Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος αγωνιστών στο Πολυτεχνείο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων την Κυριακή 15/11 στο ΕΜΠ σε βάρος αγωνιστών από αριστερές αντικαπιταλιστικές και κομμουνιστικές οργανώσεις και αναρχοσυνδικαλιστικές κινήσεις. Οι κουκουλοφόροι της ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε τις πρωινές ώρες στην είσοδο του Πολυτεχνείου και επιτέθηκε σε αγωνιστές και οργανώσεις που προετοίμαζαν τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά και  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μέλη του ΕΕΚ, της ΟΚΔΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) και της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε.

Οι δράστες έδειξαν το σκοτεινό τους πρόσωπο όταν υπερασπίστηκαν τη βία παρακρατικού χαρακτήρα με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι σκοπός τους ήταν δήθεν να επιτεθούν σε μέλη του ΚΚΕ, αλλά μπερδεύτηκαν. Το μόνο που δείχνουν αυτές οι αθλιότητες είναι ότι πρόκειται για ομάδες που συστηματικά ασκούν βία παρακρατικού τύπου ενάντια στο μαζικό κίνημα και τις αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε δύναμη του λαϊκού κινήματος, τις οργανώσεις, τα κόμματα και τις κινήσεις της μαχόμενης Αριστεράς, της αντικαπιταλιστικής πάλης και της αντιεξουσιαστικής στάσης να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τους τραμπουκισμούς που νομιμοποιούν φασίζουσες πρακτικές, αλλά και την κρατική και παρακρατική βία. Είναι καθήκον να περιφρουρηθεί ο γιορτασμός της εξέγερσης, το κίνημα και οι αγωνιστές του. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν εκφοβίζεται γιατί αντλεί δύναμη από το λαό και τη νεολαία, από τη μαχητική στάση της στους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ και της κυριαρχίας του Κεφαλαίου.