Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Η θέση των αγωνιστών της ΕΡΤ είναι στο ΕΜΠ!

Με έναν πρωτοφανούς αυταρχισμού εκβιασμό, η κυβέρνηση των Μνημονίων «διαμήνυσε» ότι η Αστυνομία θα εισβάλει στο ΕΜΠολυτεχνείο κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, εάν τολμήσουν να πάνε εκεί οι αγωνιστές της ΕΡΤ! Πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση απέναντι στους απεργούς των πανεπιστημίων και της ΕΡΤ, απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το άσυλο, απέναντι σε όλη την αριστερά, την ελευθερία λόγου και τη δημοκρατία: η κυβέρνηση απειλεί ότι θα στείλει τα ΜΑΤ για να φιμώσει τη μετάδοση εκπομπής της ελεύθερης ΕΡΤ.

Εμείς τους λέμε πολύ απλά: Το Πολυτεχνείο ανήκει στους αγωνιζόμενους –Όχι στις κυβερνήσεις και τη ΓΑΔΑ. Ας κοπιάσουν! Για να δουν τους χιλιάδες φοιτητές, απεργούς και εργαζομένους που θα κάνουν το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ζωντανό Κέντρο Αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους. 

Οι δυνάμεις της Αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν και να περιφρουρήσουν το Πολυτεχνείο ως κέντρο αγώνα.  Και σε ένα τέτοιο κέντρο αγώνα οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ είναι παραπάνω από καλοδεχούμενοι! Η ΕΡΤ θα εκπέμψει γιατί το Πολυτεχνείο είναι χώρος ελευθερίας! Όλοι στον τριήμερο γιορτασμό! Η μαζική παρουσία θα περιφρουρήσει την εκπομπή. Για να συνδέσουμε το νήμα του τότε με τους αγώνες του σήμερα. 

40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το νόημα της εξέγερσης ζει και αναπνέει στους αγώνες του σήμερα, στις απεργίες, της καταλήψεις, τις διαδηλώσεις.