Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου για την Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στην Αθήνα (φωτό, βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19/01 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο θέατρο ΔΗΑΝΑ. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος ενώ τον παλμό των συνθημάτων έδωσε η νεολαία με τη μαζική παρουσία της. Κεντρικό σύνθημα ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν ήταν το “Εμπρός μαρς να κάνουμε ανταρσία, ψωμί παιδεία ελευθερία”.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Ελένη Βαφειάδου, υποψήφια στην Α' Αθήνας, η οποία τόνισε ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα και δεν πρέπει να χαθεί η ιστορική ευκαιρία να τεθούν στο λαό τα ουσιαστικά ζητήματα. Ανέπτυξε το μεταβατικό πρόγραμμα που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, το οποίο όπως είπε περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις σε ρήξη με τον Ευρωμονόδρομο της λιτότητας και της ανέχειας. Τόνισε ότι το θέμα της οργάνωσης του λαού είναι κομβικής σημασίας, και σε αυτό το πλαίσιο οι εκλογές ως κεντρική πολιτική μάχη αποκτούν αναβαθμισμένη σημασία. Ακολούθησε ο Χρήστος Κατσούλας, καλώντας το λαό να ψηφίσει με τη ματιά στην επόμενη μέρα, ενώ υπογράμμισε ότι η αριστερά δεν μπορεί να υιοθετεί την επιχειρηματολογία της χαμένης ψήφου, ούτε να εγκαταλείπει την πάλη για μια διαφορετική κοινωνική οργάνωση. Επιπλέον, σημείωσε τη σημασία της πολιτικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη ΜΑΡΣ, η οποία αναδεικνύει τη δυνατότητα ενότητας και μετωπικής λογικής στη βάση του αναγκαίου σήμερα πολιτικού προγράμματος.

Το θέατρο δονήθηκε από συνθήματα όταν χαιρέτισε η Άννα Ζούμπου, από τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών στο υπουργείο οικονομικών.  Ακολούθησαν ο Άγγελος Χάγιος, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ και υποψήφιος στην Α' Αθήνας και ο Γιάννης Κουτσουράδης, στέλεχος του Σχεδίου Β, και υποψήφιος στη Β´ Αθήνας. Στη συνέχεια χαιρέτισε ο  Τζαβέντ Ασλάμ εκ μέρους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών. Τοποθετήθηκαν ακόμα η Μαριάννα Τσίχλη, ο Γιάννης Σηφακάκης, ο Δημήτρης Κοσκινάς, ο Τάκης Θανασούλας, ο Χρήστος Μπίστης και ο Τάσος Βασιλειάδης, όλοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.