Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Απόφαση ΚΣΕ : Για την πορεία προς τη 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Συνεδρίασε την Πέμπτη 11 Απριλίου η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συζήτησε τις εξελίξεις και την δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα καθώς και τα βήματα για την προετοιμασία της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Ιούνη. Επιδιώκουμε η Συνδιάσκεψή μας να αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός για το κίνημα και την Αριστερά. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η ΚΣΕ κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1) Οργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 18 Απριλίου, 1 μμ, Λέσχη Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175 & Λασκάρεως, για την παρουσίαση των Θέσεων (Α. Δραγανίγος, Γ. Σηφακάκης και Π. Σωτήρης). Τυπώνονται και θα κυκλοφορήσουν μαζικά οι θέσεις της ΚΣΕ. Επιπλέον θα κυκλοφορήσει αφίσα και προκήρυξη για την Συνδιάσκεψη.

 2) Συγκροτείται με ευθύνη της απερχόμενης ΚΣΕ, Επιτροπή Διαλόγου και Οργανωτική Επιτροπή για την Συνδιάσκεψη. Στην Επιτροπή Διαλόγου μπορούν να φτάνουν προτάσεις, τροποποιήσεις κλπ επί των θέσεων της ΚΣΕ, οι οποίες θα δημοσιοποιούνται στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η Οργανωτική Επιτροπή θα αναλάβει την καταγραφή των τοπικών και κλαδικών επιτροπών, τη συλλογή των καταλόγων των μελών και των αντιπροσώπων κάθε επιτροπής, οργανωτικά ζητήματα για την διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης, συμβάλλοντας στην δουλειά της ΚΣΕ η οποία έχει και την τελική ευθύνη. 

3) Όλες οι τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωράνε σε μεγάλες συνελεύσεις για την παρουσίαση, την συζήτηση και την τοποθέτηση πάνω στις Θέσεις. Οι συνελεύσεις αυτές πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο, επιδιώκοντας να ξεκινήσει ο πρώτος γύρος πριν από το Πάσχα και αμέσως μετά να συνεχίσουμε με τις συνελεύσεις που θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους για την Συνδιάσκεψη. Σ’ αυτές τις συνελεύσεις επιδιώκουμε τη μαζική συμμετοχή όλων των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

4) Οι συνελεύσεις εκλογής αντιπροσώπων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μια βδομάδα πριν από την Συνδιάσκεψη (το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μάη) και τα ονόματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων να φτάσουν στην Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29 Μαϊου. Οι κατάλογοι εγγραφής μελών σε κάθε τοπική ή κλαδική επιτροπή κλείνουν τρεις μέρες πριν από την συνέλευση εκλογής των αντιπροσώπων. 

5) Επιδίωξη κάθε επιτροπής πρέπει να είναι η συσπείρωση και η επανένταξη όλου του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλων των ήδη υπαρχόντων μελών αλλά και νέων συντροφισσών και  συντρόφων που στις σημερινές συνθήκες αναζητούν περισσότερο από ποτέ μια αριστερά μαχητική, ενωτική, αντικαπιταλιστική. 

6) Η παραπάνω προσπάθεια μαζικής εγγραφής μελών πρέπει να γίνεται με κριτήριο ότι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι όποιος/α συμφωνεί με τις πολιτικές θέσεις της, συμμετέχει στην δράση της και πληρώνει την συνδρομή του/της. Επειδή ακριβώς είμαστε ένα μέτωπο της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς επιδιώκουμε τα μέλη να στρατεύονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βάση τα παραπάνω κριτήρια και όχι ευκαιριακά. Είμαστε αντίθετοι με τις σοσιαλδημοκρατικές και ρεφορμιστικές αντιλήψεις που θέλουν μέλη “μιας χρήσης”, μέλη απλώς ψηφοφόρους, μέλη παθητικά. 

7) Την ευθύνη για την διαμόρφωση του καταλόγου των μελών έχει η Συντονιστική Επιτροπή σε κάθε τοπική και κλαδική επιτροπή. Με δική της πρωτοβουλία επίσης, ορίζονται επιπλέον διευκολυντικές διαδικασίες εγγραφής μελών εκτός από τις προγραμματισμένες συνελεύσεις – εκδηλώσεις. Ο τελικός κατάλογος των μελών επικυρώνεται από την συνέλευση της Επιτροπής. 

8) Καλούμε κάθε νέο μέλος με την εγγραφή του να καταβάλει και την συνδρομή του (3 ευρώ) και τα παλαιότερα μέλη που ανανεώνουν την συμμετοχή τους να πληρώσουν τις συνδρομές του τελευταίου τουλάχιστον τριμήνου (10 ευρώ). Σε κάθε επιτροπή ορίζεται υπεύθυνος οικονομικών που γνωστοποιείται στην Οργανωτική Επιτροπή μέσα στις επόμενες ημέρες. 

9) Η πορεία προς την 2η Συνδιάσκεψη επιδιώκουμε να συνδυαστεί με ακόμα μεγαλύτερη δράση και εξωστρέφεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε όλες τις μάχες και τα ανοιχτά μέτωπα της περιόδου ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων, των απολύσεων, του ρατσισμού και της καταστολής. 

- Η Πρωτομαγιά πρέπει να μετατραπεί σε πανεργατική απεργία κόντρα στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να την μεταφέρει για τις 7 Μάη. Οργανώνουμε από τώρα την συμμετοχή στην απεργία όλων των συνδικάτων και των δυνάμεων που παλεύουν για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για την κλιμάκωση και το συντονισμό των αγώνων από τα κάτω. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 11 πμ στο Μουσείο και σε πορεία προς την Βουλή. Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7 μμ, οργανώνουμε μεγάλη εργατική σύσκεψη – εκδήλωση (ο χώρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί άμεσα). 

- Πηγαίνοντας προς την απεργία της Πρωτομαγιάς, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που ξεσπάνε σε μια σειρά χώρους. Στον ΟΚΑΝΑ, στον ΟΣΕ και τον Προαστικό, στην εκπαίδευση, στις 16 Απρίλη στην απεργία των ναυτεργατών, στις 17 Απρίλη στην πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών, στις 23 Απρίλη με τους εργαζόμενους στις εφορίες. 

- Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των μεταναστών και των προσφύγων που ξεσηκώνονται μέσα στα κολαστήρια που κρατούνται διεκδικώντας την ελευθερία τους. Είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση να στήνει νέα Γκουαντάναμο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές, τα ΜΜΕ και τους χώρους δουλειάς. 

- Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων στις Σκουριές, συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που καλούνται πανελλαδικά, ενάντια στην ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού για χάρη των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών. 

- Στις 21 Απρίλη, στη μαύρη επέτειο της δικτατορίας, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά στην Αθήνα, στον Άλιμο, στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο κλπ 

- Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των σπουδαστών που παλεύουν ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά στις σχολές, στηρίζουμε - ψηφίζουμε ΕΑΑΚ στις εκλογές στις 17 Απρίλη. 

- Στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη η ΚΣΕ θα προχωρήσει σε διμερείς επαφές και ευρεία σύσκεψη με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, για να παρουσιάσει τις θέσεις της και την πρότασή της για την μετωπική πολιτική συμπόρευση.