Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κάτω τα χέρια από το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα

H ANTAΡΣΥΑ καταγγέλλει την παρακρατική επίθεση στην Κατάληψη των Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών του ΕΜΠ, από γνωστή ομάδα.Πρόκειται για μια μεθοδευμένη επίθεση ασφαλίτικου τύπου που επεδίωξε να χτυπήσει το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα, στοχοποιώντας τους αγωνιστικούς συλλόγους και τις ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις που εδώ και χρόνια όπως και στην κρίσιμη αυτή περίοδο μπαίνουν μπροστά στους αγώνες της νεολαίας.

H τραμπούκικη επίθεση οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό αγωνιστών φοιτητών, που βρίσκονταν εντός και υπεράσπιζαν την κατάληψή τους με βάση τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, και ιδιαίτερα μελών του ΑΧΜΜΕΤ και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ. Τέτοιου τύπου επίθεση σε χώρο κατάληψης έχει γίνει ιστορικά μόνο από αφανείς κατασταλτικούς μηχανισμούς τύπου «κένταυρων» της ΟΝΝΕΔ και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και είχε κάθε φορά τον ίδιο στόχο. Την κατατρομοκράτηση του νικηφόρου αγώνα των φοιτητών και την καταστολή των κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα των πιο ριζοσπαστικών τους όψεων και πρακτικών.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιτίθενται με μένος ενάντια σε όλα τα λαϊκά στρώματα, οδηγώντας την κοινωνία σε πλήρη χρεωκοπία, διαλύοντας τη δημόσια δωρεάν παιδεία και καταργώντας το άσυλο, που το φοιτητικό κίνημα απειλεί τη σταθερότητα όχι μόνο της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης και του πολιτικού τους συστήματος, ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει κάθε μέσο τρομοκρατίας, καταστολής ή προβοκάτσιας για το χτύπημά του. Να ξέρουν καλά οι ενορχηστρωτές και οι φορείς αυτής της επίθεσης ότι δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Θα πάρουν την απάντησή τους από το ορμητικό φοιτητικό κίνημα που θα περιφρουρήσει τους αγώνες του, θα σπάσει την κρατική τρομοκρατία και θα νικήσει. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη του αγώνα, κάθε φοιτητικό σύλλογο και συντονιστική επιτροπή Κατάληψης να καταγγείλει την κυβερνητική και παρακρατική επίθεση και να στρατευτεί για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα της νεολαίας.