Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για την αστυνομική βία σε διαμαρτυρία ενάντια στο airbnb


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ωμή αστυνομική βία που ασκήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 κατά της συγκέντρωσης/πορείας ειρηνικών διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την τεράστια άνοδο των ενοικίων, λόγω της καθιέρωσης του τρόπου ολιγοήμερης ενοικίασης δωματίων με τη μέθοδο του Airbnb. Μια μέθοδος που διαλύει τις γειτονιές αλλάζοντας το χαρακτήρα τους προς όφελος του κεφαλαίου και της “ανάπτυξης”, διώχνοντας τους μόνιμους κατοίκους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, και που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε κατά το τέλος της διαμαρτυρίας και ενώ οι διαδηλωτές πέρναγαν κοντά από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Η επίθεση ήταν τόσο σφοδρή και αναίτια που προκάλεσε την άμεση αντίδραση διερχόμενων, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από video που αποκαλύπτουν το γεγονός.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη νεαρού διαδηλωτή από τη Γαλλία όπου χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, αφού πρώτα πιστώθηκε με πέντε τουλάχιστον πλημμεληματικές πράξεις, προφανώς για να «δικαιολογηθεί» η αστυνομική βία. Προς ενίσχυση αυτού, η αστυνομία μίλησε για επίθεση των διαδηλωτών κατά του αστυνομικού τμήματος, γεγονός που διαψεύδεται από το σύνολο των αυτοπτών μαρτύρων.

Το γεγονός εντάσσεται στις διακηρύξεις της κυβέρνησης της ΝΔ περί νόμου και τάξης δίνοντας το στίγμα της αντιμετώπισης των διαδηλωτών με στυγνή καταστολή, καθώς αναμένει όξυνση των ταξικών συγκρούσεων ως αποτέλεσμα των παρατεινόμενων αντιλαϊκών πολιτικών. Η λαϊκή οργή είναι αυτή που θα εμποδίσει την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και απέναντι στην κυβερνητική βία ο λαός θα αντιτάξει τη μαζική του αντίδραση για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που σχεδιάζουν από κοινού Ευρωπαϊκή Ένωση και ντόπια ολιγαρχία.