Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ανυπότακτη Καισαριανή: Για την τρομοκρατία της αστυνομίας στους μαθητές

Δεν άργησαν να φτάσουν και στην Καισαριανή οι πρακτικές της ωμής καταστολής και της αστυνομικής βίας. Μετά την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων στην αντιφασιστική πορεία στο Βύρωνα και την ωμή καταστολή της διαδήλωσης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, σειρά είχαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καισαριανής. Αστυνομικές δυνάμεις με την απειλή όπλων προχώρησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην προσαγωγή από το ΕΠΑΛ 4 νέων οι οποίοι κρατήθηκαν μέχρι το πρωί. Δεν μας εκπλήσσει η αναβάθμιση της καταστολής μια και είναι γνωστό το κυβερνητικό μίσος για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των καταλήψεων της νεολαίας.

Η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης της νεολαίας και κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται, αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης,του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Μετά την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, το κεφάλαιο αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία, στην κινητοποίηση, στον αγώνα.

Η καταστολή είναι η πολιτική με άλλα μέσα (αντεργατικό νομικό πλαίσιο, εκφοβισμός, κρατική βία, διώξεις, εγκλεισμός, αυταρχική θωράκιση του συστήματος, πανοπτικόν, ανεργία, φασισμός ) για την καθυπόταξη και εκμετάλλευση σε ανώτερο βαθμό συνολικά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τα προβλήματα των σχολείων και των μαθητών, τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα δε λύνονται με αστυνομικού τύπου μέτρα και καταστολή. Απαιτείται διάλογος, αλληλεγγύη, κατανόηση, συνεργασία και κυρίως ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των νέων για μια αξιοβίωτη ζωή,ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του κεφαλαίου.

Οι μαθητές και το κίνημα τους, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να ανατρέψουν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που τους διώχνει από το σχολείο, επιβάλλει με τη βία το σχολείο της αγοράς, καθιερώνει τη σύγχρονη δουλεία-μαθητεία-ανεργία, καταργεί το δικαίωμα στη μόρφωση με το “νέο λύκειο''.

Σ' αυτόν τον “πόλεμο” είμαστε ολόψυχα με τη νεολαία και τους αγώνες της, με όλους όσους αγωνίζονται. Καταδικάζουμε απερίφραστα την καταστολή, κυβερνητική και αστυνομική. Το λαϊκό κίνημα και στην Καισαριανή πρέπει να σταματήσει τον εκφασισμό της καθημερινότητας με πολιτικό μαζικό- κίνημα και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο .