Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σήμερα Κυριακή 6 Μαΐου 2012, να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις κάλπες. ΑΝΤΑΡΣΥΑ παντού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη βουλή!

Από τις 7 Μαΐου να κάνουμε Ανταρσία κάθε μέρα για τα δικαιώματά μας!
 
Φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες:
 
Λίγες ώρες πλέον μας χωρίζουν από τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Σε λίγες ώρες θα δοθεί η ευκαιρία, για μια μεγάλη εκλογική ανατροπή, για ένα μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και ελπίδας.
 
Και αυτό είναι το βασικό διακύβευμα των εκλογών: Να «μαυριστούν», να καταδικαστούν απερίφραστα και αποφασιστικά τα κόμματα των μνημονίων, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ, που οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία στον όλεθρο. Είναι μια στιγμή, που η οργή, ο θυμός, η απογοήτευση του καθενός οφείλει να μετατραπεί σε συντριπτική ήττα αυτών που ευθύνονται. Για τη δουλειά που δε βρίσκει, για το μισθό που έχασε, για τη σύνταξη που του πετσοκόπηκε, για τα χημικά που εισέπνευσε σε μια πλατεία, για τα βιβλία που δεν πήρε το παιδί του, για το φίλο του που μετανάστευσε, για το γνωστό του που έδωσε τέλος στη ζωή του. Και μαζί με τα κόμματα του μαύρου κυβερνητικού μετώπου να συντριβούν και τα κάθε λογής δεκανίκια τους, είτε έχουν αριστερό προσωπείο σαν τη ΔΗΜΑΡ, είτε δεξιό σαν τον Καμμένο ή τη Ντόρα, είτε ναζιστικό- εγκληματικό σαν τη Χρυσή Αυγή.

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις του αγώνα, της ανατροπής, της αντίστασης, οι δυνάμεις που πλάι στον χειμαζόμενο κόσμο έδωσαν τη μάχη ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης. Αυτό θα είναι το καλύτερο μήνυμα για το μέλλον των εργαζόμενων και των νέων. Και μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Καλούμε όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα ή στην αναζήτηση μιας άλλης προοπτικής να κάνουμε το μεγάλο βήμα της στήριξης και ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για να γίνει το άλμα της ισχυρής εκλογικής επιτυχίας μιας αριστεράς ανατρεπτικής, για να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις κάλπες και στη Βουλή.

 
Τώρα που έφτασε στο τέλος της αυτή η φαστ-τρακ προεκλογική περίοδος, πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να ζητάμε τη στήριξη και τη συμπόρευση με εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, καλώντας τους να δώσουμε μαζί τη μάχη στις 6 αλλά και από τις 7 του Μάη. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να παρουσιάσουμε το διαφορετικό δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το δρόμο που περνά από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε., την εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Το δρόμο του διαρκούς ανυποχώρητου αγώνα. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος σε αυτόν τον άλλο δρόμο, ψήφος σε μια αριστερά που δεν ονειρεύεται την κυβερνητική διαχείριση εντός της ΕΕ και του συστήματος, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αρνείται στην πράξη τη ρήξη και την ανατροπή στο σήμερα, όπως κάνει το ΚΚΕ. Για αυτό και η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο χρήσιμη και αναγκαία ψήφος.
 
Αντιμετωπίσαμε τον απόλυτο αποκλεισμό από τα κυρίαρχα media, τις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις στην προεκλογική μας εκστρατεία, την υποτίμηση από εχθρούς και φίλους με τον ψόγο ότι είμαστε «μη ρεαλιστές» ή «μη χρήσιμοι». Ωστόσο καταφέραμε να ακουστούμε περισσότερο από ποτέ -και τώρα για πρώτη φορά μια συλλογικότητα της αντικαπιταλιστικής- επαναστατικής αριστεράς φαίνεται ικανή ακόμα και να σπάσει το αντιδημοκρατικό όριο του 3%. Αισθανόμαστε περήφανοι που δεν βασιστήκαμε σε παχυλές κρατικές χρηματοδοτήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαλόγους, καλοπροετοιμασμένες ατάκες εντυπωσιασμού των επαγγελματιών της πολιτικής των κυβερνητικών δυνάμεων. Τη δύναμη την έδωσε η στήριξη του ίδιου του λαού και η πρωτοφανής προσπάθεια χιλιάδων μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με αυταπάρνηση και περηφάνια έφεραν την πολιτική εκεί που πρέπει να είναι: Στο δρόμο, στην πλατεία, στη συζήτηση με το συμπολίτη. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όσους έδωσαν με αυταπάρνηση αυτόν τον ωραίο αγώνα!
 
Είμαστε αισιόδοξοι ότι αύριο θα εμφανιστεί με αυτοτέλεια, ως ισχυρός, διακριτός και ανερχόμενος πόλος το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής Αριστεράς, που θα είναι μια τομή για την Αριστερά και το κίνημα. Όμως το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αναζήτησης και της ισχυροποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σταματά, ούτε κρίνεται μόνο εκεί. Μια πραγματική νίκη έχει ήδη επιτευχθεί από τη μαζικότητα και την συλλογική προσπάθεια που δόθηκε αυτές τις μέρες.
 
Τα μεγάλα στοιχήματα είναι μπροστά μας από τις 7 του μήνα. Η προσπάθεια για την ανατροπή του σκοτεινού παρόντος και μέλλοντος είναι μπροστά μας, και απαιτεί νέους σκληρότερους αγώνες. Γνωρίζουμε ότι στους δρόμους γράφεται η ιστορία. Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί, μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο, καλώντας και όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και του αγώνα.
 
Στις 6 του Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!