Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Καταδικάζουμε την επίθεση των εθνικιστών/φασιστών στην κατάληψη της Ανάληψης

Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου ‘16 ο χώρος της κατάληψης στο Πάρκο της Ανάληψης δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών/εθνικιστών. Ενώ, επίθεση λίγες βδομάδες νωρίτερα έγινε και στο στέκι της Συνέλευσης Κατοίκων Β-Κ-Π, επί της οδ. Κύπρου. Είναι πρόκληση οι φασίστες να χτυπάνε σε μια ιστορική συνοικία όπως ο Βύρωνας με πλούσια ιστορία σε αγώνες και θυσίες. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι, στριμωγμένοι από την πίεση του αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού κινήματος, με την ηγεσία της Χ.Α. στα δικαστήρια, προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν με τέτοιες επιθέσεις. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε την παραμικρή δυνατότητα να το κάνουν!

Η αντιμετώπιση των εθνικιστών/φασιστών στην γειτονιά μας έχει ανάγκη την κοινή μας δράση. Γνωρίζουμε επίσης και αυτό είναι δύναμη, ότι είμαστε κομμάτι των πολλών: της εργατικής τάξης, των νέων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των προσφύγων και μεταναστών! Όλων αυτών των οποίων οι ζωές διαλύονται, από την εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κοινωνικής τάξης των ελλήνων καπιταλιστών.

Αντίθετα με τα παραπάνω, οι εθνικιστές/φασίστες είναι οι υπηρέτες των πλουσίων εναντίον των φτωχών, ντόπιων και μεταναστών: α. Λένε ψέματα όταν εμφανίζονται, με τη βοήθεια και των συστημικών ΜΜΕ, σαν «αντισυστημική δύναμη». Την ίδια στιγμή ψηφίζουν στη Βουλή, όλα τα νομοσχέδια που απαλλάσσουν τους πλούσιους από φόρους, ενώ αποδείχτηκαν οι στενές σχέσεις τους με τμήμα της ΝΔ (Μπαλτάκος)! 

Επίσης κάνουν πλύση εγκεφάλου λέγοντας πως «στο πλαίσιο του ελληνικού έθνους είμαστε όλοι το ίδιο»! Μεγάλο ψέμα: Οι έλληνες καπιταλιστές, μια χαρά επωφελούνται από τα μνημονιακά μέτρα και εκμεταλλεύονται το ίδιο τους εργαζόμενους, είτε ντόπιους είτε μετανάστες. γ. Λένε πως για όλα φταίνε οι λαθρομετανάστες. Άλλο ψέμα: Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γίνονται από τους μετανάστες ή από τους έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες; Οι μισθοί των 300 € δίνονται από τους μετανάστες ή από το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο; Οι φόροι που διαλύουν περαιτέρω τις ζωές μας επιβάλλονται από τους μετανάστες, ή από το ελληνικό κράτος;

Η πολιτική που προωθούν η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως κομμάτι του ελληνικού κράτους, ως βασικό στόχο έχει την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Και οι εθνικιστές/φασίστες είναι εδώ, για να σπείρουν τον εμφύλιο μεταξύ των φτωχών ώστε να την βγάλουν λάδι αυτοί που φταίνε και αυτοί που μας επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές. 

Όλοι οι φτωχοί, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ενωμένοι!

Με οργάνωση και αυτοοργάνωση των αγώνων μας! Με ενότητα των φτωχών, ντόπιων και μεταναστών! Με ενότητα στην γειτονιά μέσα από συλλογικότητες αλληλεγγύης και καθημερινής δράσης. Με ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ξεπέρασμα του συντεχνιασμού και ήττα του καθεστωτικού/εργοδοτικού συνδικαλισμού που συκοφαντεί εδώ και πολλά χρόνια το εργατικό κίνημα.
  • Έξω οι φασίστες από τη γειτονιά μας
  • Καταδίκη των ναζί της Χ.Α.
  • Όχι στους φράχτες και τα μνημόνια που δολοφονούν!

Τοπική Επιτροπή Βύρωνα/Παγκρατίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ