Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 
Από την Τρίτη 17/9 άγνωστος, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην αστυνομία, άρχισε να ενοχλεί στην κατοικία του τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τα μέλη της οικογένειας του. Μετά από τις συνεχείς ενοχλήσεις παρενέβη η αστυνομία και την Τρίτη το βράδυ ο άγνωστος οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου διαπιστώθηκε ότι η αστυνομία γνώριζε τα στοιχεία του, χωρίς να καταγραφεί με ευθύνη της αστυνομίας το συμβάν.

Οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες και την Παρασκευή γύρω στις 6 το πρωί, που ο Χρήστος κατέβηκε να πάει στη δουλειά του, τον περίμενε έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας τον ακολούθησε με μηχανή στην οδό Κύπρου τον απείλησε λέγοντας: «Θα σε σκοτώσω και θα σε μαχαιρώσω» βάζοντας το χέρι στην τσέπη και τον καταδίωξε. Ο Χρήστος έτρεξε φωνάζοντας βοήθεια. Ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή, όταν εμφανίστηκαν συμπολίτες μας στο δρόμο. Αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα.

Μας δημιουργούνται όχι απλά ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας, αλλά βάσιμες υπόνοιες όχι μόνο για την ανοχή αλλά και για την κάλυψη του.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης εργατών, συνδικαλιστών και Αριστερών, μέρος του οποίου είναι η τραμπούκικη επίθεση στους μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και αποκορύφωμα η προσχεδιασμένη δολοφονία από την Χρυσή Αυγή του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τη νύκτα της Τρίτης, έχουμε το κτύπημα των διαδηλωτών με χημικά στο Κερατσίνι και τις συλλήψεις στο σωρό, την απαγγελία χαλκευμένων κατηγοριών για κακούργημα σε αγωνιστή, την επίθεση των ΜΑΤ την Παρασκευή το μεσημέρι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στις οικογένειες τους, την επίδειξη όπλου και τους πυροβολισμούς στον αέρα από ειδικό φρουρό στη Δάφνη ενάντια στους διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης την Παρασκευή το απόγευμα. Γεγονότα όχι τυχαία, που σχετίζονται και με την άνοδο των εργατικών αγώνων αυτή την περίοδο και την προσπάθεια του συστήματος να τρομοκρατήσει το λαό και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.

Δεν μας φοβίζουν. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας. Είμαστε δίπλα σε όσους μπαίνουν στο στόχαστρο του κράτους και του παρακράτους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΉΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ