Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τακτική κ συμμαχίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αποφάσεις τοπικών και κλαδικών οργανώσεων

Συνεχής ενημέρωση

 28. Απόφαση ΤΕ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού
 
Την Δευτέρα 5/1 συνεδρίασε η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού των μελών της. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από δύο βασικούς άξονες: - Την στάση και τοποθέτηση της τοπικής γύρω από το ζήτημα των συνεργασιών στα πλαίσια που έχει ανοίξει η συζήτηση και στα κεντρικά όργανα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Τον προσδιορισμό της οργανωτικής δουλειάς ενόψει των εκλογών της 25/1. Ειδικότερα όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της κουβέντας μετά από διεξοδική συζήτηση έγινε ψηφοφορία όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της ΚΣΕ. Στη βάση αυτή, θα κινηθούμε και στην κατεύθυνση σύγκλισης σύσκεψης τοπικά με την ΠΑΜΕΣ ούτως ώστε να συντονιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δουλειά μας μέχρι της εκλογές.
__________________________________

27. Απόφαση ΤΕ Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ.Βαρβάρας, 5/1/2015
 
Σήμερα Δευτέρα 5 Γενάρη, συνεδρίασε η Τ.Ε., Αιγάλεω – Χαϊδάρι-Αγία Βαρβάρα. Παρουσιάστηκε η εισήγηση της ΚΣΕ και η αντι-εισήγηση ΣΕΚ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η ΤΕ κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της ΚΣΕ και της πολιτικής συμμαχίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση. Ελπίζουμε ότι η εκλογική συμμαχία θα είναι η ελπιδοφόρα αρχή για μια βαθύτερη πολιτική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιΕΕ, ανατρεπτικών δυνάμεων της Αριστεράς, όπως αυτή αποφασίστηκε στο ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη δύσκολη εκλογική μάχη που ακολουθεί η ΤΕ, ενωτικά και αποφασιστικά θα δώσει όλες της τις δυνάμεις.
______________________________

26. Απόφαση ΤΕ Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ.Αναργύρων, 5/1/2015
 
Τη Δευτέρα 5/1/2015, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της τοπικής επιτροπής Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ. Αναργύρων. Η συνέλευση είχε μεγάλη συμμετοχή. Μετά από πλούσια και σε συντροφικό κλίμα συζήτηση, αποφασίστηκαν τα εξής:


1. Ψηφίζουμε ομόφωνα τις θέσεις του ΠΣΟ, ως κείμενο πολιτικών θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την περίοδο.

2. Ψηφίζουμε, κατά πλειοψηφία, την από 30/12/14 εισήγηση της ΚΣΕ.

Επιπλέον, τέθηκαν σε ψηφοφορία και ψηφίστηκαν, κατά πλειοψηφία, οι εξής προτάσεις:

1.  Θεωρούμε κρίσιμο στη βάση της απόφασης της ΚΣΕ 30/12 να επιδιώξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη σαφή τοποθέτηση στις εκλογές όλων των δυνάμεων και αγωνιστών που συμμετέχουν στην ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από θέσεις αριστερής, εργατική -λαϊκής αντιπολίτευσης και υπεράσπισης του προγράμματος της πολιτικής συνεργασίας. Σε ενδεχόμενο β’ εκλογικό γύρο πιστεύουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές.

2.  Θεωρούμε ότι η ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ και άλλα ρεύματα και αγωνιστές πρέπει να αποτελέσει την αρχή και όχι το τέλος της μάχης που
δίνουμε για την πολιτική συνεργασία με τις αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιΕΕ, αντισυστημικές δυνάμεις-αγωνιστές. Η κοινή δράση, η πολιτική συνεργασία και η διεύρυνσή της αποτελούν  στόχο αλλά και εργαλείο ώστε να ενισχυθεί το επαναστατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα μέσα την κοινωνία. 


Πλάι λοιπόν, στο εγχείρημα της πολιτικής συνεργασίας και της  απεύθυνσης στις οργανωμένες δυνάμεις και συλλογικότητες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές της πρέπει να δουλέψουν σκληρά για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση του κοινωνικού δυναμικού που συμφωνεί με την πολιτική μας λογική και κατεύθυνση και "κοιτάει" προς την αντικαπιταλιστική αριστερά.

3. Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων όσων συμμετέχουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι τακτικές διπλοένταξης μελών και οργανώσεων τόσο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και στην Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, αδυνατίζουν την  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τραυματίζουν τους δεσμούς όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή. Κάνουμε έκκληση στους σ/φους που συμμετέχουν και στα δύο μέτωπα να επανεξετάσουν τη στάση τους προκρίνοντας, προφανώς, τη συμβολή τους σε μια αναβάθμιση της συγκρότησης και παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
__________________________

25. Απόφαση ΤΕ Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου, 5/1/2015
 
Συνεδρίασε την Δευτέρα 5/1/2015 η ΤΕ Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου. Παρουσιάστηκαν η απόφαση της ΚΣΕ και δεύτερη εισήγηση των ΟΚΔΕ Σπάρτακος-ΣΕΚ. Μετά από συζήτηση που έγινε σε πολύ συντροφικό κλίμα, η συνέλευση κατέληξε κατα πλειοψηφία στην υπερψήφιση της απόφασης της ΚΣΕ της 30/12 για την εκλογική μας παρέμβαση.
Στη συνέχεια κατατέθηκε κείμενο που υπερψηφίστηκε κατα πλειοψηφία επίσης.
1.       Η συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση και τα συστημικά αδιέξοδα, ανάγουν για το κεφάλαιο σε μονόδρομο τη βάρβαρη υπερεκμετάλλευση εργαζόμενων και λαών. Δεν διαφαίνεται καμιά δυνατότητα οποιασδήποτε φιλολαϊκής «νεοκενσιανής» διαχείρισης της κρίσης. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο στα πλαίσια του καπιταλισμού. Αντίθετα, συνδέει την ικανοποίηση των άμεσων λαϊκών αναγκών με την ανάγκη μέτρων αντικαπιταλιστικής ανατροπής, αποτελεί την απάντηση στην στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση του κεφαλαίου. Η μετωπική πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι όποιες εκλογικές συνεργασίες πρέπει να υπηρετούν αυτή την λογική. Από αυτή την σκοπιά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιπαρατίθεται στην διαχειριστική – ενσωματώσιμη στο σύστημα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ. Καμιά περίοδο αναμονής ή χάριτος στην ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάλη για απόσπαση κατακτήσεων που θα ενισχύουν τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και αγωνιστικότητα του κινήματος και θα συνδέουν τις άμεσες εργατικές διεκδικήσεις με την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Διαχωριζόμαστε από λογικές που αρνούνται τη δυνατότητα επίδρασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε δυνάμεις που διαχωρίζονται από τη ρεφορμιστική αριστερά, μέσω πολιτικών συνεργασιών σε επιμέρους μέτωπα και κοινής δράσης αλλά και από λογικές που  θέτουν σε διαπραγμάτευση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, με σκοπό τη σύναψη εκλογικών συμμαχιών.
2.       Ψηφίζουμε τη λογική και την κατεύθυνση των θέσεων της ΠΣΟ για την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σαν βάση για συζήτηση που θα γίνει μετά τις εκλογές με τις αναγκαίες συμπληρώσεις με βάση τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.
3.       Ψηφίζουμε την απόφαση της ΚΣΕ της 30/12 για την εκλογική μας παρέμβαση. Καταθέτουμε όμως προβληματισμούς και ενστάσεις για τη διαδικασία η οποία για μια ακόμη φορά έμεινε σε επίπεδο κορυφών χωρίς να συμπεριλάβει μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς που στρέφονται σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Θεωρούμε σημαντικό οι οποιεσδήποτε εκλογικές συνεργασίες να δοκιμαστούν στο επίπεδο του κινήματος αλλά και στο επίπεδο των εργατικών, φοιτητικών και τοπικών σχημάτων.
4.       Η εκλογική διακήρυξη, αλλά και όλη η παρέμβαση του μορφώματος μπροστά στις εκλογές θα πρέπει να παίρνει καθαρή θέση εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση διαχείρισης της διαρκούς λιτότητας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
5.       Στο όνομα του ψηφοδελτίου θα πρέπει σε πρώτη θέση να αναφέρεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να ακολουθούν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις, χωρίς υπέρτιτλο.
6.       Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας απαιτούν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη δύσκολη εκλογική μάχη της 25 Γενάρη, πρέπει να υπάρξει κάθοδος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με κορμό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάδειξη του αντικαπιταλιστικού προγράμματος σύγκρουσης με τις επιλογές του κεφαλαίου, των εκπροσώπων του και κάθε διαχειριστικής πολιτικής, ενισχύοντας την παρέμβαση του αντικαπιταλιστικού ρεύματος. Είμαστε υπέρ της διεύρυνσης και της συμπόρευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλο το αντικαπιταλιστικό δυναμικό όπως αυτό προκύπτει μέσα από τους αγώνες.
7.       Θέλουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάχιμη, με ενιαία παρέμβαση, πραγματικό μέτωπο των επαναστατικών δυνάμεων, με βαθιά και πλατιά σύνδεση με την εργατική τάξη και το λαό. Θέλουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοκρατική, «των μελών της».
8.       Πιστεύουμε ότι η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές ώστε να συζητηθούν, ανοιχτά, με συλλογικό, συντροφικό και δημοκρατικό τρόπο, όλα τα ζητήματα και οι διαφορετικοί προβληματισμοί που τέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με επίκεντρο την εκλογική συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ, στοχεύοντας στην αποσαφήνιση τους, στη βαθύτερη πολιτική συμφωνία όλων όσων συμμετέχουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την ενωτική δημιουργική αναβάθμιση της σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές, ώστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμβάλλει ενιαία στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στο μέτωπο ρήξης και ανατροπής, στην προώθηση  του πολιτικού στόχου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, στη συγκρότηση του πόλου των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στην ανάπτυξη της πολιτικής συνεργασίας των αντικαπιταλιστικών- αντιιμπεριαλιστικών- αντιΕΕ δυνάμεων και αγωνιστών, στην «από τα κάτω συσπείρωση» του μαχόμενου δυναμικού του κινήματος και της αριστεράς. Καλούμε την ΚΣΕ και το ΠΣΟ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό.
__________________________ 

24. Απόφαση ΤΕ Δυτικής Μακεδονίας, 4/1/2015, με τη συμμετοχή των νομών Γρεβενών και Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/1/2015 η Γενική Συνέλευση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή των νομών Γρεβενών και Κοζάνης (Λόγω καιρικών συνθηκών ο Νομός Φλώρινας συνεδρίασε στη Φλώρινα και ο Νομός Καστοριάς θα κάνει ξεχωριστή Γενική Συνέλευση) και αφού διαβάστηκε η εισήγηση και η αντι-εισήγηση έγινε και ο προγραμματισμός για την εκλογική μάχη στην περιοχή. Εκφράστηκε απ όλους τους συντρόφους η διάθεση για προσφορά και μια συγκρατημένη αισιοδοξία που αφορά τις δυσκολίες των συγκεκριμένων εκλογών λόγω προσπάθειας πόλωσης του ψηφοφόρων αλλά και μεγάλων δυνατοτήτων της οργάνωσή μας που έδωσε με επιτυχία της μάχες της συγκεκριμένης περιόδου, έχει γειωθεί σε όλη την κοινωνία της περιοχής και κυρίως στους ανέργους και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Αποφασίστηκε επίσης τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι πλήρη και στους 4 νομούς, “έπεσαν στο τραπέζι” πολλά ονόματα αγωνιστών συντρόφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και από τη συμπόρευση που έχει κάνει τα πρώτα της βήματα στις Περιφερειακές εκλογές του 2014. Τονίστηκε ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που το ζούμε όλοι εργαζόμενοι και άνεργοι γι αυτό θα ξεκινήσουμε αμέσως την οικονομική εξόρμηση για τα εκλογικά έξοδα και να μπορέσουμε να βάλουμε τα παράβολα των συντρόφων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.
_______________________________
  
23. Απόφαση ΤΕ Αργολίδας, 5/1/2015
 
H TE ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας, μετά και από το κάλεσμα της ΚΣΕ προς τις τοπικές επιτροπές, συνεδρίασε στις 5/1 και ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία η πλειοψηφία των μελών ψήφισαν το παρακάτω κείμενο: Διαφωνώντας με την εισήγηση της ΚΣΕ, ξεκαθαρίζουμε ότι υποστηρίζουμε τη μετωπική δράση στο κίνημα και θεωρούμε πως εκεί σφυρηλατούνται οι πολιτικοί δεσμοί, γίνονται οι πιο ουσιαστικές ζυμώσεις και χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης. Θεωρούμε προβληματικό τον τρόπο που προχωράει η απόφαση για εκλογική συνεργασία, μια συνεργασία που έδειξε πλείστες προβληματικές όλο το προηγούμενο διάστημα και προεκλογικά αποφασίζεται με τρόπο βιαστικό που αφήνει ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής συμφωνίας ή μια ευκαιριακή κίνηση εν όψει των κρίσιμων εκλογών που έρχονται.

1η προσπάθεια...
Θεωρούμε ότι το αντικαπιταλιστικό πρόταγμα είναι σήμερα επίκαιρο και αναγκαίο, ειδικά σε μια περίοδο που οι ρεφορμιστικές δυνάμεις δείχνουν τα αδιέξοδά τους και απογοητεύουν όλο και περισσότερο τον κόσμο του αγώνα που επιμένει να παλεύει και αναγνωρίζει όχι μόνο την αναγκαιότητα της ρήξης με την ΕΕ και την ευρωζώνη αλλά και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού που αδυνατεί να ξεπεράσει τη δομική κρίση του. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την πολιτική αυτοτέλεια και συνέχεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις εκλογές. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε το προηγούμενο διάστημα, μέσα από την αγωνιστική της δράση στις μικρές και μεγάλες μάχες που δόθηκαν, να κερδίσει την αναγνώριση από ένα σημαντικό κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας, ως ένα μέτωπο με διακριτό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα πάλης που μπορεί να επιφέρει νίκες στο κίνημα.

Κρίνουμε απαραίτητο να μπει σχεδιασμός για την 3η Συνδιάσκεψη που όπως φάνηκε θέτει πολύ σοβαρά ζητήματα και βαθαίνει τη συζήτηση σχετικά με τη φυσιογνωμία, την τακτική και την οργανωτική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν απαιτούμε το ψηφοδέλτιο στις εκλογές να αποτελείται μόνο από αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά να πλαισιωθεί και από άλλους αγωνιστές, με τους οποίους βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες που δώσαμε. Παρά τις διαφωνίες μας με την εισήγηση της ΚΣΕ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στην αυριανή συνεδρίαση του ΠΣΟ, η τοπική μας θα παρέμβει στη μάχη των εκλογών ενωτικά και με όλες της τις δυνάμεις.
__________________________________

22. Απόφαση ΤΕ Άρτας, 5/1/2015
 
 Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησε η Τ.Ε. Άρτας την Δευτέρα 5/1 αποφάσισε να καταψηφίσει την πρόταση της Κ.Σ.Ε. προς τις τοπικές επιτροπές και το Π.Σ.Ο, με θέμα την συμπόρευση και αντίθετα να στηρίξει την αυτόνομη κάθοδο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στιςεκλογές της 25ης Γενάρη. Σαν επιτροπή εκφράσαμε τον προβληματισμό μας κατά πόσο τέτοια ανοίγματα αποτελούν αληθινά ανοίγματα προς τον κόσμο που αγωνίζεται και αυτόν που σπάει ή θα σπάσει στο άμεσο μέλλον από τον ρεφορμισμό ή αποτελούν υποκατάστατα της πολιτικής μας δράσης. Επίσης εκφράζουμε τον προβληματισμό μας κατά πόσο οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το τελευταίο διάστημα προάγουν την συντροφικότητα και την διάθεση για δράση ή την αμφιβολία μεταξύ των συντρόφων και των οργανώσεων που αποτελούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
___________________________________

21. Απόφαση ΤΕ Βύρωνα-Παγκρατίου 5/1/2015

Απόφαση

Συνεδρίασε την Δευτέρα 5.01.2015 η τοπική κίνηση Βύρωνα-Παγκρατίου με θέμα την εκλογική τακτική (περιεχόμενο-συμμαχίες) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατατέθηκαν προς συζήτηση η εισήγηση της ΚΣΕ και η αντι-εισήγηση των συντρόφων του ΣΕΚ και της ΟΚΔΕ. Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μαζικότητα, πολύωρη συζήτηση και έντονο προβληματισμό. Στο τέλος της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, κατά την οποία υπερψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία η εισήγηση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα σοβαρό βήμα στο προχώρημα της βαθιάς και ουσιαστικής συζήτησης, όπως και της ουσιαστικής εσωοργανωτικής δημοκρατίας έγινε!
_________________________________

20. Απόφαση ΤΕ Κεφαλλονιάς, 5/1/2015
 
Σήμερα ΔΕΥΤΈΡΑ 05/01/2015  συνεδρίασε η Τοπική Επιτροπή Κεφαλλονιάς της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με θέμα «τοποθέτηση στην απόφαση της ΚΣΕ  για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015». Εγινε  διαλογική συζήτηση πάνω  και στις δύο εισηγήσεις και κατέληξε στα παρακάτω :
1.      Το όνομα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α είναι αδιαπραχμάτευτο.΄Εχει σφυρηλατειθεί στους αγώνες και στη συνείδηση των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας μας. Ως όνομα αλλά και ως περιεχόμενο έχει πάρει μέρος σ΄όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες στο νησί μας και συσπείρωσε αρκετούς Κεφαλλονίτες το ψηφοδέλτιο μας στις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές.
2.      Στο νησί μας δεν υπάρχουν  άλλες οργανωμένες δυνάμεις στο χώρο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς εκτός από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Επομένως το ζήτημα της συνεργασίας των ευρύτερων δυνάμεων της Αριστεράς σε τοπικό επίπεδο δεν τίθεται εκ των πραγμάτων, αλλά πιστεύουμε πως μπορεί και πρέπει να υπάρχει πλάτεμα και βάθεμα της συνεργασίας με όσες δυνάμεις υποστηρίζουν στην παρούσα φάση τις βασικές αρχές του μεταβατικού μας προγράμματος.
3.      Προτείνουμε  την διατήρηση του ονόματος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ.  χωρίς κάποια προσθήκη, αλλά αν είναι οποσδήποτε απαραίτητη η προσθήκη για λόγους ενότητας των άλλων δυνάμεων ας είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ – ΠΑΜΕΣ.
4.      Η οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια και συνέχιση της ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥ.Α.  μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι για μας αναγκαιότητα όπως και η συνέχιση των
προσπαθειών για ενότητα με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.
5.      Απαραίτητη είναι η σύγκλιση της Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  στο αμέσως επόμενο διάστημα.

_______________________________

19. Απόφαση συνεδρίασης ΤΕ Αιγιάλειας, Δευτέρα 5/1/2015
 
Την Δευτέρα 5/1, συνεδρίασε η τοπική επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αιγιάλειας και αποφάσισε τα εξής:
1) Ότι συμφωνεί με την αναβολή της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. λόγω των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων, των εκλογών και του περιορισμένου πολιτικού χρόνου και συμφωνεί με την διεξαγωγή της αμέσως μετά της εκλογές.

 2) Συμφωνεί με την πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.ΥΑ για την πολιτική συνεργασία της ανατρεπτικής αριστεράς καθώς θεωρεί πως λειτουργεί ενωτικά για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέσα στην αριστερά και το κίνημα, την  αναβαθμίζει στα μάτια χιλιάδων αγωνιστών της αριστεράς, των μετωπικών κινήσεων στη νεολαία, των ταξικών εργατικών σχημάτων, των αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης και των περιφερειακών κινήσεων. Δίνει λύση σε όσους ζητάνε μια άλλη ελπιδοφόρα αριστερά σε πλήρη διαχωρισμό από την απογοητευτική κοινοβουλευτική αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ.
Επίσης, η πρόταση για την πολιτική συνεργασία πρέπει να προωθηθεί και κατά την διάρκεια αλλά και μετά της εκλογές και στην υπόλοιπη αντικαπιταλιστική αριστερά αλλά και ευρύτερα στους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος καθώς ανοίγει το δρόμο για αναβαθμισμένη πολιτική ενότητα σε ανώτερο επίπεδο με τον κόσμο που μας στήριξε/συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές, στα συνδικάτα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συνεταιρισμούς.
3) Θεωρεί πως η συμφωνία με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση πάνω στο πλαίσιο των 10 σημείων που πρότεινε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο βήμα, κινείται μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και του Π.Σ.Ο., λειτουργεί προωθητικά για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και την αντικαπιταλιστική αριστερά καθώς ηγεμονεύει ξεκάθαρα το αντικαπιταλιστικό πλαίσιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και επιβεβαιώνει τον βαθιά ενωτικό πνεύμα της μέσα στην αριστερά και το κίνημα.
4) Θεωρεί πολύ σημαντικό πολιτικό στόχο της περιόδου την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και γι' αυτό είναι πολύ θετικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση η εκλογική συνεργασία με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση μέσα στα πλαίσια της παραπάνω πολιτικής συνεργασίας και προτρέπει όλες τις δυνάμεις, τις Τοπικές Επιτροπές και τους αγωνιστές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να παρέμβουν αποφασιστικά στην εκλογική μάχη, προωθώντας ταυτόχρονα και την αυτοτελή αντικαπιταλιστική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
5) Συμφωνεί με το προτεινόμενο όνομα της εκλογικής συνεργασίας : «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΠΑΜΕΣ), Πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών/στριών» καθώς είναι ευδιάκριτο το όνομα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
6) Συζητήθηκε το ζήτημα του ψηφοδελτίου και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές απο την Τοπική Επιτροπή Αιγιάλειας για τον νομό Αχαΐας.
7) Θεωρεί πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποφάσεων από την βάση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., είναι πολύ σημαντικό βήμα για την ίδια και την ευρύτερη αριστερά που πρέπει να καθιερώσουμε και να εμβαθύνουμε.
8) Προχωρά άμεσα τις επόμενες μέρες σε εκδήλωση στην πόλη του Αιγίου για την  δημόσια παρουσίαση της πολιτικής μετωπικής πρότασης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και της εκλογικής συνεργασίας με την ΠΑΜΕΣ στον ανένταχτο κόσμο της Αριστεράς , στην νεολαία και στους αγωνιστές του εργατικού-αγροτικού και αντιφασιστικού κινήματος της περιοχής μας.

_______________________________

18. Απόφαση της συνέλευσης της ΤΕ Αν. Αττικής, 4/1/2015
 
 Την Κυριακή 4/1/2015 συνεδρίασε η ΤΕ Ανατολικής Αττικής. Στη συνέλευση υπήρχε απαρτία. Παρουσιάστηκε η απόφαση - εισήγηση της ΚΣΕ και η αντιεισήγηση των ΣΕΚ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.   Ακολούθησε συζήτηση πάνω στις δύο εισηγήσεις, την πολιτική συγκυρία, τις εκλογές και την οργάνωση της εκλογικής μας δουλειάς(εκδηλώσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειας, πανό κλπ). Η συνέλευση προχώρησε στις εξής αποφάσεις τις οποίες κοινοποιεί στην ΚΣΕ:

  1. Υπερψήφισε την εισήγηση της ΚΣΕ για την πολιτική συνεργασία.
  2. Υπερψήφισε τις θέσεις του ΠΣΟ για την 3η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως πολιτικό κεκτημένο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατεύθυνση της δράσης της μέχρι την αναγκαία επικαιροποίηση τους μετά τις εκλογές και στην πορεία για την 3η Συνδιάσκεψη.
Η συνέλευση της ΤΕ προχώρησε στις εξής παρατητηρήσεις – επισημάνσεις συμπληρωματικές αποφάσεις.
3. Παράλληλα με την πολιτική συνεργασία, θεωρεί αναγκαία την ενίσχυση της αυτοτέλειας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την λειτουργία της στη βάση των ΤΕ με αποφασιστικές αρμοδιοτητες στα μέλη της και την παραπέρα ενοποίηση της.
4. Να κινηθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αντικαπιταλιστικού της προσανατολισμού, της επεξεργασίας και προβολής του μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος και της σύνδεσής του με την στρατηγική μας  και στη συγκρότηση του πόλου των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς – αντικαπιταλιστικού μετώπου για την ανατροπή. Να ενισχυθεί η ενότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  - θεωρούμε ότι η παράλληλη συμμετοχή οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε άλλα μέτωπα (όπως αυτή των ΑΡΑΣ και ΑΡΑΝ στο ΠΑΜΕΣ) μειώνει την αποτελεσματικότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΔΕΝ πρέπει να συνεχιστεί.             
5. Η πολιτική συνεργασία να εκφραστεί με τον τίτλο του ψηφοδελτίου, να περιλαμβάνει μπροστά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να ακολουθουν οι συνεργαζομενες δυναμεις. 

Στη συνέλευση προτάθηκαν σύντροφοι να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο υπόλοιπο Αττικής τους οποίους θα κοινοποιήσουμε στην ΚΣΕ και στις άλλες ΤΕ που δρουν στο υπόλοιπο Αττικής προκειμένου να συπληρωθεί το ψηφοδέλτιο τόσο από της άλλες ΤΕ όσο και από τους συντρόφους που θα προταθούν από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.
________________________________

17. Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου-Λυκόβρυσης, 4/1/2015
 
Την Κυριακή 04.11 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου - Λυκόβρυσης. Η συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση της εισήγησης της ΚΣΕ από το προεδρείο της συνέλευσης και στη συνέχεια, σε συντροφικό κλίμα, ακολούθησαν τοποθετήσεις πολλών συντρόφων πάνω στο ζήτημα της εκλογικής παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο τέλος της συνέλευσης έγινε ψηφοφορία με αποτέλεσμα την καταψήφιση της εισήγησης της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στην συνεδρίαση του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε κάθε περίπτωση, η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου - Λυκόβρυσης θα δώσει ενωμένη και με όλες τις δυνάμεις της την επερχόμενη μάχη των εκλογών σεβόμενη τις απόφασεις του ΠΣΟ αλλά και τη δυνατότητα έκφρασης όλων των διαφορετικών απόψεων.  
_________________________________

16. Απόφαση ΤΕ Λέσβου, 4/1/2015
 
Συντρόφισσες σύντροφοι η  συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2015 αποφάσισε υπερψήφισε την εισήγηση της ΚΣΕ για την δημιουργία εκλογικής συνεργασίας με την ΠΑΜΕΣ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η συζήτηση έγινε μέσα σε συντροφικό κλίμα και όλοι έδειξαν ότι θα συμβάλουν στην προεκλογική δουλειά που θα γίνει τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Όλοι τόνισαν πως στόχος είναι το ψηφοδέλτιο της Λέσβου να εκφράσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την δυναμική που έχει αναπτύξει η ΑΝΤΑΡΑΣΥΑ στο νησί. Σε ότι αφορά την προεκλογική δουλειά συμφωνήθηκαν τα εξής:

 1)      Να εκδοθεί τοπική προκήρυξη ανεξάρτητα από το υλικό που θα πάρουμε από την Αθήνα.
2)      Να γίνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη σε κλειστό χώρο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
3)      Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε συσκέψεις με ψηφοφόρους και αγωνιστές όπου θα τους εξηγήσουμε την ανάγκη της υπερψήφισης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
4)      Να γίνουν στοχευμένες εξορμήσεις στη Μυτιλήνη και στην ύπαιθρο αλλά και σε χώρους δουλειάς.
5)      Να στηθεί περίπτερο στην αγορά της Μυτιλήνης (Εθνική Τράπεζα) κι όχι στην πλατεία Σαπφούς, εναλλακτικά θα βγάζουμε τραπεζάκι.
6)      Παρακολούθηση της διακομματικής.
7)      ΜΜΕ - δελτία τύπου.
Συντρόφισσες σύντροφοι με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις πολιτικές μας θέσεις να δώσουμε την μάχη των εκλογών για να βγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη πιο δυνατή, για να δώσουμε τους αγώνες της επόμενης περιόδου από καλύτερες θέσεις.
_____________________________________

15. Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας, 4/1/2015 

Συνεδρίασε, σήμερα, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 με πνεύμα μαχητικότητας, ενότητας και αισιοδοξίας η τοπική επιτροπή Βοιωτίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Η συνέλευση ήταν σε απαρτία, ενώ έγινε πλούσια συζήτηση αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, την ανάγκη στήριξης – διεύρυνσης και εμβάθυνσης του αντικαπιταλιστικού πόλου στη βάση του μεταβατικού προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη στάση μας στις εκλογές και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πολιτικής συνεργασίας έπειτα από το κάλεσμα προς τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής – αντιϊμπεριαλιστικής – επαναστατικής – αντι –ΕΕ αριστεράς.
 

Η συζήτηση έλαβε υπόψη το προγραμματικό πλαίσιο της Β΄Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την τελευταία απόφαση του Π.Σ.Ο. της 23/11/14, την εισήγηση της ΚΣΕ της 30/12 προς τις τοπικές επιτροπές , καθώς και όλο τον δημοσιοποιημένο διάλογο/αντίθετες απόψεις συντρόφων ή οργανώσεων εντός και εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μετά τη συζήτηση η τοπική επιτροπή αποφάσισε :
1. Στηρίζει ομόφωνα την απόφαση του Π.Σ.Ο. της 23/11/2014 ως αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο για την παραπέρα δράση μας.
2. Στηρίζει κατά πλειοψηφία την εισήγηση της ΚΣΕ της 30/12 σχετικά με την εκλογική συνεργασία με την «Μετωπική Συμπόρευση» (Οι σφοι που μειοψήφισαν θεωρούν άκαιρη – προεκλογική ίσως καιροσκοπική και σίγουρα αβαθή πολιτικά την παρούσα εκλογική συνεργασία , ενώ επισήμαναν το κίνδυνο αντί για εμβάθυνση της άμβλυνσης του αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκρίνοντας τη αυτοτελή της παρέμβαση).
3. Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία , η ανάγκη πλήρους διαχωρισμού με πολιτικές προσωπικότητες που έχουν συνδέσει άρρηκτα την πολιτική τους σταδιοδρομία με την χειρότερη εκδοχή της διαχειριστικής – πατριωτικής αριστεράς (πχ Αλαβάνος), με τους οποίους το εγχείρημά μας ούτε έχει ούτε θέλει να έχει καμία πολιτική ταύτιση. Δεν θα πρέπει συνεπώς να συμπεριληφθούν και στα ψηφοδέλτιά μας.

Συγκροτήθηκε εκλογική επιτροπή, επιλέχθηκαν τα 5/6 του ψηφοδελτίου, ενώ αποφασίστηκαν και οι κομβικές παρεμβάσεις στα πλαίσια της εκλογικής παρέμβασης.
                                                                         4/1/2015 
_________________________________

14. Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΑ, 3/1/2015
 
Σήμερα Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 συνεδρίασε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΗΠΑ και παρουσιάστηκαν η απόφαση της ΚΣΕ και η αντι-εισήγηση ΣΕΚ και ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η Τοπική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία υπέρ της εισήγησης της ΚΣΕ και της πολιτικής συμφωνίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με την ΠΑΜΕΣ.  Εκφράζουμε την ελπίδα ότι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα δώσει ενωτικά τη μάχη των εκλογών με συσπειρωμένες όλες τις δυνάμεις της, και ότι ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε αυτές τις μέρες θα αποβάλλει τα στοιχεία των άγονων αντιπαραθέσεων και θα αποτελέσει αφετηρία για δυνάμωμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τόσο στις μάχες που έρχονται, όσο και στην εσωτερική της λειτουργία. Θεωρούμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο υπάρχει και επιμένουμε στη διατήρηση του αυτοτελή μετωπικού αντικαπιταλιστικού της χαρακτήρα.
_________________________________

13. Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών, 2/1/2015

Στα παραπάνω υλικά προστέθηκε και η εισήγηση της ΚΣΕ της 30/12/2014. Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Εγκρίνουμε τα άρθρα 25 και 26 του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
2. Εγκρίθηκε η επιστολή της ΚΣΕ
3. Εγκρίθηκε η συμφωνία ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΠΑΜΕΣ
4. Εγκρίθηκε η εισήγηση της ΚΣΕ της 30/12/2014
5. Άμεση σύγκληση της 3ης Συνδιάσκεψης μετά τις εκλογές
6. Για το όνομα του ψηφοδελτίου, το διακριτικό «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο!
7. Κρίνουμε τη συμμετοχή μελών και οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άλλα μετωπικά σχήματα, που εκφράζονται με διαφορετικό σχεδιασμό στην πολιτική δράση, ως αρνητική για το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΜΕΣ-Κίνηση 1000).
8. Ξεκινήσαμε την διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου.

________________________________

12. Συνέλευση τοπικής επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χίου
ΑΠΟΦΑΣΗ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 2/1/2015 η τοπική επιτροπή Χίου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μελών της. Μετά από  διεξοδική  συζήτηση η τοπική επιτροπή αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία (6/7) υπέρ της εκλογικής συνεργασίας με την ΠΑΜΕΣ με βάση την πρόταση πολιτικής συνεργασίας που αποφασίσθηκε στο τελευταίο ΠΣΟ. Τονίστηκε  η ανάγκη διατήρησης του αρκτικόλεξου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  (μαζί και με τα υπόλοιπα ονόματα των συμμαχικών δυνάμεων) στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού. 

 Η διαφορετική άποψη(1/7) που εκφράστηκε,  διατύπωσε την επιφύλαξη για το κατά πόσο σε αυτήν τη συγκυρία η εκλογική παρουσία και παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επικείμενες εκλογές, θα λειτουργούσε θετικά ή αρνητικά για την ίδια την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμπληρώνοντας ότι ίσως θα ήταν πιο σημαντικό να ρίξουμε το βάρος της προσπάθειάς μας -με ολόκληρη την πολιτική πρότασής μας να ανοίγεται εκεί- στους χώρους δουλειάς και τους μαζικούς χώρους στους οποίους φαίνεται πως κερδίζουμε συνεχώς έδαφος, με τον κόσμο να δείχνει ότι μας εμπιστεύεται στο πραγματικό-πρακτικό και πιο ουσιαστικό πεδίο της μάχης. Κάτι το οποίο πιθανότατα να μη δοθεί η δυνατότητα να εκφραστεί στην επερχόμενη εκλογική μάχη και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ακριβώς και λόγω της πόλωσης που θα υπάρξει.

Έγινε επίσης μια πρώτη συζήτηση  και προγραμματισμός για την εκλογική  μας παρέμβαση (κατάρτιση συνδυασμού, παρεμβάσεις, δράσεις, συμμέτοχη στα Μ.Μ.Ε, οικονομική ενίσχυση κ.τ.λ) και ορίστηκε νέα συνέλευση τις επόμενες μέρες.


2/1/2015
Η συνέλευση της τοπικής επιτροπής Χίου

__________________________________

11. Απόφαση της Συνέλευσης της Τ.Ε. Φθιώτιδας για την μετωπική συμπόρευση και τις εκλογές
 
Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 3 Ιανουαρίου στα γραφεία μας στη Λαμία, συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής Φθιώτιδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πάνω στο ζήτημα της μετωπικής συμπόρευσης καθώς και να προγραμματίσουμε την παρέμβασή μας για τις εκλογές στο Νομό Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας. Διεξήχθη συντροφική κουβέντα σε ενωτικό κλίμα πάνω στο ζήτημα της μετωπικής συμπόρευσης. Συζητήθηκε το πολιτικό περιεχόμενο της «Επιστολής-κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προς όλες τις αντικαπιταλιστικές-αντιϊμπεριαλιστικές-αντιΕΕ-αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς» (12/12/14), το περιεχόμενο της «Πολιτικής συμφωνίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση» (24/12/14), και τα περιεχόμενα της «Εισήγησης της ΚΣΕ στις Τοπικές-Κλαδικές Επιτροπές και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο» (30/12/2014) και της «Αντι-εισήγησης για τις συνελεύσεις και το ΠΣΟ που στηρίζεται από ΣΕΚ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», καθώς και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις οργανώσεων και συντρόφων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πλειοψηφία των συντρόφων εξέφρασαν την θετική τους άποψη για την προοπτική της συμπόρευσης με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, στη βάση του πολιτικού περιεχομένου της κοινής ανακοίνωσης της «Πολιτικής συμφωνίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση», που δημοσιεύτηκε στις 24/12/14. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των συντρόφων εξέφρασε την άποψη ότι οι δέκα (10) βασικοί άξονες της πολιτικής συμφωνίας και η ξεκάθαρη αναφορά στο ίδιο κείμενο ότι στρατηγικός στόχος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και ο μετασχηματισμός της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, είναι ακριβώς το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο πάνω στο οποίο εδράζεται η ίδια η ύπαρξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή πολιτικές εκπτώσεις.

Εκφράστηκε επίσης η βούληση να συνεχίσουν και μετά τις εκλογές οι επαφές με άλλες αντικαπιταλιστικές – αντιϊμπεριαλιστικές – αντιΕΕ - αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς, με τις οποίες δεν επιτεύχθηκε στην παρούσα φάση συνεργασία/συμπόρευση. Από την άλλη, κάποιοι σύντροφοι εξέφρασαν τις σοβαρές τους επιφυλάξεις ότι η πολιτική αυτή συνεργασία αλλοιώνει τον αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μετά το τέλος της συζήτησης διεξήχθη ψηφοφορία. Σε σύνολο δεκαεφτά (17) μελών, παρόντες ήταν έντεκα (11). Από αυτούς, οι οκτώ (8) σύντροφοι ψήφισαν υπέρ της συμπόρευσης και υπερψήφισαν την «Εισήγηση της ΚΣΕ στις Τοπικές-Κλαδικές Επιτροπές και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο» που δημοσιεύτηκε στις 30/12/2014, ενώ τρεις (3) σύντροφοι ψήφισαν κατά της συμπόρευσης και υπερψήφισαν την «Αντι-εισήγηση από ΣΕΚ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Αξίζει να σημειωθεί, χωρίς να μετράει βέβαια στην ψηφοφορία, ότι από τους έξι (6) απόντες από τη συνέλευση, οι πέντε (5) δήλωσαν μετά από τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία ότι είναι υπέρ της συμπόρευσης με βάση το συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο.

Έπειτα, συζητήθηκε η παρέμβασή μας στις εκλογές και σιγουρεύτηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία. Αποφασίστηκε ότι μέχρι Τετάρτη 7 Ιανουαρίου τα ψηφοδέλτια θα έχουν οριστικοποιηθεί, ώστε να μπορέσουν να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, όπου είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Αναλύθηκαν οι αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από την πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο και αποφασίστηκε να δώσουμε όλη μας την ενέργεια σε μια δυναμική αντικαπιταλιστική παρέμβαση στη βάση του Μεταβατικού Αντικαπιταλιστικού Προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των δέκα αξόνων της πρόσφατης πολιτικής συμφωνίας.
 ________________________________

9-10. Απόφαση ΤΕ Καβάλας, ΤΕ Θάσου, 3/1/2015
Οι Τ.Ε. Καβάλας και Θάσου συνεδρίασαν στις 3/1/2015 με βάση την απόφαση της εισήγησης της ΚΣΕ.  Στην εν λόγω κοινή συνεδρίαση συζητήθηκε πως θα δώσουν την μάχη οι δυνάμεις μας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  1. Το όνομα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι αδιαπραγμάτευτο. Έχει σφυρηλατηθεί στους αγώνες, στις συνειδήσεις των εργαζομένων της νεολαίας και των αγροτών.  Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ως όνομα, περιεχόμενο και οργάνωση έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες. Το όνομά μας, η δύναμή μας. Το μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές δημιουργεί ένα σαθρό υπόβαθρο για τις πολιτικές συνεργασίες. Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε την διατήρηση του ονόματος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χωρίς κάποια προσθήκη και την ένταξη συναγωνιστών στα ψηφοδέλτια μας. Η συνέχιση των επαφών με τις υπόλοιπες αντικαπιταλιστικές, αντι- ιμπεριαλιστικές, αντι- ΕΕ και κομμουνιστικές δυνάμεις να γίνει μετά τις εκλογές, τόσο μέσα στο κίνημα όσο και σε διμερείς επαφές.
  2. Η οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια και συνέχισή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι για εμάς αναγκαιότητα για την συνέχιση και ενδυνάμωση της πορείας που έχει χαράξει η αντικαπιταλιστική αριστερά.
  3. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και πρόταγμα το οποίο έχει ψηφιστεί από την 2η συνδιάσκεψη είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν χωράει καμιά αφαίρεση. Το περιεχόμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να βρίσκεται σε όλα τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν στην  μάχη των εκλογών, αλλά και στις μάχες που πρέπει να ανοίξουν την επομένη των εκλογών.
  4. Η εμπειρία των περιφερειακών εκλογών αποτελεί ακόμα ένα επιπρόσθετο επιχείρημα για την αρνητική μας διάθεση απέναντι στην κοινή εκλογική κάθοδο με τις δυνάμεις του Σχεδίου Β. Η άρνηση των συναγωνιστών για οποιαδήποτε στράτευση στο αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Α.Μ.-Θ, ακόμα και για την συζήτηση στην βάση του προγράμματός  του, αποτελεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την κοινή πορεία στις παρούσες εκλογές.
  5. Τέλος συζητήσαμε για το ψηφοδέλτιο του νομού. Θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να καταθέσουμε πλήρες ψηφοδέλτιο λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουμε ήδη προτείνει στους συντρόφους της Τ.Ε. Νέστου να θέσουν έναν υποψήφιο καθώς επίσης θα υπάρξει και ένας υποψήφιος από την Τ.Ε. Καβάλας ή της Τ.Ε. Θάσου.  Κάθε άλλη υποψηφιότητα από ανένταχτο αγωνιστή ή οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα γίνει δεχτή με κριτήριο την συμμετοχή και την στάση του στην μάχη των τελευταίων περιφερειακών εκλογών.
__________________________________ 

8. Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας, 2/1/2015

Μετά από συζήτηση η Τοπική Επιτροπή στην συνεδρίαση της στις  02-01-2015 αποφάσισε( παρόντων 11 μελών) ομόφωνα τα παρακάτω :
1.    Η Επιστολή-κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προς όλες τις αντικαπιταλιστικές-αντιιμπεριαλιστικές-αντιΕΕ-αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς και η πρόταση των 10 σημείων είναι μια σημαντική πολιτική πρόταση. Η πρόταση αυτή έγινε  για να ενώσει αλλάζοντας το τοπίο στην Αριστερά και στο κίνημα, με την πεποίθηση πως ήταν  ώριμο το προχώρημα της. Στο πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνούμε  και πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει στο κέντρο του τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, σε σύγκρουση  με τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ταπεινωτικής ευρωκηδεμονίας, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και του μονόδρομου της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όμως μετά και τις τωρινές πολιτικές εξελίξεις και συγκυρίες που τρέχουν, κατά την γνώμη μας, δεν πρόκυψε  κάτι σημαντικά πολιτικά ελπιδοφόρο από τις διμερείς συναντήσεις .
Το πιο σημαντικό ήταν η δυνατότητα αναβαθμισμένης κοινής δράσης στο μαζικό κίνημα και σε πολιτικά μέτωπα.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι για να μη, η τόσο σημαντική πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , καταντήσει μια θνησιγενής προεκλογική πρόταση , θα πρέπει να παγώσει προεκλογικά η οποιαδήποτε  συζήτηση για συνεργασίες και  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επανέλθει αμέσως  μετά τις εκλογές προωθώντας το διάλογο  με αυτές τις δυνάμεις.
2.    Η Οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας είναι έτοιμη να δώσει το επόμενο διάστημα αγώνες κατά  οποιουδήποτε  κυβερνήτη/διαχειριστή, στους δρόμους με τα κινήματα  αλλά και έτοιμη για την εκλογική μάχη που έρχεται.
Παίρνοντας υπ’ όψη, τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες , το γεγονός ότι οι περισσότεροι σύντροφοι της οργάνωσης είναι άνεργοι, η Οργάνωση της Ηλείας προτείνει 2 συντρόφους (Βασίλης Γιαννόπουλος και Δημήτρη Πέππα) και μια συντρόφισσα (Θεανώ Τσούρα) για υποψήφιους.
3.    Για τις υπόλοιπες 4 θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Νομού η Οργάνωση εννοείται ότι είναι σύμφωνη σε οποιαδήποτε πρόταση για συντρόφους της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ , από οποιαδήποτε συνιστώσα η ανένταχτους αγωνιστές.
Για οποιαδήποτε άλλη πρόταση εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ  η Οργάνωση του Νομού ζητά να έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή.

_______________________________

7. Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας, 3/1/2015  

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας συνεδρίασε το Σάββατο 3/1 και συζήτησε επί της πολιτικής συγκυρίας και επί των επερχόμενων εκλογών. Συμφωνήσαμε ομόφωνα με την εισήγηση της ΚΣΕ και τοποθετούμαστε υπέρ της πολιτικής συνεργασίας με τις δυνάμεις που συμφωνούν με το πλαίσιο που προτείναμε στην απόφαση της Συνδιάσκεψης και του τελευταίου ΠΣΟ. Στην κατεύθυνση αυτή οργανώνουμε την εκλογική μάχη και τοπικά, με επαφές με συναγωνιστές με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί στα κινήματα αλλά και στις περιφερειακές εκλογές. 

Θεωρούμε εξαιρετικά κρίσιμη την παρουσία ενός πόλου που θα προβάλλει αυτοτελώς και επιθετικά την αναγκαιότητα υλοποίησης του αντικαπιταλιστικού προγράμματος που προτείνουμε, όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές, όταν θα καταρρεύσουν και οι τελευταίες αυταπάτες περί "διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, χωρίς μονομερείς ενέργειες". Τέλος, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των περισσότερων συντρόφων-ισσών και του δυσβάσταχτου κόστους των παραβόλων, αλλά και με δεδομένα τα τεράστια έξοδα για το τύπωμα και τη διακίνηση προεκλογικού υλικού, θεωρούμε πως δεν είναι απαραίτητο αυτή τη φορά να κατεβάσουμε πλήρη ψηφοδέλτια παντού και σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να κινηθούμε και τοπικά. 
_________________________________

 6.
Συνέλευση τοπικής επιτροπής Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (
2/1/2015)
 
ΑΠΟΦΑΣΗ
Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή με πνεύμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Η συνέλευση ήταν σε απαρτία.
Παρουσιάστηκε η απόφαση της ΚΣΕ. Τα μέλη της τοπικής επιτροπής ενημερώθηκαν και για τη δεύτερη εισήγηση.
Μετά από συζήτηση η τοπική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της εκλογικής συνεργασίας με τη  ΠΑΜΕΣ με βάση τη πρόταση πολιτικής συνεργασίας που αποφασίσθηκε στο τελευταίο ΠΣΟ. Εάν αυτό δεν ευοδωθεί προχωράμε ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 Καθορίσθηκε το πρόγραμμα της προεκλογικής δουλειάς. Τα ¾ του ψηφοδελτίου είναι έτοιμο. Το τέταρτο μέλος του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί (μετά τη συνεδρίαση της ΠΣΟ) τη Πέμπτη 8/1 ημέρα που θα παρουσιασθεί και θα κατατεθεί όλο το ψηφοδέλτιο. Πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός της εκλογικής παρέμβασης στη πόλη και τα κεφαλοχώρια του νομού.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ομάδα συντρόφων επισκέφθηκε την απεργιακή περιφρούρηση στο χώρο των διοδίων του Ακτίου.
ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
2/1/2015
Η συνέλευση της τοπικής επιτροπής Πρέβεζας
_________________________________ 

5. Απόφαση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτ. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης στις 2-1-2015
 
Η ΤΕ συγκλήθηκε την Παρασκευή 2-1-2015 και συζήτησε την εισήγηση της ΚΣΕ και  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ενόψει των εκλογών και αποφάσισε ομόφωνα:
1) Να δεχτεί την πρόταση για συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ πάνω στη συγκεκριμένη βάση. Η άποψη μας είναι ότι δεν αναιρείται ο αυτοτελής ρόλος και η διασφάλιση του αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τέτοιου είδους πολιτικές και εκλογικές συνεργασίες, ιδιαίτερα στη βάση του πολιτικού πλαισίου που αποφασίσθηκε. Συζήτησε προτάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και προτείνει την υποψηφιότητα του σ. Ν.Ν.

 2) Προτείνει ο τίτλος του ψηφοδελτίου να καθορίζεται από την εμφανή και καθοριστική παρουσία της λέξης "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους ψηφοφόρους μας γιατί έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση τους.
3) Όπως γίνεται αυτή τη φορά και δίνεται ο λόγος στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έτσι πρέπει να οικοδομηθεί η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε οι τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις να έχουν λόγο για όλα τα ζητήματα και να μην είναι παθητικοί θεατές των εξελίξεων, όπου θα κυριαρχεί η εργατική δημοκρατία, η αυτενέργεια και πρωτοβουλία των μελών και των επιτροπών της. Η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών" είναι μια κατεπείγουσα ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί σαν βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η επαναστατική αριστερά να παίξει τον ιστορικό της ρόλο.
4) Επαναλαμβάνει ότι: " είναι αναγκαία να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία σύγκλισης όλων των εργατικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που επηρεάζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως σημαντικό βήμα για το δυνάμωμα του αγώνα των εργαζομένων και της πολιτικής ενοποίησης της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ." Η γείωση μας με την εργατική τάξη είναι βασική προϋπόθεση εκτός των άλλων και για την επιτυχία της ενωτικής πολιτικής μας, των συνεργασιών και συμμαχιών κάθε είδους.
5) Η συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης πρέπει να προηγηθεί της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
______________________________________

4. Απόφαση της συνέλευσης της Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λάρισας στις 27/12/2014 

Στην τακτική προγραμματισμένη συνέλευση της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλέστηκε να συζητήσει και να αποφασίσει επί των τελευταίων αποφάσεων του ΠΣΟ και της ΚΣΕ και να οργανώσει την παρέμβασή της στο τοπικό επίπεδο με βάση την κατάσταση που δημιουργείται μπροστά στο ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών. Συγκεκριμένα:

  1. Έχουμε μπει σε μια κατάσταση έντονων πολιτικών αλλαγών, με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στα τέλη του Ιανουαρίου να μετατρέπεται σε βεβαιότητα. Οι επόμενοι μήνες όμως, ανεξαρτήτως σεναρίων, θα αποτελέσουν μια εκ νέου προσπάθεια του μαύρου μετώπου του κεφαλαίου για την επαναθεμελίωση του καπιταλισμού τόσο στο επίπεδο της Ελλάδας όσο και σε πανευρωπαϊκό-παγκόσμιο.
  2. Όλες οι αποφάσεις του αντιπάλου έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε τη στρατηγική βαρύτητα των δικών μας θέσεων και πράξεων.
  3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μέτωπο και έχει καταφέρει να επεξεργαστεί και να θέσει στο κίνημα ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Παίζει πρωτοπόρο ρόλο στην οργάνωση του κινήματος σε γειτονιές, σωματεία, δήμους και περιφέρειες, δίνοντας πνοή και πολιτική έκφραση στο ανατρεπτικό δυναμικό του κινήματος. Οι όποιες αδυναμίες και αντιφάσεις της όχι μόνο δεν αναδεικνύουν τα όριά της αλλά τονίζουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η επαναστατική αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά στο σήμερα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να στηριχθεί αποφασιστικά και να μπει σε τροχιά δημιουργικής επανεκκίνησης.
  4. Η πολιτική των συμμαχιών της πρέπει να υποτάσσεται στους σκοπούς που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει για την περίοδο. Η κοινή δράση, η πολιτική συνεργασία, η διεύρυνσή της δεν αποτελούν τόσο στόχο όσο εργαλείο ώστε να ενισχυθεί το επαναστατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα μες την κοινωνία και να εδραιωθεί η κομμουνιστική στρατηγική. Δεν είναι οι εκλογές που μας πιέζουν χρονικά άλλα η αναγκαιότητα να απαντήσει ο λαός στον ταξικό πόλεμο κλιμακώνοντας με πολιτικό αγώνα διαρκείας για να φύγει η άθλια συγκυβέρνηση και κάθε επίδοξος νέος διαχειριστής της  πολιτικής αυτής, για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του ίδιου του λαού.  
  5. Διαχωριζόμαστε πλήρως από τις λογικές που υποβιβάζουν το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ως εργαλείο διαπραγμάτευσης και υπό διαμόρφωση για τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής μας. Ταυτόχρονα διαχωριζόμαστε πλήρως και από εκείνες τις λογικές που υποτιμούν την αξία της κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας ως χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων μας.
Σύμφωνα με τα άνω:

  • Συμφωνούμε κατά πλειοψηφία τόσο με την απόφαση της ΚΣΕ στις 23/12 όσο και με την πολιτική συμφωνία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ΠΑΜΕΣ. Επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή αποτελεί την αρχή και όχι το τέλος της μάχης που δίνουμε για την πολιτική συνεργασία με τις αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιΕΕ, αντισυστημικές δυνάμεις-αγωνιστές. Η ηγεμονία του αντικαπιταλιστικού περιεχομένου στο κίνημα αποτελεί μόνιμη διαπάλη και δε λήγει σε μια συμφωνία.
  • Ορίζουμε νέα συνέλευση της Τ.Ε. στις 4/1 προκειμένου να ληφθούν υπόψη και οι νέες εξελίξεις μετά την τελευταία ψηφοφορία για ΠτΔ καθώς και αυτές που αφορούν την ως άνω πολιτική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  • Προχωράμε σε δράσεις στις 29/12, ημέρα της τρίτης και τελευταίας απόπειρας εκλογής ΠτΔ.
  • Συμφωνούμε με την πρόταση της Τ.Ε. Μαγνησίας για διεξαγωγή περιφερειακής συνεδρίασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
__________________________________________________________

3. Aποφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βορειων (21/12/2014)
 
Η Τ.Ε. Ανταρσυα Βορειων (Αμαρουσιου/Πευκης/Μελισσιων/Πεντελης/Κηφισιας) αποφασιζει τα παρακατω.
1.Κανει αποδεκτη την αναβολη της συνδιασκεψης της Ανταρσυα εξαιτιας της πιθανοτητας προκηρυξης βουλευτικων εκλογων.

2.Λαμβανοντας υποψη τις δημοσιες ανακοινωσεις
-καταρχην την κοινη ανακοινωση των Αντιπροσωπειων Ανταρσυας και Πρωτοβουλιας Μετωπικης Συμπορευσης
-καθως και την δημοσια δηλωση τεσσαρων μελων του Π.ΣΟ. οτι <<Από τη μεριά των συντρόφων της Πρωτοβουλίας δηλώθηκε η συμφωνία τους με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αυτή διατυπωθηκε με την επιστολή της ΚΣΕ. Διαπιστώθηκε συμφωνία και στα 10 σημεία του προγράμματος αλλά και στη λογική της πρωταρχικής σημασίας του κινήματος, της σταθερής μετωπικής προοπτικής, της σύνδεσης με το στόχο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού και της ανεξαρτησίας του κινήματος και της ριζοσπαστικής αριστεράς από τη διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τον αδιέξοδο απομονωτισμό του ΚΚΕ>>.

Αποφασιζουμε τα παρακατω:
α.Καλουμε τα κεντρικα οργανα της Ανταρσυα Κ.Σ.Ε. και Π.Σ.Ο. να λαβουν ολα τα απαραιτητα πολιτικα μετρα για το αποφασιστικο προχωρημα της συγκεντρωσης δυναμεων για μια Μαχομενη Αριστερη Ανατρεπτικη Συνεργασια στον κεντρικο πολιτικο αγωνα καθως και στις επερχομενες εκλογες στην βαση του μετωπικου πολιτικου προγραμματος που εχει απευθυνει η Ανταρσυα με την ανοιχτη της επιστολη.
β.Καλουμε τα κεντρικα οργανα της Ανταρσυα Κ.Σ.Ε. και Π.Σ.Ο. να λαβουν ολα τα απαραιτητα πολιτικα και οργανωτικα μετρα για την ευκρινη και σαφη προβολη του ενδεχομενου κοινου μετωπικου πολιτικου προγραμματος ιδιαιτερα στα ΜΜΕ ,εξασφαλιζοντας την ισοτιμη και αναλογικη προβολη ολων των μελων της πολιτικης συνεργασιας .
γ.Καλουμε τα κεντρικα οργανα της Ανταρσυα Κ.Σ.Ε. και Π.Σ.Ο. να λαβουν ολα τα απαραιτητα πολιτικα και οργανωτικα μετρα για την αυτοτελη προβολη της συνολικης πολιτικης στρατηγικης της Ανταρσυα .
3.Η Τ.Ε. της Ανταρσυα Βορειων θα προχωρησει σε δημοσια παρουσιαση στις αρχες της νεας χρονιας της αναγκαιας πολιτικης μετωπικης προτασης της Ανταρσυα στον ανενταχτο κοσμο της Αριστερας ,τα μελη των ανεξαρτητων αριστερων σχηματων ,την νεολαια του αντιφασιστικου αγωνα καθως και στο μαχομενο εργατικο ρευμα στους δημους ,στα νοσοκομεια ,στα σχολεια και στις επιχειρησεις της περιοχης μας.
____________________________________ 

2. Απόφαση της συνέλευσης της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στις 21/12/2014
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας συνεδρίασε με βάση τις εξελίξεις που δρομολογούνται με την εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση, τους βασικούς άξονες της αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου στην Ελλάδα και την ΕΕ αυτή την περίοδο και τις τελευταίες αποφάσεις του ΠΣΟ και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παρέμβαση μας την αμέσως επόμενη περίοδο. Η συνέλευση της Τ.Ε. πολύ κομβικά εκτίμησε τα εξής και με βάση την απόφαση της ΚΣΕ της 10/12:

  1. Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να επισπεύσει την προεδρική εκλογή εκφράζει τα αυξημένα αδιέξοδα της κυβερνητικής κι ευρύτερα της κυρίαρχης πολιτικής και πάρθηκε υπό το κράτος της κατάρρευσης των πολιτικών εξαγγελιών περί «success story» στο τέλος του 2014 στο έδαφος επανεμφάνισης των εργατικών και νεολαιίστικων μαχητικών αντιστάσεων στην επίθεση. Αντίθετα η κυβέρνηση ήδη έχει συμφωνήσει με τους δανειστές (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων (νέο μνημόνιο).
  2. Η εξέλιξη αυτή χρωματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός της συνολικής αποτυχίας από την αστική τάξη σε διεθνές επίπεδο στην αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης. Ε.Ε. και ευρωζώνη αντιμετωπίζουν μεγάλες αντιφάσεις και αντιθέσεις, παράγοντας που επιτείνει τα κρισιακά φαινόμενα. Η βασική αιτία για την αποτυχία όλων αυτών των επιδιώξεων είναι το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης (αρνητικοί ή στάσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη, όξυνση του προβλήματος δημόσιου χρέους, άπνοια μαζικών παραγωγικών επενδύσεων) σε συνδυασμό με την επιμονή του κεφαλαίου να επιδιώκει το ξεπέρασμα της κρίσης με την επιβολή ακόμα βαθύτερων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.
  3. Επίσης η αντίσταση του εργατικού κινήματος, η υπολογίσιμη άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού και της νεολαίας, όπως φάνηκε από τις τελευταίες κινητοποιήσεις (φοιτητικό κίνημα, απεργία 27/11, Πολυτεχνείο, κινητοποιήσεις 6/12, υπόθεση Ν. Ρωμανού) είναι ένας επιπλέον κρίσιμος παράγοντας που επέτεινε την πολιτική αστάθεια και οδήγησε στην επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων με σκοπό να έλθει το κίνημα προ τετελεσμένων.
  4. Στην επιλογή αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιμονή της Ε.Ε. και της κυρίαρχης δύναμης της, της Γερμανίας, να μην υπάρξει καμία χαλάρωση της πολιτικής της δημοσιονομικής πειθαρχίας και του δημοσιονομικού συμφώνου. Αυτή η επιλογή δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, αλλά επιδιώκει να στείλει το μήνυμα και σε πολιτικές δυνάμεις και μερίδες των αστικών τάξεων κι άλλων χωρών της Ε.Ε. (π.χ. Ιταλία, Γαλλία), πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
  5. Η πολιτική κρίση, η φθορά των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των κομμάτων που έχουν συμβάλλει στην προώθηση των σφαγιαστικών πολιτικών υπογραμμίζουν ότι η έγκριση των νέων αντεργατικών μέτρων δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Αυξάνονται οι διεργασίες για την ανασύνθεση του αστικού πολιτικού συστήματος και θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις σ’ αυτό το επίπεδο είτε γίνουν εκλογές, είτε όχι.
  6. Η κίνηση επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή του ΠτΔ έχει γίνει σε πλήρη συνεννόηση με την Ε.Ε. και τους δανειστές. Συνδυάζεται με το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη Φλεβάρη (με βάση την δίμηνη παράταση που έδωσε το Γιούρογκρουπ) πρέπει να έχουν επέλθει δύο συμφωνίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με οποιαδήποτε σύνθεση και της πλευράς ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ: πρώτη, για την «αξιολόγηση» του προηγούμενου μνημονίου και δεύτερη για το νέο μνημόνιο που θα συνοδεύει την Πιστωτική Γραμμή.
  7. Η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, αυτού του αντιδραστικού θεσμού, από αυτή τη βουλή θα αποτελεί ιδιαίτερα αντιδραστική και αντιδημοκρατική εξέλιξη, γιατί βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαθέσεις του κόσμου της εργασίας και τους πολιτικούς συσχετισμούς αλλά και γιατί θα σημαίνει την ισχυροποίηση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της επιδρομής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται και έχει -επί της ουσίας- αποδεχθεί η κυβέρνηση. Η επιλογή αυτή όμως δεν είναι εύκολη. Προσκρούει στην αδυναμία του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση του συστήματος, στην ένταση της πολιτικής αστάθειας και στην κοινωνική πόλωση, καθώς και στην αγωνιστική δυνατότητα του λαού και των εργαζομένων να επηρεάσουν τις εξελίξεις από τη σκοπιά των συμφερόντων τους.
  8. Γι’ αυτό θα ενταθεί η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού. Δηλώσεις παραγόντων, ΜΜΕ, πτώση χρηματιστηρίου, κλπ. αποσκοπούν στην καθυπόταξη κάθε διαμαρτυρίας και ανυπακοής, στην ενίσχυση της τάσης υποταγής και στη σταθεροποίηση της κυριαρχίας του μαύρου μετώπου, στην αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Γι’ αυτό κύκλοι όπως ο Γιουνκέρ δίνουν «χέρι βοηθείας» στις ακραιφνείς μνημονιακές και αστικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ.). Παράλληλα όμως προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του. Τονίζουμε γι’ άλλη μια φορά πως εντός του πλαισίου του ευρώ, της ΕΕ, των αγορών και του συστήματος, δεν μπορεί να υπάρχει διέξοδος υπέρ του λαϊκών συμφερόντων. Δεν μπορεί να υπάρχει αποτελεσματική διαπραγμάτευση ή φιλολαϊκή διαχείριση, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα που απαιτούνται δεν οδηγούν σε ανέφελη κοινοβουλευτική και διαχειριστική πορεία, αλλά θέτουν το δίλημμα της ενσωμάτωσης - υποταγής ή της σύγκρουσης – ανατροπής με όρους πολιτικής ταξικής αναμέτρησης.
  9. Από την άλλη η προσπάθεια του μαύρου μετώπου να επιβάλλει, με κάθε τρόπο, τη συνέχιση της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης προϋποθέτει το κτύπημα της δυνατότητας του εργατικού και λαϊκού κινήματος να αγωνίζεται, να αντιστέκεται, να ανατρέπει. Γι' αυτό ενισχύεται η τάση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, αναβαθμίζεται η κυβερνητική και κρατική καταστολή των αγώνων, όπως είδαμε και στη συνολική αστυνομική, ασφαλίτικη, επικοινωνιακή και ιδεολογική επίθεση ενάντια στις διαδηλώσεις την 6η Δεκέμβρη, αλλά και το προηγούμενο διάστημα (φοιτητικό κίνημα, Πολυτεχνείο). Αυτή η τάση εκφράστηκε και στην κατάφωρη αντιδημοκρατική άρνηση των δικαιωμάτων του Νίκου Ρωμανού, αλλά και στα «μαύρα» πολιτικά σχέδια που συνόδευαν την κυβερνητική αδιαλλαξία ακόμα και μετά από 30 μέρες απεργία πείνας. Η προσπάθεια αυτή συναντά αντίσταση από τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος. Ούτε η καταστολή, ούτε η ιδεολογική τρομοκρατία της κυρίαρχης τάξης μπορεί να σταματήσει την οργή του κόσμου. Αποτελεί ήττα της κυβέρνησης η υποχρέωση σε αναδίπλωση στην υπόθεση Ρωμανού, η αποτροπή του μαύρου σχεδίου, γεγονός που έδειξε πως το μαζικό κίνημα μπορεί!
  10. Για να φύγει η άθλια συγκυβέρνηση, να αποφευχθεί η εκλογή ΠτΔ και να υπάρξει άλλη πολιτική με κέντρο τα εργατικά και νεολαιίστικα συμφέροντα χρειάζεται μεγάλη κινητοποίηση και επαγρύπνηση του λαϊκού παράγοντα και της μαχόμενης Αριστεράς και όχι αναμονή (όπως προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ) ή υποτίμηση των αντιδραστικών εξελίξεων, αφού έτσι κι αλλιώς αντιλαϊκή θα είναι η πολιτική (ΚΚΕ).
  11. Παλεύουμε για:
  • Για να ανατραπεί η πολιτική του «μαύρου μετώπου» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και η αντιδραστική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
  • Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης, της επιτροπείας, της διαρκούς λεηλασίας μέσω χρέους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για ένα συνολικά άλλο, αντικαπιταλιστικό δρόμο στην ελληνική κοινωνία.
  • Για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση. Για την είσοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο, με νέα απαιτητικότητα και μαχητικότητα. Για να ξηλωθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα και οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για ουσιαστικές κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων και σε βάρος του κεφαλαίου.
  • Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των δυνάμεων της ανατροπής.
Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις η Τ.Ε. αποφάσισε τα εξής:

  1. Κινητοποίηση στις 29/12 ημέρα της τρίτης απόπειρας εκλογής για ΠτΔ από το κοινοβούλιο. Προετοιμασία της κινητοποίησης με σύσκεψη των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών με βάση το πρόγραμμα και τους άξονες που θέτει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία των αντικαπιταλιστικών-αντιιμπεριαλιστικών-αντι-ΕΕ δυνάμεων και προσπάθεια για κοινή δήλωση. Κάλεσμα σε φορείς του μαζικού κινήματος για την συμμετοχή στην κινητοποίηση.
  2. Προετοιμασία για την περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης τον Γενάρη για την συμμετοχή σε αυτή, διεξαγωγή συσκέψεων για εγγραφές μελών μέχρι το ορισμένο διάστημα από το ΠΣΟ και ορισμός νέων συνεδριάσεων της Τ.Ε. πάνω στα κομβικά ζητήματα αυτής της πολιτικής μάχης. Εκτίμηση της Τ.Ε. είναι ότι σε περίπτωση εκλογών λόγω της μη εκλογής ΠτΔ δεν μπορεί να γίνει συνδιάσκεψη στις 17 Γενάρη όπως ήταν προγραμματισμένο.
  3. Η Τ.Ε. δεν αποφάσισε θετικά για την πρόταση-επιστολή της ΠΣΟ και της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς άλλες δυνάμεις για πολιτική συνεργασία για τους εξής λόγους:
  • Δεν είναι σαφής ο χαρακτήρας της πολιτικής συνεργασίας (εκλογική στενά, αφετηρία μόνιμων διεργασιών προς μια νέα μετωπική πολιτική πρόταση ή για την διεύρυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;) η φυσιογνωμία της συνεργασίας (όπως γράφει το γράμμα «βασικοί στόχοι αυτού του πλαισίου μπορεί να είναι», πράγμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμφωνία πέρα της προοπτικής στην κατεύθυνση του πόλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όπως ορίζουν οι αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν προσδιορίζει σε ποιο πόρισμα καλούμαστε να πάρουμε θέση) και στο σε ποιες δυνάμεις απευθύνεται.
  • Η αναγκαιότητα για την διεξαγωγή της 3ης συνδιάσκεψης δεν έχει απλά τακτικό χαρακτήρα αλλά έχει να επιλύσει σοβαρά πολιτικά ζητήματα όσον αφορά την αποτίμηση της απόφασης της δεύτερης συνδιάσκεψης για την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κίνημα την διετία μετά τις εκλογές του ’12 αλλά και το σχέδιο για την μετωπική συμπόρευση. Ο συσχετισμός και οι πολιτικές διεργασίες έχουν αλλάξει  ως ένα βαθμό τα δεδομένα στο κίνημα και την Αριστερά και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να πορευθούμε με την απόφαση της δεύτερης συνδιάσκεψης ως θέσφατο. Τέλος το γεγονός της συμμετοχής στις διεργασίες της πολιτικής συνεργασίας μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από «διπλό πόστο» με την συμμετοχή τους σε άλλα εγχειρήματα και η μη τοποθέτηση του ΠΣΟ και της ΚΣΕ πάνω σε αυτό εγείρει ερωτηματικά για τους στόχους της πρότασης για την πολιτική συνεργασία και για την προοπτική της.
  • Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε: Α) την διεξαγωγή εκ νέου στις 29/12 γι’ αυτό το ζήτημα με βάση και να νέα δεδομένα που ενδεχόμενα θα υπάρξουν. Β) Πρόταση στις υπόλοιπες Τ.Ε. Θεσσαλίας για διεξαγωγή περιφερειακής συνεδρίασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάνω στο τελικούς όρους και πλαίσιο συμφωνίας.
  1. Καλούμε την ΚΣΕ -πριν το ΠΣΟ που θα πάρει την οριστική απόφαση για την πολιτική συνεργασία με δεδομένο ότι δεν δύναται να γίνει συνδιάσκεψη σε περίπτωση εκλογών τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη- να δρομολογήσει και να καλέσει όλες τις τοπικές επιτροπές πανελλαδικά να πάρουν θέση για το τελικό πόρισμα των διεργασιών και να διεξαχθούν περιφερειακές συνεδριάσεις, σε ορισμένο εύλογο χρονικό διάστημα μετά τις γιορτές όπου θα έχουν λήξει οι διεργασίες με τις άλλες δυνάμεις και θα έχουν δημοσιευτεί τα αποτελέσματά τους και η κατεύθυνση για το όνομα. Κατ’ αυτό τον τρόπο το ΠΣΟ και η ΚΣΕ θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις όντας υπόλογοι στην ετυμηγορία των Τ.Ε.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 21/12/2014
__________________________________ 

1. Απόφαση της Συνέλευσης της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετραλώνων-Κουκακίου-Νέου Κόσμου-Θησείου, 23 Δεκέμβρη 2014
 
Μετά από πλούσια συζήτηση η Τοπική Επιτροπή αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία ότι στηρίζει την απόφαση του τελευταίου ΠΣΟ, με την προσθήκη ότι διαφωνεί με οποιαδήποτε συμπόρευση ή εκλογική συνεργασία με το Σχέδιο Β. Το Σχέδιο Β΄ δεν πληροί τις προϋποθέσεις «για τη δημιουργία ενός μαζικού πόλου – πολιτικού μετώπου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς και των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, με την ηγεμονία του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος», όπως αναφέρει η απόφαση του ΠΣΟ.