Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία μαθητών: Επίδοξος Κορκονέας στην Καισαριανή

Βαθύ Κόκκινο

Αστυνομικός έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές προς την κατεύθυνση των μαθητών που πραγματοποιούν κατάληψη στο 1ο και 2ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καισαριανής. Το προκλητικό αυτό περιστατικό καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μαθητές με ανακοίνωσή τους. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ενώ πραγματοποιούσαν κατάληψη για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους, κατέφτασαν τρία περιπολικά από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τους μαθητές, ενώ ένας απ' αυτούς πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους.  


Να υποθέσουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού. Ότι ήδη ο επίδοξος νέος Κορκονέας έχει συλληφθεί και απολογείται. Ότι μαζί με αυτόν έχουν συλληφθεί και όλοι οι συνάδελφοί του που συμμετείχαν στην καταδίωξη των μαθητών, χωρίς μάλιστα να αντιδράσουν και να συλλάβουν τον παρά λίγο δολοφόνο.
Φυσικά, αναμένουμε και τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Αριστεράς. 


Στον βαθμό που το γεγονός επαληθεύεται -κι εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την καταγγελία των μαθητών- δεν μπορεί παρά να σημάνει συναγερμός, με τη διοργάνωση παλλαϊκών κινητοποιήσεων με αίτημα την παραδειγματική τιμωρία του επίδοξου Κορκονέα και των συνενόχων του και τον αφοπλισμό του εγκληματικού σώματος της ΕΛ.ΑΣ., που έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή όλων μας.  

Αυτό, πάντως, που εντυπωσιάζει είναι ότι ενώ το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου, επί δύο μέρες δεν υπήρξε καμία αντίδραση ούτε από την τοπική κοινωνία ούτε από τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Καισαριανή ούτε από τους εκπαιδευτικούς.