Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση τα σαρώνει όλα, οι αγώνες θα σαρώσουν την κυβέρνηση και την πολιτική της

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, δεν πήραν τόσο καταστροφικές αποφάσεις για τη ζωή τόσων πολλών μέσα σε τόση λίγη ώρα! Κυβέρνηση fast track εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των επιταγών της τρόικας είναι η κυβέρνηση του όλου ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά αναδείχθηκε με τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, που παρουσίασε ο …αναπληρωτής πρωθυπουργός Β. Βενιζέλος. Μετά τη δήθεν αντίσταση στην τρόικα, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξήγγειλε την υλοποίηση ολόκληρου του κανιβαλικού Μεσοπρόθεσμου μέσα σε ένα μήνα! 

Με κυνική ψυχραιμία ο Β. Βενιζέλος ανακοίνωσε το πέρασμα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην «εργασιακή εφεδρεία» για να ακολουθήσουν οι απολύσεις, ενώ σε όσους μείνουν επιβάλλεται ενιαίο φτωχολόγιο και συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Δεν πρόκειται να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ), απεναντίας θα πληγούν σοβαρά από τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, όπως γίνεται τώρα με την πρωτοφανή και απαράδεκτη έναρξη των σχολείων χωρίς βιβλία. Εξάλλου και στον ιδιωτικό τομέα επιβάλλεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέσω των επιχειρησιακών ή μέσω της ασυδοσίας των αφεντικών (με 20% ανεργία), που έχουν καρατομήσει τους πραγματικούς μισθούς. Οι επιθυμίες του ΣΕΒ γίνονται πραγματικότητα, μια νέα γενιά των 500 ευρώ ή της ανεργίας έρχεται.


Κι ακόμα, ξεπούλημα όσο όσο στα ιδιωτικά αρπακτικά του δημόσιου πλούτου, «άνοιγμα» όλων των επαγγελμάτων στα μονοπωλιακά συμφέροντα (που θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη φτώχεια και την καταστροφή), η κοινωνία της μαζικής εξαθλίωσης είναι το όραμα του ΠΑΣΟΚ και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Όσο για τη ΝΔ, αυτή χαρακτηρίζει το ταξικό πρόγραμμα εξόντωσης των δικαιωμάτων «επικοινωνιακή διαχείριση» και περιμένει να τοποθετηθεί στα …νομοσχέδια!

Και όλα αυτά όταν οι δήθεν σωτήριες αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είναι στον αέρα, καθώς η κρίση και η ύφεση σαρώνουν τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο, την ευρωζώνη και την ΕΕ. Καθώς οδηγούν το καράβι στον γκρεμό, επιβάλλουν καθεστώς εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Όσο κι αν διαμορφώνουν μέσα στη βουλή ένα μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ, όπως εκφράστηκε και στην ψήφιση του υπεραντιδραστικού νόμου για τα πανεπιστήμια, απομονώνονται ολοένα και περισσότερο από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. Πέρα από το μονόδρομο της καταστροφής υπάρχει και ο δρόμος της ανατροπής. Ο δρόμος ενός παντοδύναμου μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, που θα επιβάλλει την ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης κυβέρνησης κοινωνικού πολέμου σε βάρος των εργαζομένων, το σάρωμα της ιερής συμμαχίας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ για τη διαγραφή του χρέους στους τραπεζικούς τοκογλύφους, αντικαπιταλιστική ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, κρατικοποίηση τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, ριζική ανακατανομή του πλούτου με δραστική φορολογία κεφαλαίου και μεγάλης περιουσίας και αυξήσεις μισθών, απαγόρευση των απολύσεων, ανάπτυξη και όχι διάλυση των κοινωνικών – δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, που ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή συνολικά του βάρβαρου και βαριά άρρωστου συστήματος της εκμετάλλευσης.

Απαιτείται σήμερα ένας παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός, ένα μαζικό κίνημα διαρκείας, με απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις, μαζί με το μαχόμενο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα. Η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα αποτελέσουν την έναρξη της αντεπίθεσης του λαού και των εργαζομένων.