Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ενημέρωση από την ΚΣΕ 1/4/2016

Η ΚΣΕ στην τελευταία της συνεδρίαση συζήτησε συγκεκριμένα βήματα πολιτικής παρέμβασης ενόψει του κρίσιμου επόμενου διαστήματος.

Α. Όλα δείχνουν ότι οι συζητήσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκπροσώπων των δανειστών στις πολυτελείς αίθουσες του Χίλτον, θα καταλήξουν σε ένα νέο καταστροφικό για τους εργαζόμενους και το λαό μνημόνιο. Περαιτέρω περικοπή συντάξεων ή/και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης από δικαίωμα σε ιδιωτική υπόθεση, μείωση του ορίου του αφορολόγητου εισοδήματος, νέοι φόροι, παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα μεγάλα funds που θα οδηγήσουν σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας, είναι αυτά που προβλέπεται να συμφωνηθούν και να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κόντρα στα σχέδια υποταγής της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, χρειάζεται ν’ αγωνιστεί προκειμένου να μην φτάσουν καν στη Βουλή αυτά τα μέτρα περαιτέρω φτωχοποίησης και εξαθλίωσης. Για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβέρνησης. Πρώτος σταθμός σε αυτή τη μάχη είναι η συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας για το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων», τη Δευτέρα 4/4 στις 5:00 μ.μ. στο Χίλτον, όπου οι δανειστές με τα κυβερνητικά στελέχη κόβουν και ράβουν στην πλάτη των εργαζόμενων και προς όφελος του κεφαλαίου. Η κινητοποίηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προάγγελο γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού.

Παρά την άρνηση της εργοδοτικής ΓΣΕΕ να μετατρέψει την απεργία στις 7/4 σε πανεργατική, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει τη μάχη για την επιτυχία και αυτού του απεργιακού αγώνα καθώς και για την παραπέρα συνέχιση και γενίκευσή του. Σε αυτά τα πλαίσια καλεί σε μαζική συμμετοχή στην  απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7/4 και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 11.00. Καλεί τις τοπικές και κλαδικές της επιτροπές να οργανώσουν εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές με τα υλικά που έχουν κυκλοφορήσει.

Ενάντια στα σχέδια των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών για απεργίες ντουφεκιές και αγώνες από χέρι χαμένους, αυτή η μάχη χρειάζεται να κλιμακωθεί και να περάσει στα χέρια των εργαζομένων. Προβάλει η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός αγωνιστικού πόλου στο εργατικό κίνημα που θα προωθήσει το συντονισμό των αγώνων σε ένα πλαίσιο ανατροπής των αντιλαϊκών μέτρων, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ –ΔΝΤ. Η συνέλευση αγώνα που καλεί η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Παρασκευή 8/3  πρέπει και μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Β. Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμοί εξωθούν εκατομμύρια στην προσφυγιά και την εξαθλίωση, ενώ το ΝΑΤΟ με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλωνίζει στο Αιγαίο κυνηγώντας πρόσφυγες και δημιουργώντας νέους κίνδυνους για την περιοχή, η πάλη ενάντια στον πόλεμο τα νατοϊκά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά, αποκτά αναβαθμισμένο χαρακτήρα και περιεχόμενο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στις αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις στις 10 Απρίλη στη Σούδα στην Κρήτη, στη συγκέντρωση στα γραφεία της FRONTEX και στην πορεία στον Πειραιά, καθώς και σε όλες τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα με αυτό το περιεχόμενο. Καλεί τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές σε παρεμβάσεις- εξορμήσεις σε στρατόπεδα-χώρους παραμονής προσφύγων στην Αττική και αλλού προκειμένου οι διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο, το ΝΑΤΟ και την FRONTEX να γιγαντωθούν με τη συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών.

Γ. Η ΚΣΕ συζήτησε την συγκρότηση επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με συμμετοχή μελών από το ΠΣΟ και τις επιτροπές, προκειμένου να βαθύνει τις επεξεργασίες της σε ζητήματα όπως το εργατικό, το μέτωπο κατά της ΕΕ, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το τοπικό κράτος, την ανάπτυξη των σχέσεων της με αντικαπιταλιστικές-επαναστατικές δυνάμεις σε διεθνές επίπεδο κλπ.

Το σύνολο του προγραμματισμού και του καταμερισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης θα συζητηθεί και θα καταληχθεί στο ερχόμενο ΠΣΟ που θα συνεδριάσει την Κυριακή 17.04.