Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

συγκέντρωση/συζήτηση για την αντιφασιστική δράση στο Βύρωνα (Παρασκευή στη Λουϊζα)

18  Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι:  Ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. 
 Σαράντα μέρες μετά...
Τίποτα δεν είναι όπως παλιά...

με τους πάνω
·Η κυβέρνηση, που πριν ένα μήνα δεν απέκλειε κυβερνητικές συνεργασίες με τη Χ.Α. δια στόματος του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Μπαλτάκου, επιδιώκει τον περιορισμό της και την εκλογική της αποδυνάμωση,  αν και η ίδια συνεχίζει να προωθεί παρόμοιες ρατσιστικές, ξενοφοβικές, αντεργατικές αντιλήψεις. 

·Μεγαλοδημοσιογράφοι μέσα από εφημερίδες και κανάλια μας βομβαρδίζουν με «αποκαλύψεις» για το βρώμικο ρόλο και τη δολοφονική δράση της Χ.Α., ενώ μέχρι πρόσφατα τους εγκωμίαζαν και τους πρόβαλαν. 
 ·Το οικονομικό κατεστημένο, που πριν έβαζε πλάτες και οικονομικές ενισχύσεις στη Χ.Α., αποποιείται το τέκνο του.   
 ·Η αστυνομία τους “κυνηγάει”, ανακοινώνοντας και κάποιες συλλήψεις από τους  φασιστικούς θύλακες που είναι γεμάτα τα σωθικά της. 
 ·Οι βουλευτές της Χ.Α. μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια, αλλά όπως καταγγέλλουν δικηγόροι,  με κατηγορίες και αδικήματα που δεν άπτονται της ουσίας και του συνόλου της εγκληματικής δράσης της. 

  με τους κάτω
·        Κανένας πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ότι η ΧΑ δεν είναι αντισυστημική δύναμη, αλλά μια οργάνωση ναζιστική, εγκληματική, βαθιά οπισθοδρομική που καλλιεργεί το μίσος και επιδιώκει την εξόντωση όχι των οικονομικά ισχυρών και των «διεφθαρμένων» πολιτικών, αλλά των κοινωνικών αγωνιστών, όσων έχουν διαφορετική άποψη, ιδεολογία, χρώμα, τόπο καταγωγής. Ότι συντάσσεται και εξυπηρετεί μερίδες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με στόχο την πλήρη κυριαρχία.
·        Από την πρώτη κιόλας μέρα της δολοφονίας χιλιάδες λαού βγήκαν στο δρόμο, εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και το εξωτερικό βροντοφώναξαν “σιγά μην φοβηθώ”. Οι γειτονιές μας ξανάσμιξαν, τα καφενεία μας ξαναζωντάνεψαν,  νέοι και νέες εξεγέρθηκαν,  εργαζόμενοι-γονείς αφυπνίστηκαν!
·        Κάτοικοι, συλλογικότητες, φορείς στο Βύρωνα ευαισθητοποιηθήκαμε, κινητοποιηθήκαμε, αντιδράσαμε στη άνοδο της φασιστικής επιρροής και την εξάπλωση της νεοναζιστικής δράσης.

...και τίποτα δεν έχει αλλάξει!
με τους πάνω
·        Η κυβέρνηση συνεχίζει με τη θεωρία των 2 άκρων να στοχοποιεί τους εργατικούς αγώνες και τις κοινωνικές αντιδράσεις και δια στόματος Σαμαρά δηλώνει ότι έρχεται η ώρα και για όσους μιλούν για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.. Επιτίθεται με χημικά και καταστολή, επιστρατεύει, ποινικοποιεί εργαζόμενους εργοστασίων που έχουν κλείσει στην Εύβοια, απεργούς των ΑΕΙ, κατοίκους της Ιερισσού, μαθητές που αγωνίζονται.
·        Τα ολοκληρωτικά ελεγχόμενα ΜΜΕ συνεχίζουν την προπαγάνδα ενάντια σε όσους κινητοποιούνται και διεκδικούν ενάντια στα κυβερνητικά-εργοδοτικά-μνημονιακά μέτρα και τον αποπροσανατολισμό με τη στοχοποίηση ρομά και μεταναστών.
·        Η οικονομική ολιγαρχία συνεχίζει ανενόχλητη την κερδοσκοπία και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
·        Η αστυνομία και ο κρατικός μηχανισμός τη διαπλοκή του με τα φασιστικά κυκλώματα. 

με τους κάτω ; Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα.
·     Όσοι στήριξαν εκλογικά ή αντιμετώπισαν με αδιαφορία, ανοχή ή συμπάθεια τη νεοναζιστική οργάνωση  ή σκέφτηκαν ότι είναι χρήσιμο να αναθέτουν στη Χ.Α. να «καθαρίσει» το σάπιο σύστημα θα συνεχίσουν να πλέουν σε πελάγη άγνοιας και αδιαφορίας;  Να μην καταλαβαίνουν ότι ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους και έπειτα για όλους;
·     Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις από την TV θα μείνουν παθητικοί θεατές;

Όσοι ανησυχούμε και θέλουμε να αντιδράσουμε ξέρουμε ότι καμιά κυβέρνηση, ειδικά με το λαό αμέτοχο, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ολοκληρωτικά και να περιορίσει τη ΧΑ, γιατί έχουν άμεσα συμφέροντα από αυτήν, για να επιβάλλουν το φόβο και το σύγχρονό δουλεμπόριο, γιατί είναι γέννημα του ανθρωποφάγου οικονομικού συστήματος που και οι ίδιοι στηρίζουν. Καμία αστυνομία δεν πρόκειται να εξιχνιάσει τις βρωμιές της Χ.Α και να ξεσκεπάσει ολοκληρωτικά τις διασυνδέσεις της, γιατί διαπλέκονται μαζί της εδώ και χρόνια. Κανένα κράτος δεν πρόκειται να πατάξει το παρακράτος, γιατί είναι το μακρύ του χέρι.

«Απ’ τα τσακάλια δε γλιτώνεις μ΄ ευχές και παρακάλια»

Για αυτό καλούμε στη συγκέντρωση στη Λουίζα την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 7 μμ κάθε νέο, μαθητή, άνεργο, εργαζόμενο, γονέα, συνταξιούχο, κάθε συλλογικότητα, σωματείο  και φορέα για να συζητήσουμε όλοι μαζί, μετά την πορεία που έγινε στις 4/10, τη συνέχεια και τις μορφές της αντιφασιστικής δράσης στη γειτονιά μας. Είναι υπόθεση του καθένα μας το ξερίζωμα της νεοναζιστικής επιρροής και των φασιστικών ιδεών από τη γειτονιά μας, τα σχολεία μας, τα στέκια μας, την δουλειά μας! 

ΚΑΜΙΑ  ΑΠΑΘΕΙΑ - ΚΑΜΙΑ  ΑΝΕΜΕΛΙΑ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Ο φασισμός τσακίζεται με συνεχείς αγώνες!
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΓΩΝΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ενάντια στον ολοκληρωτισμό, στο φόβο και στο φασισμό
ενάντια στη φτώχεια, στην κυβέρνηση, στην τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) 

Αντιφασίστες-τριες, φορείς, συλλογικότητες, κάτοικοι του Βύρωνα