Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις απεργίες μας!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προχωράει αιφνιδιαστικά στο αντεργατικό έγκλημα για το οποίο τα ντόπια και ξένα αφεντικά της θα την ευγνωμονούν. Φέρνει με τροπολογία ντροπής την αλλαγή των όρων προκήρυξης της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία, βάζοντας ως προϋπόθεση το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αδίσταχτοι υπερασπιστές των μνημονίων, επιδιώκουν να καταφέρουν ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, χτυπώντας τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό που αποτελεί την καρδιά της αντίστασης στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Παράλληλα αλλάζουν τους όρους των εργατικών αποζημιώσεων σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος απαιτώντας να αποδεικνύεται δικαστικά η ύπαρξη "δόλου" από την μεριά του εργοδότη. Κι αυτό την στιγμή που η εργοδοτική ασυδοσία έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.

Γελιέται η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί της σύμμαχοι (ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη) ότι θα σταματήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Οι εργάτες με τους αγώνες τους πέταξαν στα σκουπίδια το νόμο 330 του Λάσκαρη υπουργού του Καραμανλή το ‘76, το άρθρο 4 του ΠΑΣΟΚ το ’83 και τόσες άλλες αντίστοιχες επιθέσεις. Έτσι θα πετάξουν κι αυτό το τερατούργημα μαζί με την βάρβαρη αντεργατική μνημονιακή πολιτική, το μαύρο μέτωπο ΕΕ ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους! 

- ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14.12
- ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!