Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Για την απαγόρευση της διαδήλωσης και την αστυνομική καταστολή

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

 Για άλλη μία φορά οι εντολοδόχοι των τραπεζικών συμφερόντων και των διεθνών τοκογλύφων  την στιγμή που ξεροστάλιαζαν  στο ένα πόδι μπροστά στο Σόιμπλε, το Μπαρόζο και τον Όλι Ρεν, την ίδια στιγμή έδειχναν τα σαπισμένα δόντια τους στο λαό της Αθήνας που με περηφάνια και αξιοπρέπεια διαδήλωνε ενάντια στους Ευρωπαίους εκδοροσφαγείς του. 

Με ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ αυταρχισμού, η Αστυνομία υπο τας διαταγάς του Δένδια, είχε στήσει ένα δίχτυ καταστολής σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, με ένστολους,μηχανοκίνητους, μυστικούς, και λιγότερο εμφανείς μπάτσους, όχι για να προστατεύσει τους απειλούμενους δήθεν συνεδριάζοντες υπουργούς οικονομικών, αλλά για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το λαό προκειμένου για άλλη μιά φορά, να καταπνίξει την οργή που συσσωρεύει η βάρβαρη και ανελέητη πολιτική τους. 

Σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, κινήσεις πόλης και άλλες συλλογικότητες, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς αρνήθηκαν να υπακούσουν.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., μαζί με άλλους αγωνιστές, επέλεξε να αμφισβητήσει στην πράξη την απαγόρευση. 

Αρνήθηκε να υποταχθεί στις εντολές της κυβέρνησης, αρνήθηκε να παραμείνει στους συμβολισμούς που με ανέξοδο τρόπο ακολουθούν τη διαδρομή που έχει προσδορίσει η ΓΑΔΑ για τους διαδηλωτές. 

Αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις κόκκινες ζώνες που όρισε η κυβέρνηση και τα ένστολα τάγματα εφόδου της Αστυνομίας.
Δέν έφτασε όμως η άγρια επίθεση με γκλόπ, χημικά, κρότου λάμψης και οπλοβομβίδια που αντιμετώπισαν το μπλόκ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χρειάστηκε άλλη μία ακόμη, ύπουλη αυτή τη φορά, επίθεση απο τους ένστολους χρυσαυγίτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ, για να χτυπήσουν, να τρομοκρατήσουν και να συλλάβουν πρωτοπόρους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και της Ε.Α.Α.Κ. 

Παρά την οργανωμένη αντίδραση, τη συλλογική αντίσταση και το θάρρος των διαδηλωτών, κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον 10 διαδηλωτές, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά απο μαζική κινητοποίηση έξω απο τη ΓΑΔΑ.
Τέσσερις απο αυτούς παραπέμπονται με σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ αυτών και ένας μαθητής. 

Την ίδια στιγμή  οι τηλεσχολιαστές «θυμήθηκαν» την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να πουν ότι προκάλεσε επεισόδια. Τι κι αν οι εικόνες που μετέδιδαν έδειχναν την άγρια επίθεση της αστυνομίας; Τα συστημικά ΜΜΕ, ταγμένα στην υπεράσπιση της συγκυβέρνησης των Μνημονίων, έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. 

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων σήμερα και των δημόσιων συναθροίσεων αύριο ανεξάρτητα απο τους λόγους που κάθε φορά επικαλούνται οι αρχές και οι υπουργοί, δέν είναι προληπτικό μέτρο, είναι μέτρο καταστολής που αναιρεί στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές και κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες έχουν επιβληθεί στις κυβερνήσεις. 

Αυτό θέλησε να υπερασπιστεί η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και αυτό θα έπρεπε να κάνουν όλα τα κόμματα και οι φορείς της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και να πάρουν πίσω τα διατάγματα κατοχικής έμπνευσης και χουντικής προέλευσης που εξέδωσε η ΓΑΔΑ. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι τίποτε καλό δέν έχουν να περιμένουν απο τις συνεδριάσεις των υπουργών και των αρχηγών της Ε.Ε. 

Ότι εκταμιεύουν απο την μία,είναι για να καλυφθούν απο την άλλη, οι δόσεις των δανείων που υπέγραψαν. Κάθε δόση είναι και ένα καρφί στα δικαιώματα, τα εισοδήματα, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και τον έλεγχο του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να γίνει ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία, είναι αυτός που έρχεται σε ρήξη με την Ε.Ε την ευρωζώνη και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. 

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών της χτεσινής διαδήλωσης, που χωρίς καμία αιτία συνέλαβαν τα καθάρματα της ΔΙΑΣ, όταν έριξαν τις μηχανές τους πάνω στο μπλόκ που ειρηνικά αποχωρούσε απο την οδό Ασκληπιού. 

Καμία απαγόρευση δέ θα μας τρομοκρατήσει, όσους φραγμούς κι αν βάλετε, όση καταστολή και άν εφαρμόσετε στους αγωνιστές του εργατικού και φοιτητικού κινήματος.