Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Καταστροφή περιπτέρων σε Βύρωνα και Παγκράτι από ακροδεξιούς τραμπούκους


Βανδαλισμός στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Χρ. Σμύρνης στο Βύρωνα

Τη νύχτα της 22 Μαϊου τραμπούκοι έκαψαν την κόκκινη σημαία στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που βρίσκεται στην οδ. Χρ. Σμύρνης στον πεζόδρομο προς την πλατεία Αγ. Λαζάρου. Το κρούσμα δεν είναι μεμονωμένο, αφού και άλλα περίπτερα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σε διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις (Ζωγράφου, Γαλάτσι, Αγ. Βαρβάρα, Πετρούπολη, Καματερό, Α. Πατήσια, Σεπόλια). Εντάσσεται στις επιχειρήσεις που εξαπολύει το γνωστό παρακράτος των φασιστικών ομάδων ενάντια σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις και μετανάστες. 
Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν το φόντο στο οποίο διεξάγονται οι ευρωεκλογές από την πλευρά του κράτους όσον αφορά την «ισονομία» στις δυνατότητες για προβολή των απόψεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Με την προσπάθεια να διατηρηθεί με όλα τα μέσα η κυριαρχία του επίσημου πολιτικού σκηνικού χωρίς ταλαντεύσεις και κλυδωνισμούς προς τα αριστερά. Με  πληρωμένο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό χρόνο για τα κόμματα του αστικού πολιτικού φάσματος. Με το «δημοκρατικό» μοίρασμα των   65 εκατομμυρίων €  της τακτικής ενίσχυσης συν τα 13 εκατομμύρια € έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης που λαμβάνουν τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΛΑΟΣ). 
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι απομονώστε τις φασιστικές αντιλήψεις, καταδικάστε το δήθεν δημοκρατικό μοίρασμα των επιχορηγήσεων και επιλέξτε την ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αριστερά. 

 2η Ανακοίνωση για Βύρωνα

Για δεύτερη φορά επιτέθηκαν στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που βρίσκεται στην οδ. Χρ. Σμύρνης στον πεζόδρομο προς την πλατεία Αγ. Λαζάρου. Τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο 6 Ιούνη περίπου κατά τις 2.00 π.μ. μέλη της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας αυτή τη φορά την υπογραφή τους, έσπασαν και κατέστρεψαν το περίπτερο μας. 
Η προηγούμενη φορά  ήταν τη νύχτα της 22 Μαΐου, όταν έκαψαν την κόκκινη σημαία που υπήρχε στο περίπτερο. Τα κρούσματα δεν είναι μεμονωμένα, αφού τη νύκτα της Τρίτης 2 Ιούνη έκαψαν το κεντρικό περίπτερο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Πανεπιστημίου, ενώ και άλλα περίπτερα σε διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις (Ζωγράφου, Γαλάτσι, Αγ. Βαρβάρα, Πετρούπολη, Καματερό, Α. Πατήσια, Σεπόλια). Εντάσσεται στις επιχειρήσεις που εξαπολύει το γνωστό παρακράτος των φασιστικών ομάδων ενάντια σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις και μετανάστες.

Αυτές οι επιθέσεις έρχονται να συμπληρώσουν το φόντο στο οποίο διεξάγονται οι ευρωεκλογές από την πλευρά του κράτους όσον αφορά την «ισονομία» στις δυνατότητες για προβολή των απόψεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Με την προσπάθεια να διατηρηθεί με όλα τα μέσα η κυριαρχία του επίσημου πολιτικού σκηνικού χωρίς ταλαντεύσεις και κλυδωνισμούς προς τα αριστερά. Με δωρεάν τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό χρόνο για τα κόμματα του αστικού πολιτικού φάσματος. Με το μοίρασμα εκατομμυρίων €   επιχορηγήσεων στα κοινοβουλευτικά κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΛΑΟΣ). 
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η καταδίκη του αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και των φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών και η ενίσχυση της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (για Παγκράτι)

 Καταγγέλλουμε την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) στο Παγκράτι, τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Σεπτέμβρη 2010.

Το περίπτερο –Ευτυχίδου και Σπύρου Μερκούρη- ξεριζώθηκε, από τη θέση που ήταν εγκατεστημένο και εξαφανίστηκε. Δεν φαίνεται να είναι τυχαίο ότι στον ίδιο χώρο μια μέρα μετά εμφανίστηκε περίπτερο της Ν.Δ..

Ανάλογες  επιθέσεις δέχονται τακτικά τα περίπτερα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Στις ευρωεκλογές στο  Βύρωνα την πρώτη φορά έκαψαν τη σημαία, τη δεύτερη έσπασαν το περίπτερο αφήνοντας «υπογραφή» με ναζιστικά σύμβολα. Επίσης στο Γαλάτσι, στην Πετρούπολη, στο Καματερό, στα Α. Πατήσια, στο κεντρικό περίπτερο επί της Πανεπιστημίου, αλλά και πρόσφατα στα Χανιά. Είτε τις ενέργειες αυτές  εκτελεί το γνωστό παρακράτος των φασιστικών ομάδων, είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι ίδιο και φαίνεται ότι εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο του αστικού μπλοκ εξουσίας ενάντια στην αντικαπιταλιστική αριστερά, στα δικαιώματα και στους κοινωνικούς αγώνες.

Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν τις συνθήκες στις οποίες διεξάγονται οι εκλογές από την πλευρά του κράτους και του αστικού μπλοκ εξουσίας, όσον αφορά τις δυνατότητες για προβολή των απόψεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Καταρρίπτεται ο μύθος της λεγόμενης «ισονομίας». Είναι εμφανής η προσπάθεια να διατηρηθεί με όλα τα μέσα η κυριαρχία του επίσημου πολιτικού σκηνικού χωρίς ταλαντεύσεις και κλυδωνισμούς προς τα αριστερά. Με  άφθονο δωρεάν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο για τα κόμματα του αστικού πολιτικού φάσματος και ουσιαστικό αποκλεισμό των υπόλοιπων. Με πολυτελείς πληρωμένες διαφημίσεις των υποψηφίων σε έντυπα και στα ταμπλώ διαφημιστικών εταιρειών στους δρόμους. Με μοίρασμα τακτικών επιχορηγήσεων 65 εκ. και έκτακτων ενισχύσεων 15 εκ. στις ευρωεκλογές και άλλων 15 εκ. € στις βουλευτικές στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Με την πρόσφατη απόφαση του δήμαρχου Αθηναίων Κακλαμάνη για απαγόρευση της αφισοκόλλησης έξω από τα ελάχιστα ταμπλώ του Δήμου, με το κυνήγι των πανώ και των περιπτέρων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που δεν έχει άλλους τρόπους ενημέρωσης και δεν διαθέτει, ούτε θέλει κρατικές επιχορηγήσεις και χορηγούς.

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν κάμπτονται από τέτοιες επιθέσεις. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα συνεχίσει αταλάντευτα τη δράση της τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και μετά τις εκλογές, σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, για να ξεφορτωθούμε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της υπερεκμετάλλευσης, της καταστολής, του ρατσισμού, του πολέμου και της καταστροφής του περιβάλλοντος για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση.  

Θρασύδειλοι ακροδεξιοί τραμπούκοι κατέστρεψαν το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο Βύρωνα (φωτό) και στο Παγκράτι.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Τα ακροδεξιά δεκανίκια του συστήματος (ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή και αυτόνομοι εθνικιστές), όσο και να τραυλίζουν διάφορα αντικαπιταλιστικά φιλολαϊκά τσιτάτα, είναι μαντρόσκυλα του καπιταλισμού, απο αυτόν παίρνουν εντολές, και αυτού τα συμφέροντα υπηρετούν τυφλά. Είναι πιστοί υπηρέτες του ελληνικού καπιταλισμού και αυτό αποδεικνύεται από την λύσσα τους εναντίον ενός μεγάλου κομματιού -και του πιο σκληρά εκμεταλλευόμενου- της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, τους μετανάστες. Και φυσικά από την λύσσα τους εναντίον του εργατικού κινήματος, εναντίον του κινήματος συνολικά.

Η ήττα τους ειδικά στη νεολαία που έχουν μια κάποια παρέμβαση θα είναι νίκη προς όφελος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα!