Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βύρωνα/Παγκρατίου: Εκλογική συγκέντρωση την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μμ., στην πλ. Ταπητουργείου

Αυτή την Τρίτη 15 Σεπτμεβρίου στις 7:30 μμ., στην πλ. Ταπητουργείου, διοργανώνουμε προεκλογική συγκέντρωση. Είστε καλεσμένοι όλοι και όλες!

                        * * *
ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Δυο μήνες μετά το σαρωτικό ΟΧΙ και την ψήφιση του Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Η κυβέρνηση κατέρρευσε γιατί επέλεξε την ψήφιση και εφαρμογή ενός τρίτου, βάρβαρου μνημονίου. Περιφρόνησε τόσο το 61% του συγκλονιστικού ΟΧΙ του λαού μας,  όσο και το μαζικό ρεύμα προς τα αριστερά που την έφερε στην εξουσία και το οποίο αρνείται να αποδεχθεί το συμβιβασμό με τους εκβιαστές, αρνείται να πάει σπίτι του και επιμένει να αντιστέκεται. 


Τώρα, μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε μαζί όλος ο  εργαζόμενος λαός, για να δυναμώσουμε αυτό το ρεύμα αντίστασης. Οι κοινές μας ανάγκες αλλά και οι κοινοί μας αγώνες, είναι η βάση γι’ αυτό. Με ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με συλλογικότητες αλληλεγγύης και διεκδίκησης στις γειτονιές και με δυνατή αντικαπιταλιστική, κομμουνιστική Αριστερά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να νικήσουμε. Η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές τις εκλογές, είναι ένα σοβαρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το κομμάτι της Αριστεράς που έχει στη σημαία του την αντίσταση στα ξεπουλήματα και τους συμβιβασμούς, από τον καιρό του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης μέχρι το τραγικό 1989 και τη σημερινή στροφή του Τσίπρα. 



Αλλά και γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προβάλει έγκαιρα και συστηματικά την αντικαπιταλιστική εναλλακτική διέξοδο, την εργατική απάντηση στην πολιτική που λέει ότι οι συμβιβασμοί με τους «θεσμούς» της ΕΕ, οι πληρωμές στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, οι ανακεφαλαιοποιήσεις των Λάτσηδων, των Κωστόπουλων και των Βαρδινογιάννηδων είναι μονόδρομος.
•ΑΝΑΤΡΟΠΗ όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων. Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η όποιας άλλης κυβέρνησης, με όποια «χρώμα» και σύνθεση προωθεί την εφαρμογή και υλοποίησή τους.
•ΑΜΕΣΗ, «μονομερής» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως η προστασία των ανέργων, οι αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και του λαϊκού εισοδήματος, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, η υπεράσπιση των μικρομεσαίων στρωμάτων, της φτωχής και φτωχομεσαίας αγροτιάς από την μνημονιακή  καταστροφή.
• ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
•παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, την μη αναγνώριση και τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ του χρέους.
•ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
•ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή, τον μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό. 

Κλείστε τα αυτιά στην προπαγάνδα που θέλει να θάψει την Αριστερά, λέγοντας ότι είναι ικανή μόνο για διασπάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη κοινωνία πέρα από το σημερινό χρεοκοπημένο σύστημα. Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος έξω από Μνημόνια Ευρώ και ΕΕ.