Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γραφείο Τύπου: Χούντα στις παρελάσεις.

Στιγμές ακραίου αυταρχισμού ζει τις τελευταίες ώρες το κέντρο της Αθήνας. Η σύγχρονη χούντα, φοβισμένη για τη λαϊκή οργή από την καταστροφική πολιτική της, έχει μετατρέψει το χώρο της παρέλασης σε υγειονομική ζώνης, προσπαθώντας να αποκλείσει το λαό της πόλης από τη μαθητική παρέλαση.
Το όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τον αποκλεισμό μιας τεράστιας έκτασης από αστυνομικές δυνάμεις. Για πολλές ώρες διεξάγονται εξακριβώσεις στοιχείων, απρόκλητες προσαγωγές με ένα σαφή στόχο να ηγεμονεύσει ένα κλίμα τρομοκρατίας που να αποτρέψει τους αγωνιζόμενους να εκφράσουν την αγωνιστική τους διάθεση. Ακόμα και γονείς που θέλησαν να δουν την παρέλαση των παιδιών τους αποκλείστηκαν  από τους πραιτοριανούς του κ. Χρυσοχοϊδη.   
Όπως ήταν φυσικό όμως όλα τα μέτρα καταστολής δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν σε εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους να συγκεντρωθούν για να μετατρέψουν τις παρελάσεις σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα τυραννία.
Η βάρβαρη απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων με αναίτιους ξυλοδαρμούς και προκλήσεις  μας εξοργίζει. Ακόμα περισσότερο η προσαγωγή δεκάδων μαθητών και εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς καμία αφορμή, δείχνει το πιο αποκρουστικό προσωπείο της σύγχρονης χούντας. Σε κλούβες της αστυνομίας στοιβάχτηκαν αγωνιζόμενοι νέοι και εργαζόμενοι με κατεύθυνση το κτίριο της ΓΑΔΑ
  • Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής των δυνάμεων της αστυνομίας και του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.
  • Απαιτούμε την απελευθέρωση του κέντρου της Αθήνας από το νέο στρατό κατοχής των αστυνομικών δυνάμεων
  • Απαιτούμε την άμεσα απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων
Όλοι αύριο 25 Μαρτίου στους δρόμους, να σπάσουμε την τρομοκρατία.
Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ
24/3/2012
Ώρα: 12.00