Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ξεπουλάνε την ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, σε κατάληψη των κτιρίων στον Υμηττό οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση της τ.κ.
 
Με άθλιο τρόπο η κυβέρνηση μεθοδεύει το άμεσο ξεπούλημα της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, μέσα στον Αύγουστο. Ήδη προχώρησε σε επαφές με Αμερικάνους "ενδιαφερόμενους". Για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και καθυστερεί πληρωμές σε μισθούς των εργαζομένων εδώ και καιρό, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να δεχτούν τα "τετελεσμένα".

Από την Τετάρτη 27 Ιουλίου το βράδυ, τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ προχώρησαν στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων που βρίσκονται στο Δήμο Υμηττού. Διεκδικούν να παραμείνει ο δημόσιος κρατικός χαρακτήρας της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ και να μην ξεπουληθεί όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της ισοπέδωσης των εργατικών και ευρύτερα των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων!

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη στήριξη του εργατικού κινήματος, κάθε μαζικού φορέα και όλων των εργαζόμενων, στην κατεύθυνση αποτροπής του ξεπουλήματος, διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης και σεβασμού των εργατικών τους δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστή στο δόγμα του σοκ θέλει να ξεμπερδέψει μια ώρα νωρίτερα με κάθε αντίσταση, ισοπεδώνοντας εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και γυρίζοντας έναν αιώνα πίσω τις συνθήκες ζωής του λαού μας! Ταγμένη στην εφαρμογή του μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικού κεφαλαίου δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Μόνο η ανατροπή της και η ανατροπή του μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικού κεφαλαίου μπορεί να θέσει τις βάσεις για την βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και του λαού μας.

  • Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ.
  • Όχι στο ξεπούλημα, ναι στον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας.
  • Με απεργίες και καταλήψεις στα χέρια των εργαζόμενων, μέχρι τη νίκη!