Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Παρασκευή 8 Ιουνίου

Ενάντια στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή 8 Ιούνη, Ομόνοια 7μμ

Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά,
Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά

Όχι στη συνεργασία ΕΛΑΣ-νεοναζί
Ανατροπή των μνημονίων της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης
Νόμιμοι οι μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες
 
Το τελευταίο διάστημα οξύνονται οι εγκληματικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με την κάλυψη και την συνεργασία της Αστυνομίας, ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία, ενάντια συνολικά στο κίνημα που παλεύει για την ταξική του ενότητα και την ανατροπή των Μνημονίων και των δυνάμεων του «μαύρου μετώπου». Από την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ την μέρα των φοιτητικών εκλογών έως την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ ( συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και από την οργάνωση ρατσιστικών πογκρόμ στη Πάτρα και στο κέντρο της Αθήνας έως τις αντισυγκεντρώσεις σε οργανώσεις κομμάτων της αριστεράς, η Χρυσή Αυγή διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία βουτηγμένη στο αίμα.
Με αυτό τον προκλητικό τρόπο επιχειρεί η νεοναζιστική συμμορία να συγκρατήσει τα ποσοστά που την έστειλαν στη Βουλή, μετα τις δημαγωγίες της ότι είναι δήθεν αντιμνημονιακή και αντισυστημική δύναμη. Πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Θυμίζοντας καταρχήν ότι είναι στήριγμα και όχι πολέμιος των εργοδοτών και των βιομηχάνων, όπως στη περίπτωση του Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργία. Ότι ενοχοποιούν (σε στυλ Πάγκαλου και Σαμαρά) τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των εργοστασίων και όχι τους «έλληνες» βιομήχανους και εφοπλιστές που μεταφέρουν τα εργοστάσια σε χώρες χαμηλού κόστους και τις σημαίες σε χώρες ευκαιρίας, πετώντας στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, ντόπιους και μετανάστες. Η Χρυσή Αυγή ορκίζεται πίστη στο ευρώ και την ΕΕ. Σαν τους γερμανοτσολιάδες με τις φουστανέλες που υπηρετούσαν τους ναζί κατακτητές, υποκλίνονται σήμερα μπροστά στο ΝΑΤΟ και τις δολοφονικές επεμβάσεις του.Τελικά ο «εθνικισμός» της δεν είναι παρά ο «εθνικισμός του κεφαλαίου», που μπορεί για να εξασφαλίσει τα κέρδη του να μετακινείται ελεύθερα ανεξαρτήτως εθνικότητας και η η στρατιωτική φασιστική επιβολή των συμφερόντων του ενάντια στο κίνημα και την αριστερά.

Οι δημαγωγικές κραυγές της Χρυσής Αυγής «κατά του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των κλεφτών» δεν μπορούν να κρύψουν την αποδεδειγμένη διασύνδεσή της με το κοινό έγκλημα και τον υπόκοσμο, ούτε την διαρκή συνεργασία της με τις δυνάμεις καταστολής. Αντίστοιχα, όσο και να προσπαθούν να κρύψουν την ιδεολογία τους προεκλογικά, είναι δηλωμένοι φασίστες, λατρεύουν τα πιο βάρβαρα καθεστώτα όπως της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ, που εξόντωσε εκατομμύρια στα Νταχάου και τα Άουσβιτς και γέμισε την Ελλάδα με τόπους μαρτυρίων και ολοκαυτωμάτων στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, τα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, τη Κάνδανο, το Δίστομο...

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους ομογάλακτους του Χίτλερ να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των μεταναστών και να στρέφουν τα ρόπαλα τους κατά των αγωνιστών του κινήματος σπέρνοντας το φόβο και το μίσος στις γειτονιές. Η παρουσία και η δράση τους είναι μία ευθεία απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας, ενταγμένη στις ποικιλόμορφες πιέσεις των αντιδραστικών κύκλων στην Ελλάδα και την ΕΕ κατά της αριστεράς και του κινήματος αντίστασης, με στόχο την υποταγή στα κελεύσματα της Τρόϊκα για την εκκόλαψη κυβερνήσεων διάσωσης των Μνημονίων και στήριξης των τραπεζιτών.
Τον δρόμο στους νεοναζί άνοιξε η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική του «μαύρου μετώπου, που οδηγεί στην φτώχια και την απόγνωση ολόκληρες ζώνες της κοινωνίας. Η νομιμοποίηση της ακροδεξιάς, μέσω της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η μετατροπή του ρατσισμού σε επίσημη κρατική πολιτική, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον φράχτη στο Έβρο και τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ κατά των μεταναστών.

Την ίδια ώρα που το πολιτικό σύστημα προωθεί τις πολιτικές των μαζικών απολύσεων, της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, της υποβάθμισης της ζωής στις γειτονιές, προσπαθούν να εμφανίσουν τους «ξένους» σαν το «πρόβλημα» της κοινωνίας. Την ίδια ώρα που τα κυκλώματα πορνείας και δουλεμπόριου οργιάζουν σε συνεργασία με την Αστυνομία, κραυγάζουν για «έλλειψη ασφάλειας και άνοδο της εγκληματικότητας» και στοχοποιούν συλλήβδην τους μετανάστες και τους πρόσφυγες μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε ζώνες αστυνομικών επιχειρήσεων σκούπας και σε «άβατα» τύπου Αγ. Παντελέημονα σε συνεργασία με τους φασίστες. Την ώρα που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και αλλού, στις εκστρατείες του «πολιτισμένου κόσμου» που σπέρνουν την πείνα και τον θάνατο, κρατούν ερμητικά κλειστά τα σύνορα της «Ευρώπης- φρούριο» για τα θύματα της καταστροφής. Ενισχύουν την FRONTEX που οδηγεί σε πνιγμούς και δολοφονίες χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα, εφαρμόζουν το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, που απαγορεύουν την ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων, μετατρέποντας την Ελλάδα σε αποθήκη απελπισμένων ανθρώπων. Ανθρώπων χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, αφού οι κυβερνήσεις έχουν σταματήσει κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και απόδοσης ασύλου.

Στις επόμενες εκλογές ούτε μια ψήφο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αυτούς τους παραλλαγμένους τραμπούκους του συστήματος!

Όλοι και όλες εμείς που αγωνιζόμαστε με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες, την ταξική ενότητα ντόπιων και μεταναστών στο κοινό αγώνα ενάντια στη εκμετάλλευση, την φτώχεια και την καταπίεση. Αγωνιζόμαστε για να ρίξουμε στα σκουπίδια τα Μνημόνια της λιτότητας και του ρατσισμού, για την νομιμοποίηση των μεταναστών, το άσυλο στους πρόσφυγες, την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν αναγνωρίζουμε στους ορκισμένους εχθρούς της ελευθερίας το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους θεσμούς, τα ΜΜΕ, την δυνατότητα της παρουσίας τους στους δρόμους, για να αμφισβητήσουν και να τσακίσουν τις ελευθερίες όλων μας. 

Είναι ώρα αποφασιστικά και μια για πάντα να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους! Να τους στείλουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!