Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Απήγαγαν μέλος της Μποροτμπά στην Ουκρανία

Ανακοίνωση της Ένωσης Μπορoτμπά

«Πληροφορηθήκαμε ότι άγνωστοι άνδρες λεηλάτησαν το διαμέρισμα της Μαρία Ματιουσένκο, μέλους της Μπορότμπα, και την απήγαγαν. Αυτό ανέφερε ένας σύντροφος στο facebook.
Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου προσπαθεί να πατάξει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. 

Η μαρξιστική οργάνωση Μποροτμπά (Αγώνας) υπέστη μια σειρά παράνομων επιδρομών στα γραφεία της στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και την Οδησσό, και εξαναγκάστηκε να βγει στην παρανομία. 

Στις 20 Μαΐου σημειώθηκε άλλη μία προσπάθεια απαγωγής μελών της Μποροτπμά  από ένοπλους παραστρατιωτικούς μετά το πέρας αντικυβερνητικής πορείας στο Χάρκοβο. 

Η κυβέρνηση έχει επεκτείνει την καταστολή και στο facebook, με τον εισαγγελέα να εισηγείται να επιβληθούν ποινές εναντίον όποιου πραγματοποιεί «δημόσια καλέσματα για τη βίαιη αλλαγή ή ανατροπή της συνταγματικής τάξης», ή ακόμα αν «διακινεί υλικά που μπορεί να συντελέσουν σε τέτοιες πράξεις». 

Ζητάμε από την Αριστερά, τα συνδικάτα και τους αλληλέγγυους να επικοινωνήσουν με τις Ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία, απαιτώντας να απελευθερωθεί αμέσως η Μαρία Ματιουσένκο, με τις ουκρανικές αρχές να αναλαμβάνουν την ευθύνη της σωματικής της ακεραιότητας».