Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παρασκευή 2/12/2011

 Απόφαση της ΚΣΕ





Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε σχέδιο εισήγησης πάνω στη συγκυρία και τον πολιτικό σχεδιασμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έγινε πλούσια συζήτηση και αποφασίστηκε να συμπληρωθεί και διορθωθεί, ώστ να κοινοποιηθεί προς όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να συζητηθεί στις τοπικές και να αποτελέσει και την εισήγηση προς το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Γενάρη.

Ως προς τη γενική κατεύθυνση της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίστηκε ότι πρέπει να βγει επιθετικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το σύνολο της πολιτικής κατεύθυνσής της:
·  Την ανάγκη για κλιμάκωση του παλλαϊκού και πανεργατικού ξεσηκωμού, της στήριξης των αγώνων και των απεργιών με αιχμή τις αντιστάσεις ενάντια στο σφαγείο της εφεδρείας, της ενίσχυσης των κινημάτων ενάντια στα χαράτσια, της αναγκαίας ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και του συντονισμού των αγώνων από τα κάτω.
·  Την γραμμή του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής και το ανοιχτό κάλεσμα προς τις πρωτοπορίες των κοινωνικών κινημάτων και προς τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε αυτή τη βάση
·  Την προβολή του στόχου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και των κρίσιμων πλευρών του προγράμματος πάλης.
·  Την ανάγκη για μια μετωπική αντικαπιταλιστική αριστερά ως απάντηση, στη χωρίς περιεχόμενο και αιχμές «αντιμνημονιακή ενότητα», στο σεχταρισμό και την παραπομπή όλων των λύσεων στη «Λαϊκή Εξουσία».


Σε αυτή τη βάση, θα βγει σχετική προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα αποτελέσει και τη βάση των πολιτικών εξορμήσεών της το επόμενο διάστημα. Κοινή θέση όλων ήταν ότι η αναβάθμιση της πολιτικής παρουσίας και προβολής των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι και ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προετοιμάζεται από τώρα για τις επερχόμενες εκλογές, που θα είναι μια μεγάλη κεντρική πολιτική μάχη, από την οποία μπορεί και πρέπει να βγει σημαντικά ενισχυμένη ολόκληρη η αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Χρειάζεται έγκαιρη και σοβαρή προετοιμασία και προσπάθεια από την μεριά μας να μπορέσουμε να ανατρέψουμε συσχετισμούς και να κατοχυρώσουμε τη δυναμική της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η οποία περνά και μέσα από την εκλογική μάχη. Μόνο που σε αντίθεση με τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι η μάχη αυτή δεν είναι «προεκλογική εκστρατεία» που υποτάσσει τους αγώνες και την δυναμική του κινήματος στις κάλπες και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αλλά κομμάτι της συνολικής μας προσπάθειας για τη νίκη του πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού και την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Το κύριο στην πορεία προς τις εκλογές πρέπει να είναι οι πρωτοπόρες παρεμβάσεις μας στους ταξικούς αγώνες, όπου θα πρέπει να επιδιώκουμε νίκες και ανατροπές που θα ενθαρρύνουν τη λαϊκή αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό το λόγο και είναι σημαντικό πέρα από το κεντρικό υλικό που θα βγει από το συντονιστικό να υπάρξει και ενεργοποίηση των ίδιων των τοπικών και κλαδικών επιτροπών, με συστηματικές εξορμήσεις, με διοργάνωση πολιτικών εκδηλώσεων (όπως ήδη γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις), με αφισοκολλήσεις, με μαζική αναγραφή συνθημάτων. Έχει σημασία οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, για την ανάγκη στάσης πληρωμών και διαγραφής του χρέους, για την έξοδο από Ευρώ κα ΕΕ, για την απαγόρευση των απολύσεων και την κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο, για την κλιμάκωση των αγώνων και τον συντονισμό τους από τα κάτω, ακόμη και ως συνθήματα να διαχυθούν με κάθε τρόπο μέσα στην κοινωνία. 

Αποκορύφωμα αυτών των εξορμήσεων θα είναι μεγάλη κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα το Γενάρη. Παράλληλα προχωρά η αναβάθμιση της οργανωτικής συγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη διαμόρφωση της οργανωτικής επιτροπής για τον καλύτερο συντονισμό με τις τοπικές επιτροπές, με την επιτροπή εργατικού-συνδικαλιστικού για το συντονισμό της εργατικής δουλειάς των κλαδικών επιτροπών, η αναβάθμιση του γραφείου Τύπου, η διαμόρφωση της επιτροπής για το αγροτικό, η συγκρότηση ομάδας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αντιρατσιστική - αντιφασιστική πάλη, η επιτροπή τοπικής αυτοδιοίκησης και βέβαια η οικονομική επιτροπή. 

Τέλος η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπενθυμίζει στις συντρόφισσες και τους συντρόφους τα σημαντικά αγωνιστικά ραντεβού των επόμενων ημερών
-  Τη μεγάλη αντιφασιστική - αντιρατσιστική διαδήλωση, το Σάββατο 3/12 στις 14.00 μ.μ. στην Ομόνοια και σε μια σειρά πόλεις πανελλαδικά.
-  Τη μεγάλη συναυλία στη Χαλυβουργία την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 11.00 π.μ. Είναι πολύ σημαντικό αυτός ο ηρωικός, εργατικός αγώνας να έχει τη στήριξη ΟΛΩΝ μας και να δυναμώσει κι άλλο το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης
-  Τις διαδηλώσεις στις 6/12 με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην Αθήνα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη μεγάλη διαδήλωση στα Προπύλαια, 6.00 μ.μ. (υπάρχει και πρωινό κάλεσμα για μαθητική διαδήλωση, όσες και όσοι μπορούν να το στηρίξουν).

Η επόμενη συνεδρίαση της ΚΣΕ είναι την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη.