Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ προς όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του μαχόμενου μαζικού κινήματος


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20/10: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι συγκλονιστικές. Τεράστιες λαϊκές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε ένα πρωτοφανές ποτάμι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που απειλεί να πνίξει το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Με αγωνιστικό σταθμό τη διήμερη Γενική Απεργία 19-20/10, ο εργαζόμενος ελληνικός λαός μπαίνει στη μάχη για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, την κυβέρνηση και συνολικά το σάπιο πολιτικό σύστημα. Μυριόστομη έρχεται η κραυγή: ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ που θα συνταράξουν την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.

Κλιμακώνουμε τις μορφές πάλης με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, παραμονή στους δρόμους, πολύμορφες δράσεις μέχρι να τους ανατρέψουμε. Περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις για να καταλάβει ο κόσμος του αγώνα το κέντρο της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας. Στηρίζουμε τις καταλήψεις και τις απεργιακές φρουρές. Επιμένουμε στην ανυπακοή στα ληστρικά χαράτσια.

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας με συνελεύσεις παντού: σωματεία, συλλόγους, σχολές, σχολεία, πλατείες. Συντονίζουμε τους αγώνες από τα κάτω. Για να νικήσουμε πρέπει να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για τις τύχες μας. Χτίζουμε λαϊκά όργανα αγώνα, αυτοοργάνωσης, δράσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, σε όλους τους αγωνιστές που απεγκλωβίζονται από τα αντιδραστικά κόμματα και διαλέγουν το δρόμο του αγώνα, για ανατρεπτική κοινή δράση μέσα στο κίνημα. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων των αυτοαπασχολούμενων μέσα στη φλόγα των απεργιών και των καταλήψεων.

Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοπόροι σε όλους τους αγώνες, παλεύουν για να γίνει κοινή συνείδηση ότι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο του εργαζόμενου λαού. Παλεύουμε για να αναδειχθούν μέσα στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα οι κρίσιμοι πολιτικοί στόχοι της μάχης για την επιβίωση του λαού.
- Στάση πληρωμών – διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.
- Έξω τώρα από το ευρώ– αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ
- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο
- Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή πλούτου υπέρ των εργαζομένων
- Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση

Με τη δύναμη του αγώνα και του λαϊκού ξεσηκωμού, με την Αριστερά της νίκης και της ανατροπής να συμβάλουμε στο να ανατείλει μια ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ για την κοινωνία, ένας νέος κόσμος χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πείνα και πολέμους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
21 Οκτώβρη 2011