Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μαχητική απεργιακή απάντηση χωρίς ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ


πηγή: Παντιέρα

Δυναμική, μαχητική και μαζική ήταν η σημερινή απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στο αντιλαϊκό αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και ειδικά στη διάταξη που επιχειρεί να αποτρέψει την προκήρυξη απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων και απέδειξαν ότι μπορεί να οργανωθεί μαζική απεργιακή απάντηση χωρίς τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Η κυβέρνηση, μάλιστα, δε δίστασε να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά τους διαδηλωτές των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Σύνταγμα.
Μαχητική και μαζική ήταν η συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 12 μ.μ., η οποία κατευθύνθηκε, μέσω Σταδίου προς το Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων και στην συνέχεια ήταν τα πανό πολλών Σωματείων, σχημάτων και κινήσεων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ακολουθούσαν μπλοκ πολιτικών οργανώσεων, όπως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, της Λαϊκής Αντίστασης, του Κόκκινου Δικτύου Λαϊκή Ενότητα, της Ροσινάντε, της συνέλευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση κλπ.
Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στην συνέχεια η πορεία ανέβηκε τη Σταδίου και έφτασε στο σύνταγμα. Ενώ το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλάι και μπροστά στη Βουλή, η πορεία των προπυλαίων φτάνει και παραμένει Όθωνος.
Όταν αποχώρησε το ΠΑΜΕ, μέλη της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων κινήθηκαν προς τα σκαλιά της βουλής για να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία – Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων», αλλά ανακόπηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας. Στη συνέχεια και καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν, οι αστυνομικές δυνάμεις, ενισχυμένες και από διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους διαλύσουν με κλομπ και ξύλο. Όταν οι διαδηλωτές δεν αποχώρησαν ούτε και τότε, έριξαν χημικά μέσα στον κόσμο!
Η σημερινή απεργία ανέδειξε την δυνατότητα του ταξικού εργατικού κινήματος να ανοίξει έναν διαφορετικό δρόμο για το εργατικό κίνημα. Ένα δρόμο χωρίς τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, που στο τιμόνι του θα έχει τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα και τον ταξικό συντονισμό τους.