Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βύρωνα/Παγκρατίου: Αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε αντιφασίστες. Να μην περάσει η τρομοκρατία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βύρωνα–Παγκρατίου χαιρετίζει τη μαζική αντιφασιστική πορεία που έγινε στο Βύρωνα και στο Παγκράτι προχτές Τρίτη 16.9 στα πλαίσια του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη» και για να τιμηθεί η μνήμη του Παύλου Φύσσα. Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών περπάτησαν στους δρόμους και των 2 συνοικιών, απαιτώντας το φράξιμο του δρόμου στο φασισμό και καταγγέλλοντας την κάλυψη του από την κυβέρνηση και τα αφεντικά της.  Μετά το τέλος της πορείας, εμφανίστηκε ομάδα της ΔΕΛΤΑ και άρχισε να προκαλεί τους διαδηλωτές που πήγαιναν στη Λαμπηδόνα, όπου είχε προγραμματιστεί συναυλία, με αποκορύφωμα τη σύλληψη ενός από αυτούς. Στην παρέμβαση του δήμαρχου Α. Κατωπόδη, δημοτικών συμβούλων  (ανάμεσά τους και από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα) και πολύ κόσμου για να σταματήσει αυτή η κατάσταση απάντησαν με ξύλο, νέες συλλήψεις και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθούν αρκετοί κάτοικοι, ανάμεσα τους ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η παρέμβαση των κατοίκων πέτυχε την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Ωστόσο, αυτή η αναίτια επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε κινητοποίηση, ακόμα και αν αυτή στρέφεται ενάντια στη Χρυσή Αυγή που η κυβέρνηση, εδώ και 1 χρόνο, δηλώνει ότι διώκει, αν και στην πραγματικότητα καλύπτει.

Η επίθεση αυτή δείχνει τη λύσσα της κυβέρνησης και των θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία για την επιτυχία και τη μαζικότητα της αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Βύρωνα. Ας το καταλάβουν όμως καλά, η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη και οι μέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες.
 

Με τη μαζική-λαϊκή-εργατική πάλη μπορούμε να συντρίψουμε τη φασιστική απειλή και όχι περιμένοντας το κράτος και τις κυβερνήσεις να τους περιορίσουν ή να τους τιμωρήσουν. Με ενωτικό μαζικό αγώνα να τους πετάξουμε έξω από κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο δουλειάς.
 

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία με την πάλη μας μπορούμε να επιβάλλουμε:
 

- Καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Να πέσει άπλετο φως στους χρηματοδότες, στους υποστηρικτές της μέσα στο κράτος, στην αστυνομία στον στρατό.
 

- Διάλυση κάθε κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού (ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ) που αποτελούν φασιστική σφηκοφωλιά.
 

- Δημοκρατικές πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, δημοκρατία στους τόπους δουλειάς, λαϊκή κυριαρχία.
 

Υπερασπίζουμε τον πολιτισμό που εμπνέεται από την ιδεολογία της κοινωνικής απελευθέρωσης, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ανοχή στην διαφορετικότητα, κόντρα στο σκοταδισμό, στη θρησκοληψία, στο ρατσισμό, στο σεξισμό, στη γενικευμένη κοινωνική και ιδεολογική αντίδραση και οπισθοδρόμηση.
 

Να πετάξουμε από πάνω μας την κυβέρνηση, τους αστούς πολιτικούς και τα αφεντικά τους, τραπεζίτες και επιχειρηματίες, την ΕΕ και το ΔΝΤ που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση μαζί με τα φασιστικά πιόνια τους. Να τελειώνουμε με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους.
 

- Να οικοδομήσουμε λαϊκούς θεσμούς ώστε ο οργανωμένος λαός να συγκροτήσει ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή αυτής της βάρβαρης επίθεσης στο λαό και στη νεολαία.
 

- Να αμφισβητήσουμε και να γκρεμίσουμε την καπιταλιστική κυριαρχία, να παλέψουμε και να κερδίσουμε έναν «άλλο δρόμο», δρόμο σύγχρονου κομμουνισμού με κέντρο έναν απελευθερωμένο, κοινωνικό άνθρωπο από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της βίας και της κυριαρχίας του κεφαλαίου.