Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δεν πληρώνουμε!

           
 Ανακοίνωση της Τοπικής Κίνησης 

ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ— ΑΠΟ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ-ΔΩΡΕΑΝ-ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Νέο χαράτσι σε μισθούς και συντάξεις επιβάλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες κατά 40% από 1η Φλεβάρη. Παράλληλα, κατέθεσε νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, που προβλέπει δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας των ΜΜΜ, που θα φέρει κατάργηση γραμμών και ελάττωση της συχνότητας δρομολογίων, εκατοντάδες μετατάξεις εργαζόμενων, συρρίκνωση μισθών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, η παιδεία , η υγεία και κάθε κοινωνική παροχή είναι στο μάτι του κυκλώνα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το ΛΑΟΣ,  τη Ν.Δ.  και τα παπαγαλάκια των  ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι όλα γίνονται στο όνομα της «καταπολέμησης των ελλειμμάτων». Ρίχνουν τόνους λάσπης στους εργαζόμενους των ΜΜΜ μιλώντας για δήθεν «υπέρογκους μισθούς», που δημιουργούν χρέη τα οποία πληρώνουμε εμείς. Πρόκειται για συκοφαντίες με στόχο να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να μας οδηγήσουν όλους στην ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα εργασία.


   Η αλήθεια είναι ότι χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις αποδίδουν μόνο  το 13% των επιχορηγήσεων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί, αναγκάζοντας έτσι τους οργανισμούς να δανείζονται από τις τράπεζες με υπέρογκα επιτόκια.  Αντίθετα, στις ιδιωτικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΘ, αεροπλάνα, καράβια, κ.α.) αποδίδουν το 100% της επιχορήγησης. Όσο για τις δήθεν αστρονομικές αμοιβές των εργαζόμενων, πρόκειται για λαθροχειρία καθώς στο μέσο όρο, που παρουσιάζουν, αθροίζονται μαζί και οι παχυλοί μισθοί των μεγαλοδιευθυντάδων και των μάνατζερ.

Ψέματα λένε και όταν προπαγανδίζουν ότι τα μέτρα θα φέρουν ποιοτικότερες συγκοινωνίες. Το νομοσχέδιο απαιτεί μείωση κόστους, που σημαίνει περαιτέρω συγχώνευση δρομολογίων και κατάργηση γραμμών, δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη αναμονή και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.  Μειώνει περισσότερο την κρατική επιδότηση, παραχωρεί σημαντικά κομμάτια των εταιριών σε ιδιώτες (από τον έλεγχο των εισιτηρίων μέχρι την ακίνητη περιουσία του ΟΑΣΑ), νομιμοποιεί συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ για να μπορούν να αρπάξουν γραμμές-“φιλέτα” (όπως για παράδειγμα η γραμμή της ΕΘΕΛ προς το αεροδρόμιο). Η χειροτέρευση της ποιότητας των συγκοινωνιών κρύβεται σε κάθε γραμμή του νομοσχεδίου, ακόμα και στις μετατάξεις. Από τους 1.500 που πρόκειται σε πρώτη φάση να μεταταχτούν, οι περισσότεροι από τους μισούς (οι 820 όπως λέει το νομοσχέδιο) είναι οδηγοί.

Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Δεν δεχόμαστε τη λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών με τη λογική της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, του μικρότερου κόστους. Είναι σε βάρος της ποιότητας, της εξυπηρέτησης, των εργασιακών δικαιωμάτων.  Αντίθετα, η εξυπηρέτηση των επιβατών με ένα αναπτυγμένο δίκτυο δημόσιων, δωρεάν, ποιοτικών ΜΜΜ θα συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών μετακίνησης, στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν δεχόμαστε την διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών για να τις παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα πιο ακριβά εισιτήρια, λιγότερο ασφαλείς συγκοινωνίες και χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτήρα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για τα ελλείμματα αυτοί που τα δημιούργησαν. Δε θα πληρώσουμε εμείς για τα χρέη που δημιουργεί η πολιτική τους.

Δεν δεχόμαστε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στα ΜΜΜ. Σήμερα χτυπάνε αυτούς, αύριο θα χτυπήσουν άλλους και μεθαύριο τον καθένα μας. Ο αγώνας των εργαζόμενων στα ΜΜΜ είναι αγώνας ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων, ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Είναι προς το συμφέρον όλης της εργατικής τάξης να σταθεί αλληλέγγυα στις απεργίες των εργαζομένων στα ΜΜΜ γιατί η νίκη τους θα σημάνει την αρχή του ξηλώματος της αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους κλάδους!

Όλες και όλοι μαζί:
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
·   ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ- ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·  ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.