Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελία της τ.κ. για τραμπουκισμούς στο Παγκράτι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ  ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ  «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. στην Περιφέρεια Αττικής» και «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

Το βράδυ της Πέμπτης 21 Οκτώβρη,  τα προεκλογικά περίπτερα των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη γωνία Υμηττού και Χρεμωνίδου στο Παγκράτι έγιναν στόχος φασιστικής επίθεσης και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για στοχευμένη κίνηση φίμωσης του δημοτικού σχήματος «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» και του συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. στην Περιφέρεια Αττικής».
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, μέσα σε μία νύχτα, το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Παγκράτι εξαφανίστηκε και ως δια μαγείας στη θέση του βρέθηκε αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια περίοδο, φασιστοειδή έκαψαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βύρωνα.
Είναι προφανές ότι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί ενοχλούνται από τη δράση μας. Είναι αυτοί που επιτίθενται σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Είναι αυτοί που έχουν δώσει πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση, στην πολιτική του Μνημονίου και τη διάλυση όλων των κατακτήσεων του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Είναι οι ίδιοι που κυνηγούν μετανάστες προσπαθώντας να μας πείσουν πως αυτοί ευθύνονται για την κρίση. Είναι αυτοί που βρίσκονται κάθε φορά δίπλα στα ΜΑΤ να χτυπάνε διαδηλωτές. Είναι το κράτος της καταστολής χέρι χέρι με το φασιστικό παρακράτος.
Δηλώνουμε στους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλους τους αγωνιστές των κινημάτων του προηγούμενου διαστήματος πως τέτοιες επιθέσεις δε θα περάσουν. Σε μια περίοδο που αναιρούνται κεκτημένα χρόνων, που είναι αναγκαίο όσο ποτέ να ξεσηκωθούμε για να αναιρέσουμε τα μνημόνιά τους, τέτοια γεγονότα μόνο να μας φοβίσουν δεν μπορούν. 
Καλούμε όλους τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη της να καταδικάσουν με τη στάση τους τέτοια περιστατικά. Γιατί για εμάς η εκλογική μάχη στις 7 Νοέμβρη είναι ευκαιρία καταδίκης του Μνημόνιου και του «Καλλικράτη», της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και των συνοδοιπόρων τους ΛΑΟΣ και Ν.Δ., ένα ακόμα βήμα στο δρόμο των αγώνων που εδώ και καιρό επιλέξαμε να ακολουθήσουμε.