Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα: ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Με μαχητικότητα και μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική πορεία στο Βύρωνα στην επέτειο του 1 χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χ.Α. και στα πλαίσια των δράσεων του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη», που οργανώνονται πανελλαδικά. Μετά το τέλος της ειρηνικής πορείας που κατέληξε στο χώρο του άλσους Αγ. Τριάδας, για να ακολουθήσει προγραμματισμένη συναυλία, εμφανίστηκαν στην περιοχή ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ και ενώ αρκετοί είτε είχαν μπει στο χώρο της Λαμπηδόνας για τη συναυλία, είτε είχαν ήδη αποχωρήσει, άρχισαν προκλητικούς ελέγχους και προχώρησαν στη σύλληψη ενός διαδηλωτή. Στις διαμαρτυρίες του κόσμου που συγκεντρώθηκε και ζητούσε εξηγήσεις για την αναίτια προσαγωγή, μεταξύ των οποίων του δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρου Τζιορτζιώτη και του δημάρχου Βύρωνα Άκη Κατωπόδη απάντησαν με βίαιη επίθεση, ξύλο, μπαράζ ρίψεων κρότου λάμψης και με μια ακόμα σύλληψη. 

Μεταξύ όσων κτυπήθηκαν ήταν και ο δημοτικός μας σύμβουλος, ο δήμαρχος Βύρωνα που δέχτηκε κρότου λάμψης πάνω του και αρκετοί άντρες και γυναίκες. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και οι συλληφθέντες απελευθερώθηκαν. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος, ο δήμαρχος και ορισμένοι από τους κτυπημένους και συλληφθέντες. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα κεντρικά της «ασφάλειας» είχαν στείλει και κλούβα εκτός των ομάδων ΔΕΛΤΑ. 

 Την ίδια ώρα με το κτύπημα στο Βύρωνα, κτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά από τις δυνάμεις καταστολής μέσα στον Ευαγγελισμό και εργαζόμενοι του σωματείου του Ευαγγελισμού που διαμαρτυρόταν κατά τη διάρκεια εγκαινίων, γιατί στη νέα πτέρυγα των χειρουργείων η κυβέρνηση θέλει να λειτουργήσουν τα απογεύματα ιδιωτικά χειρουργεία.

Γίνεται φανερό από τα γεγονότα ότι η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει το κλίμα τρομοκράτησης και στις γειτονιές. Την ίδια ώρα που δήθεν αντιμάχεται τη Χ.Α. με συλλήψεις και προφυλακίσεις, στέλνει στο Βύρωνα, ομάδες ΔΕΛΤΑ που έχουν το ελεύθερο να δρουν με φασιστικό τρόπο απέναντι στους κατοίκους και να μην σταματούν ούτε μπροστά στην δημοτική αρχή της πόλης, πόσο μάλλον να την σέβονται. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει με βία και καταστολή κάθε εργατικό και αντιφασιστικό αγώνα, όσο εντείνει την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της στήριξης των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών και του κεφαλαίου. Και δεν είναι η πρώτη φορά, θυμίζουμε την επίθεση στην πορεία για τη δολοφονία του περαστικού Τόντι από την αστυνομία κατά την επιχείρηση σύλληψης άλλων.

Η αστυνομία από δήθεν προστάτης της ασφάλειας των πολιτών αποδεικνύεται ότι προστατεύει τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με δολοφονικές επιθέσεις στο λαό και είναι βαθιά διαβρωμένη από τη Χ.Α. και τις φασιστικές αντιλήψεις. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επίσημα τη βία των ένστολων μονάδων καταστολής και υποθάλπει τη βία φασιστικών ομάδων.

Απαιτείται το γεγονός αυτό να μην υποβαθμιστεί και μην ξεχαστεί. Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, να καταλογιστούν ευθύνες στην αστυνομία και να παρθούν μέτρα να μην ξανασυμβεί. Ο Βύρωνας δεν είναι ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης για τις απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας. Η υπόθαλψη του φασισμού και της δράσης του δεν θα μείνει αναπάντητη. 

Απαιτούμε :

-     Δημοκρατικές ελευθερίες. Όχι σε απαγορεύσεις, περιορισμούς και κτύπημα  των διαδηλώσεων.

-     Διάλυση των ομάδων ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ, όπου η «Χ.Α.» κινείται σαν το ψάρι στο νερό.

-     Αποκάλυψη και τιμωρία των χρηματοδοτών και διασυνδέσεων της φασιστικής οργάνωσης.

-     Τέρμα στην τρομοϋστερία, τη στοχοποίηση αγωνιστών και των διώξεων κάθε μαχητικής φωνής που αντιστέκεται στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

-     Πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής.