Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

41 χρόνια μετά, το κίνημα δεν καταστέλλεται, δεν τρομοκρατείται !

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες νέες / ους και εργαζόμενους που διαδήλωσαν σε όλη την χώρα, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ενάντια στην κυβέρνηση και την άθλια πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και κυρίως η μαζική συμμετοχή της νεολαίας έδειξε ότι το κίνημα δεν πτοείται από την κυβερνητική βία, δεν υποχωρεί, αλλά αντίθετα φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα φάση ανόδου.

 Καταγγέλλουμε την ωμή βία όλων αυτών των ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης και του κράτους ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα την Πέμπτη το βράδυ, αλλά και την τελείως απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τόσο στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλονίκη και ενάντια σε μπλοκ του αντεξουσιαστικού χώρου, του Ροσινάντε και άλλων συλλογικοτήτων. Η συγκυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται ότι δεν χρειάζονται πλέον "αφορμές". Βαράνε στο ψαχνό για να μας φοβίσουν μήπως και αποφύγουν το ξέσπασμα  της οργής που πλησιάζει. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την νεολαία και τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν άμεσα τον αγώνα τους. Να μετατρέψουν το κάθε σταθμό του κινήματος και πριν από όλα την γενική απεργία της 27.11 σε ένα μεγάλο γεγονός, σε ένα βήμα ξεσηκωμού για να φύγει η κυβέρνηση και να αλλάξει η πολιτική. Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε την μάχη να για την ανατροπή, για έναν άλλο, αντικαπιταλιστικό δρόμο στην κοινωνία χωρίς μνημόνια και χρέος, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι!