Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση ΚΣΕ για τον αμερικανικό βομβαρδισμό της Συρίας


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ 
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. Ο αμερικάνικος βομβαρδισμός της Συρίας, με 59 πυραύλους Τόμαχοκ οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο, εκ των οποίων το ένα ήταν στη βάση της Σούδας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έκανε πράξη την απειλή του πολεμοκάπηλου ρατσιστή Τραμπ ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ».

Το ιμπεριαλιστικό χτύπημα των αμερικάνων οδηγεί σε νέο κύκλο αναζωπύρησης του πολέμου, που έχει ήδη προκαλέσει ανείπωτη δυστυχία στο συριακό λαό, και απειλεί να οδηγήσει τη Δύση σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιώντας για ακόμα μια φορά ως πρόσχημα την εγκληματική επίθεση με χημικά αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ, επιδιώκουν να ενισχύσουν την δική τους παρουσία στην περιοχή με τίμημα ακόμα περισσότερους αθώους και άμαχους νεκρούς, κλιμάκωση των ανταγωνισμών και των πολέμων και όξυνση των πολεμικών κινδύνων σε όλη την περιοχή. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές είναι υποκριτές όταν μιλάνε για προστασία του συριακού λαού από τον καθεστώς Άσαντ. Όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν ήδη βομβαρδίσει τη Συρία με κόστος εκατοντάδες θανάτους αμάχων μέχρι τώρα. Μια από τις πρώτες ενέργειες του Τραμπ ως πρόεδρου των ΗΠΑ, άλλωστε, ήταν ένα εκτελεστικό διάταγμα για την απαγόρευση σε πρόσφυγες από τη Συρία και από έξι άλλες, κυρίως μουσουλμανικές χώρες, να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Η έκκληση για μια έρευνα σχετικά με τα όπλα του καθεστώτος Άσαντ είναι το ίδιο σενάριο που χρησιμοποιήθηκε για τον Σαντάμ Χουσεΐν για να ξεκινήσει ο αιματοβαμμένος πόλεμος στο Ιράκ…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη στη σφαγή του συριακού λαού. Τα αγκαλιάσματα Κοτζιά, Καμμένου με τον Τραμπ, η συνέχιση της λειτουργίας της βάσης στη Σούδα ως ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η αναβάθμιση του αντιδραστικού άξονα με το Ισραήλ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των σύριων και των άλλων προσφύγων είναι αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και της διεκδίκησης ρόλου για την ελληνική ολιγαρχία στην περιοχή.

Μόνη διέξοδος για τη Συρία είναι η ενότητα και ο κοινός αγώνας των λαών της και όλων των λαών της περιοχής, μακριά από εθνικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς που είναι το όπλο των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών και των ντόπιων αντιδραστικών καθεστώτων κάθε είδους. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την υπεράσπιση της ειρήνης, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών στο δρόμο για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Και ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε στη χώρα μας το συριακό λαό είναι η ανάπτυξη ενός αντιρατσιστικού και αντιπολεμικού κινήματος που θα κρατήσει τα αιματοβαμμένα χέρια της κυβέρνησής μας μακριά από τον πόλεμο στη Συρία και θα ανοίξει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σύνορα για τους πρόσφυγες του πολέμου.