Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η "νέα" κυβέρνηση αντιμέτωπη με την οργή για τα χαράτσια!

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
  
Η λαϊκή κατακραυγή για το νέο χαράτσι ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, οι κινητοποιήσεις ενάντια του, η έκταση της άρνησης πληρωμής του, αλλά και η εμφανής αδυναμία μεγάλου ποσοστού για την έγκαιρη εξόφληση ακόμα και του ηλεκτρικού ρεύματος (22% των 86.000 λογαριασμών, που περιλαμβάνουν το χαράτσι, δεν έχουν πληρωθεί 9 μέρες μετά τη λήξη τους, σύμφωνα με τη ΔΕΗ) πιέζουν την κυβέρνηση. Προσπαθεί να κάνει κινήσεις δήθεν διορθωτικές, ελπίζοντας στην εκτόνωση της αντίστασης. Κινήσεις που δημιουργούν νέα κύματα οργής, καθώς φτάνει στο σημείο να βάζει αστυνομικούς να ελέγχουν τα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών! 

Η καθυστερημένη εγκύκλιος της 1/12 όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στο νόμο 4021/11 και στην προηγούμενη υπουργική απόφαση. Η απαλλαγή πάλι ισχύει μόνο για τους μακροχρόνια άνεργους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και στο ποσοστό που τους ανήκει το ακίνητο που ιδιοκατοικούν. Αλλά και αυτοί οφείλουν πρώτα να πληρώσουν με την προσμονή για εκ των υστέρων επιστροφή των χρημάτων. 


Ο μειωμένος συντελεστής ισχύει μόνο για τους έχοντες ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τους πολύτεκνους, εφόσον πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ιδιαιτέρως χαμηλά. Ενώ, ορίζεται ότι θα υπάρχει αναστολή διακοπής ρεύματος μόνο: α) αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας σε κατοίκους του ακινήτου και αποδεικνύεται ότι κινδυνεύει η ζωή τους (π.χ. μηχανική υποστήριξη) ή β) η πλήρης ανέχεια που θα οδηγήσει σε κίνδυνο διαβίωσης. Για το αν αυτά συντρέχουν θα αποφαίνεται επιτροπή από υπάλληλο εφορίας, κοινωνικό λειτουργό και αστυνομικό!!!

Επίσης, η προθεσμία για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μετατρέπεται από 40 σε 80 μέρες.Παράλληλα, η κυβέρνηση τραπεζιτών ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ν.Δ., χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να περάσει την πολιτική των χαρατσιών. Ο αντιπρόεδρος της και Υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος αναγγέλλει ότι το Νομικό Συμβούλιο του κράτους θα ακυρώσει απόφαση πρωτοδικείου. Ο γεν. γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής απειλεί δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο με διώξεις. Η αστυνομία συλλαμβάνει απεργούς και συγκεντρωμένους στην κατάληψη στο Χολαργό και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τους παραπέμπει σε δίκη.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή τριών δικηγορικών συλλόγων, των δήμων Περιστερίου, Γλυφάδας και Ικαρίας και άλλων φορέων για την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4021/1, που εξετάστηκε την Παρασκευή 3/12 με πλήθος συγκεντρωμένων απέξω, αναμένεται να βγει μετά το Γενάρη του 2012. Όμως, καμιά αναμονή ή εφησυχασμός δεν χωρά.Απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια, μαζί με τον αγώνα ενάντια στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην επιβολή και άλλων νέων φόρων και την αύξηση των παλιών.Η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει, και για τη φορομπηξία, αλλά και για την ποινή διακοπής της ηλεκτροδότησης, που παραπέμπει στις εποχές του μεσαίωνα. Η ποινή της διακοπής παροχής του απαραίτητου για την διαβίωση ηλεκτρικού ρεύματος δείχνει το πραγματικά αποκρουστικό πρόσωπο του συστήματος που θέλει να ξεζουμίσει την πλειοψηφία της κοινωνίας για όφελος της μειοψηφίας, των καπιταλιστών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων και τραπεζών.

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ χρησιμοποιούν την πυγμή, την καταστολή και το φόβο στην προσπάθεια τους να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι τους έχουν καταλάβει, τους έχουν απορρίψει και εξεγείρονται. Η οργάνωση και η μαζική συλλογική πάλη θα φέρει αποτελέσματα και θα οδηγήσει στη νίκη. Να φύγει και αυτή η κυβέρνηση και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

- Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι πλουτοκράτες για την κρίση.
- Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, τράπεζες και κράτη.
- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανείς εργαζόμενος, συνταξιούχος ή άνεργος μόνος του στην κρίση.
- Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική των χαρατσιών και της λεηλασίας των δικαιωμάτων μας.