Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΡΩΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

http://www.antarsya.org,                http://antarsyavkp.blogspot.com/                  antarsya.vkp@gmail.com

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ

Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε ο Σταύρος Τζιορτζιώτης μέσα στο δημαρχείο Βύρωνα, με τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής του δήμου για θέματα Περιβάλλοντος,  στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα. Δράστης είναι ο πρόεδρος της επιτροπής, Μενέλαος Ρεϊζίδης, δημοτικός σύμβουλος της δημ. αρχής (στηρίζεται από Ν.Δ.) για τις διαφωνίες που διατύπωσε ο Σταύρος Τζιορτζιώτης στην επιτροπή. Ο Ρεϊζίδης με τη λήξη της συνεδρίασης και κατά την αποχώρηση του Σταύρου Τζιορτζιώτη μετέτρεψε τη φραστική αντιπαράθεση σε σωματική επίθεση. Τον κτύπησε στο πρόσωπο, τον άφησε αιμόφυρτο και έφυγε. Ο Τζιορτζιώτης χρειάστηκε μεταφορά σε κλινική και 4 ράμματα στο μέτωπο.

Κρίνουμε ότι η αποθράσυνση αυτών των μικρών δικτατορίσκων που ασκούν εξουσία στα διάφορα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης έχει άμεση σχέση με το γενικότερο κλίμα της κυβερνητικής επίθεσης σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, τη φοροληστεία, που συνοδεύεται με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής. Εδράζεται στην αντιδημοκρατική λειτουργία από τη δημ. αρχή, του δήμου Βύρωνα σε όλα τα επίπεδα, από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις επιτροπές. Διαπλέκεται με τη λυσσασμένη προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσα από τα ΜΜΕ, που αισθάνονται ότι κινδυνεύει η εξουσία και η ασυδοσία τους και επιτίθενται σε όσους τους αμφισβητούν. Συνδέεται με τα κυκλώματα που από πολύ ψηλά αβαντάρουν,  καλύπτουν, στηρίζουν, προβάλλουν και προωθούν την εξάπλωση των φασιστικών μεθόδων αντιμετώπισης των διαφωνούντων, των αριστερών, των διαφορετικών, των αδύναμων, των μεταναστών. Αποτελεί ίδιο κομμάτι από το παζλ με τα κρούσματα βίας που εκδηλώνονται από παρακρατικές-φασιστικές συμμορίες τύπου Χρυσής Αυγής. Θυμίζει τις μαύρες χουντικές εποχές, παραπέμπει σε παρακρατικές μεθόδους.

Ο λαός μπορεί να απαντήσει σε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια άμεσα, πολιτικά, αποφασιστικά και μαζικά. Να προστατεύσει κάθε έναν/μία που κινδυνεύει από τη σωματική βία. Να μην κλειστεί σε ατομικά «ασφαλή» καταφύγια. Να δυναμώσει τη συλλογική του δράση και την ενασχόληση μέσα από σωματεία, φορείς, οργανώσεις για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλογικών του φορέων. Να απομονώσει κάθε πρόσωπο ή ομάδα ή φορέα εξουσίας που προβαίνει σε επιθέσεις και το σπουδαιότερο να τελειώνει με αυτή την πολιτική που γεννά εκτρωματικές καταστάσεις. Να δυναμώσει την πάλη του για να ανατραπεί η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗ.ΜΑ.Ρ., της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ., που για τα κέρδη των καπιταλιστών, την διάσωση των τραπεζιτών και την αποπληρωμή των δανειστών οδηγεί στον Καιάδα το λαό και τη νεολαία.

Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ.