Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αλήθειες και ψέμματα για το γήπεδο

Δύο μύθοι/ψέμματα και δύο αλήθειες, για το γήπεδο της ΑΕΚ :

Ψέμμα 1ο: Οι κάτοικοι δεν θέλουν το γήπεδο. Ή γήπεδο πακέτο με τις μπίζνες του Μελισσανίδη ή τίποτα!

Αλήθεια 1η: Οι κάτοικοι λένε το αυτονόητο. Να γίνει το γήπεδο στα όρια του παλιού χωρίς καμμία επέκτασή του σε βάρος του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Τι πιο σωστό;; Σε μια πόλη/τέρας που την πνίγει το μπετόν, το νέφος και το κυκλοφοριακό, ΚΑΘΕ σπιθαμή ελεύθερου/δημόσιου χώρου πρέπει να προστατευτεί. Πρέπει να γίνουν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ πάρκα με δάσος και όχι να εξαφανίζονται προς όφελος κάθε αρπαχτικού επιχειρηματία!

Ο Μελισσανίδης -όπως και ΚΑΘΕ πρόεδρος ειδικά των μεγάλων ΠΑΕ- λυμαίνεται την ιστορικότατη ομάδα της ΑΕΚ για να προωθήσει τα εμπορικά του συμφέροντα. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την ανάγκη κατασκευής γηπέδου, για να ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και να γεμίσει με ακόμα περισσότερα χρήματα τις τσέπες του! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πιτσιρικάδες, οι συνταξιούχοι της Νέας Φιλαδέλφειας φίλαθλοι και μη, θα τον αφήσουν να δρα ανενόχλητος;;

Ψέμμα 2ο:
Οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου θα φέρουν λεφτά στην πόλη: Θα έρθουν νέοι κάτοικοι να μείνουν, θα δουλέψουν τα μαγαζιά, θα, θα, θα, θα.

Αλήθεια 2η: Πήξαμε στους γκόρτσους και τους μαυρογιαλούρους που τάζουν, τάζουν, τάζουν, για να προωθούν τις δικές τους μπίζνες σε βάρος των εξαθλιωμένων εμποροβιοτεχνών, εργαζομένων, νέων.

Από ΠΟΥ και ως ΠΟΥ με 1.500.000 εκατομμύρια ανέργους, με 700.000 ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ εργαζόμενους, με χιλιάδες κατεστραμμένους καταστηματάρχες λόγω μνημονίων (που ο κάθε Μελισσανίδης υποστηρίζει με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ) θα έρθει χρήμα στη Νέα Φιλαδέλφεια;; Δεν προκύπτει απο πουθενά αυτή η ό,τι να 'ναι άποψη! Ίσα-ίσα εάν ο Μελισσανίδης φάει τα στρέμματα από το πάρκο και φτιάξει ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, θα κλείσουν και τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά των ντόπιων κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας. Και όσο χρήμα υπάρχει ακόμα, θα το μαζέψει όλο ο Μελισσανίδης! Αυτό πρέπει να το επιτρέψουν οι κάτοικοι;; ΟΧΙ είναι η απάντηση!

Αρα, ΝΑΙ στην κατασκευή του γηπέδου στα παλιά του όρια (πριν το γκρεμίσει ο Γρανίτσας), ΟΧΙ στα σχέδια του Μελισσανίδη. Καμμία επέκταση σε βάρος του άλσους!