Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Έγκλημα στο Παρίσι:Φονταμενταλισμός με Γαλλικά Χρήματα;

Παντιέρα

Ένα έγκλημα με πολλά θύματα, αλλά και…ενόχους.
Video από την ΕΡΤ3. Παρουσίαση Σ. Πανούσης και Χρ.Αβραμίδης. Ένα ρεπορτάζ που συζητήθηκε πολύ, αναφορικά με την σχέση του Γαλλικού κράτους με τους τρομοκράτες, συνδέει τα όπλα που έστελνε η Γαλλία για την ανατροπή του Άσαντ, με το ISIS και γενικότερα τους φονταμενταλιστές στους οποίους φαίνεται ότι πέρασε ένα μεγάλο μέρος του οπλισμού. 

Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα του ρεπορτάζ που πραγματοποίησε ο Άρης Χαζτηστεφάνου ο οποίο βρίσκεται στην τηλεφωνική γραμμή και μιλάει στην Ελεύθερη ΕΡΤ για το στυγερό έγκλημα, τις πολιτικές ευθύνες και τα οικονομικά συμφέροντα: «Αρκετοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν το σύνολο του ισλαμικού κόσμου με την τρομοκρατία, με αφορμή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές. 

Αυτό που θα μπορούσαν να έχουν κάνει με μεγαλύτερη ευκολία, όμως, θα ήταν να συνδέσουν τον Γάλλο πρωθυπουργό Ολάντ με ακραίες ισλαμικές ομάδες, από τις οποίες ξεπήδησε ακόμη και το κράτος του Ισλάμ. Όπως είχε αποδείξει η εφημερίδα Monde στις 24 Αυγούστου του 2014 η γαλλική κυβέρνηση έστελνε οπλισμό, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, σε ομάδες ανταρτών που μάχονταν στη Συρία". Η εκπομπή Zona Rosa προβάλλετα κάθε Τετάρτη στις 19:30 από την Ελεύθερη ΕΡΤ3.