Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Όλοι ενωμένοι, να γκρεμίσουμε την βάρβαρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ!

Ανακοίνωση της Τοπικής Κίνησης
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιστράτευσε τελικά τους απεργούς εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Με στόχο την συντριβή του απεργιακού τους αγώνα και έπειτα τη συντριβή όλων των κομματιών των εργαζομένων που αντιστέκονται. Η επίθεση της κυβέρνησης και όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ- αστικά ΜΜΕ) είναι κοινή, καλά σχεδιασμένη και θα πάει μέχρι το τέλος για την εξυπηρέτηση της οικονομικής ολιγαρχίας, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.!

Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να πετύχουν την συντριβή των αγώνων των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Ξεδίπλωσαν όλο το αντεργατικό τους οπλοστάσιο. Άνοιξαν το δρόμο για την εισβολή των ιδιωτικών συμφερόντων στην αποκομιδή των σκουπιδιών και ανέθεσαν στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ, προσέφυγαν στα δικαστήρια για να κρίνουν την απεργία παράνομη. Ανακοίνωσαν ότι θα κόψουν τα μεροκάματα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ για όσο διάστημα υπάρχουν καταλήψεις. Ετοίμασαν τη χρησιμοποίηση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού για τη συλλογή των απορριμμάτων. Θέλουν να παραδώσουν τη διαχείριση απορριμμάτων στο κεφάλαιο και να αναπτύξει την κερδοφορία του με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για όσους εργάζονται στην καθαριότητα αλλά και για όλους τους κατοίκους, αφού ο τομέας της καθαριότητας που έχει δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα θα ιδιωτικοποιηθεί με αποτέλεσμα πανάκριβες υπηρεσίες. Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει, οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ μαζί με την υπόλοιποι κοινωνία θα τα σπάσουν στην πράξη. 

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να ξεδιπλωθεί η πιο πλατιά συμπαράσταση της κοινωνίας στην απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ! Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αγωνιστούν μαζί με τους απεργούς. Να πλαισιώσουν στην πράξη τις απεργιακές φρουρές, γιατί αυτός ο αγώνας αφορά όλοι την εργατική τάξη. Τόσο καιρό μας λένε ότι πρέπει να κτυπηθεί ο δημόσιος τομέας προς χάρη των ...εργαζομένων του ιδιωτικού. Τώρα σαρώνουν τους εργαζόμενους και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα για να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα, υλοποιώντας κατά γράμμα τις επιλογές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μόνο προς το χειρότερο τροποποιείται η πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν θα μπορέσουν όμως να αναχαιτίσουν τον αγωνιστικό ξεσηκωμό, που συγκλονίζει τους τόπους δουλειάς. Με καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, απεργίες, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στη ΔΕΗ, στο δημόσιο, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, σε όλους τους κλάδους, δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης της εξαθλίωσης, για να φύγουν τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ, για να ηττηθεί το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την απαράδεκτη και προκλητική κυβερνητική παρέμβαση, όπως και κάθε δήμαρχο που θα συνταχθεί μαζί της. Καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα και το λαό, όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών και εργαζομένων στους ΟΤΑ. Για τα δίκαια αιτήματά τους, για την υπεράσπιση και ανάπτυξη του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των άλλων δημοτικών υπηρεσιών, για την ανατροπή της κυβέρνησης του σφαγείου ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Σήμερα, χρειάζεται η πιο πλατιά ενωτική δράση μέσα στο εργατικό κίνημα και η ανατρεπτική κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς με σαφή στόχο την ήττα και το γκρέμισμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Την ανατροπή της πολιτικής και των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ. Την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους. Την έξοδο από την ΟΝΕ και το ευρώ, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ. Τέλος, τη συμβολή στην δημιουργία ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος το οποίο να μπορεί να σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας!

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
που θα συνταράξουν την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο!