με τις πολιτικές του μνημονίου κυβέρνησης -Ε.Ε. -Δ.Ν.Τ. και σύγκρουσης με τα μικρά ή μεγάλα τοπικά συμφέροντα του κεφαλαίου.

    Καλούμε για αυτό όλες και όλους σε λευκό-άκυρο στο δεύτερο γύρο στους δήμους Αθήνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης- Υμηττού και στην περιφέρεια Αττικής.

    Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ