Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: Ανακοίνωση για την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Δήμο

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, τα τελευταία χρόνια το σωματείο και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα- ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα  Ν. Πρόσωπα- δώσαμε ένα αγώνα με στόχο την ενσωμάτωση των Ν. Προσώπων και όλων των εργαζομένων στο Δήμο. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου είχε πάει το Δ.Σ του σωματείου στα δικαστήρια στην προσπάθειά της να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις τον Φεβρουάριο του  2011. Μετά από πολλές προσπάθειες, την επίμονη και υπομονή της διοίκησης του σωματείου φτάσαμε σε ένα  θετικό αποτέλεσμα.

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-12--2015 η Δ. αρχή,  με καθυστέρηση, εισηγήθηκε την  κατάργηση των νομικών προσώπων " Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα " και "Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα και τη συγχώνευσή τους στον Δήμο. Δυστυχώς παρά την επιμονή του σωματείου μας η δημοτική αρχή επέλεξε να μην ενσωματωθεί  στο Δήμο και το Ν. Πρόσωπο της Ντάνκαν. 

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε προσπάθεια από τον πρώην δήμαρχο κ. Ν. Χαραδαλιά που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας την παράταξη «Νέα  Εποχή» Βύρωνα, να μην ψηφιστεί η εισήγηση  για την ενσωμάτωση των Ν. Προσώπων χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ολέθρια σε βάρος των εργαζομένων και του Δήμου. Στην ίδια λογική  κινήθηκε και η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Μπαντή. Έφτασαν στο σημείο να προβάλουν επιχειρήματα εκβιαστικά του τύπου ότι θα κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι, ότι δε θα δοθεί το ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς, υπηρετώντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και πρακτική που ακολουθήσαν και οι δυο μαζί τα 12 χρόνια που διοικούσαν το Δήμο. 

Η απόφαση πάρθηκε με τη θετική τοποθέτηση και ψήφο στην εισήγηση της δημοτικής αρχής όλων των παρατάξεων, εκτός της παράταξης «Μαζί για το Βύρωνα» με επικεφαλής τον κ. Μπαντή  που ψήφισε κατά για τους Παιδικούς Σταθμούς και αποχή για τον ΟΠΑ και της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα΄» με επικεφαλής τον κ. Γώγο (ο οποίος απουσίαζε) και εκπροσώπησε ο κ. Χαρδαλιάς που  ψήφισε κατά και για τα δύο νομικά πρόσωπα. 

Με την απόφαση αυτή ένα αίτημα χρόνων των εργαζόμενων υλοποιείται μέσα από τους αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον Δήμο με την ίδια σχέση εργασίας, τα ίδια ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή θετική για τον Δήμο και τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα . Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση υλοποίηση της απόφασης αυτής και να ξεκινήσει η διαδικασία για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε όλοι οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν στις αντίστοιχες θέσεις της ειδικότητας τους. 

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες, Συσπειρωμένοι στο σωματείο θα αντιμετωπίσουμε όλες τις  δυσκολίες που τυχών υπάρξουν,  έτσι ώστε το συντομότερο να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση αυτή και να υλοποιηθεί . Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς τους λίγους που επιλέγουν να φοβίζουν και να παραπλανούν τους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για το συλλογικό όφελος αυτής της απόφασης, τόσο για το δημόσια κοινωνική αποτελεσματική καλύτερη λειτουργία του Δήμου στις υπηρεσίες αυτές,  όσο και για το συμφέρον όλων των εργαζομένων στα Ν. Πρόσωπα. Ασφαλώς τα προβλήματα του δήμου και των εργαζομένων θα παραμένουν και θα οξύνονται όσο συνεχίζονται οι αντεργατικές πολιτικές των μνημονίων, όσο η δημοτική αρχή δεν αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική απαιτώντας ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης,  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών αυτών, να υπάρχει καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων. Να σταματήσουν οι αναθέσεις σε ιδιώτες, να ξεπεραστούν προβλήματα δυσλειτουργίας κ. λπ.

 Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η συγκυβέρνηση στα πλαίσια και του 3ου μνημονίου, απαιτώντας να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μην κατεδαφιστούν περεταίρω τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Δεκέμβριος 2015
              Το Δ.Σ.