Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Από την σύσκεψη συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία-συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων Εργαζομένων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 23/12/2015 στις 4μ.μ. αμέσως μετά από την κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Εργασίας και την συνάντηση μας με τον υφυπουργό Εργασίας η οποία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη συντονιστικού των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, το συντονιστικό των εργαζομένων, εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία από πολλούς Δήμους και άλλους φορείς,  άνεργοι, καθώς και η συλλογικότητα Attack κατά της ανεργίας και της επισφάλειας. 

Κοινή διαπίστωση ήταν πως:  Ο αγώνας μας για παραμονή στην εργασία πρέπει να συνεχιστεί. Μετά την ομολογουμένως πετυχημένη πρωινή μας κινητοποίηση λόγω του συμβολικού της χαρακτήρα, καθώς ένα ακόμα μεγάλο κύμα απολύσεων πενταμηνιτών λάμβανε χώρα, πολλοί συνάδελφοι βρέθηκαν δίπλα στους κατασκηνωτές – απολυμένους συναδέλφους τους ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας. 

Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι στα 5μηνα έχουν απολυθεί χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους, χωρίς ούτε το δικαίωμα να επιδοτηθούν για την ανεργία τους. 

Από τη διαδικασία προτάθηκε δημιουργία νέου διευρυμένου συντονιστικού αγώνα πενταμηνιτών (ΟΤΑ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΟΣΕ και οπουδήποτε αλλού εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας) για την άμεση παρέμβαση μας σε όλους τους χώρους δουλειάς, έκτακτο συντονιστικό στις 29/12/2015 για την οργάνωση των δράσεων εντός των γιορτών, νέα μεγάλη σύσκεψη για όλους την 4/1/2016 για περαιτέρω ανάλυση και λήψη αποφάσεων, συζητήθηκε το θέμα παραμονής των σκηνών σαν κέντρο αγώνα, καθώς και διάφορες άλλες σκέψεις.

Στη σύσκεψη με την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις: 

1.      Συνεχίζουμε τον αγώνα με την παρουσία σκηνών έξω από το Υπουργείο Εργασίας. 

2.  Κάλεσμα νέας έκτακτης συνέλευσης συντονιστικού την Τρίτη 29/12/2015 και απόφαση των επόμενων βημάτων για τον αγώνα. 

3.      Κάλεσμα νέας τακτικής συνέλευσης συντονιστικού την Δευτέρα 4/1/2016. 

4.   Δημιουργία νέου διευρυμένου συντονιστικού από πενταμηνίτες, συμβασιούχους, ανέργους και συλλογικότητες για την κάλυψη όλων των μορφών επισφαλών και ελαστικών μορφών εργασίας. 

Η ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει επιτέλους να σταματήσει!! Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια. 

Για 10η ημέρα συνάδελφοι στην κοινωφελή εργασία διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Την παραμονή τους στην εργασία και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες καταλήψεων των χώρων δουλείας στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας για εργασία. Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν οι σκληρές και ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές πρέπει να καταργηθεί. 
Ολόκληρη η κοινωνία είναι μαζί μας!!! Ο δίκαιος αγώνας μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφορά κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια!!! Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια: αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη! 
Όλοι οι πεντάμηνοι συμβασιούχοι απολυμένοι ή μη, όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει  να παραβρεθούν δίπλα στους αγωνιστές συναδέλφους που αυτές τις άγιες μέρες συνεχίσουν με σθένος να μάχονται για ΟΛΟΥΣ . 
  • Συνάδελφοι ο αγώνας μας είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και θα δικαιωθεί!
  • Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αρνούμενοι να υποχωρήσουμε.
  • Η φωνή μας ακούγεται ΠΑΝΤΟΥ και ΚΑΘΑΡΑ. Είναι η ώρα να ενωθεί η δική σας φωνή με τη δική μας!!!
  • Δεν  εγκαταλείπουμε!! Η ζωή μας δεν τους ανήκει και δεν θα τους χαριστούμε!!
  • Η αλήθεια είναι μόνο μία!!! Η ΔΙΚΉ ΜΑΣ!
Ενωμένοι είναι ανίκητοι !!! Όλοι μαζί για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!