Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα (Βίντεο)

Παντιέρα

Παρά την αστυνομοκρατία, το κλείσιμο των δρόμων και των σταθμών του μετρό -πρώτη φορά με »αριστερά»- και την «κατάσταση πολιορκίας» με τους σιδερένιους φράχτες από τις κλούβες των δυνάμεων καταστολής, δεκάδες χιλιάδες λαού τίμησαν και φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πάνω από 20.000 δίνει τη συμμετοχή στην Αθήνα η αστυνομία, εξαφανισμένη η πορεία από τα επίσημα ειδησεογραφικά σάιτ. Βρέθηκαν και φέτος, για άλλη μια φορά, οι καλοθελητές που πρότειναν η πορεία να κατευθυνθεί στη γαλλική και όχι στην αμερικάνικη πρεσβεία… 

Όσο και να προσπαθούν όμως, το Πολυτεχνείο που επί 42 χρόνια στοιχειώνει τον ύπνο της αστικής τάξης, θα τιμιέται στους καθημερινούς αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, και κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη με πορεία στο μισητό σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στην αμερικάνικη πρεσβεία. 

Δύσκολες στιγμές πέρασαν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγκάστηκαν να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου -κάποιοι με κατεβασμένο το κεφάλι, άλλοι προκλητικοί- με τη συνοδεία των ΜΑΤ και κάτω από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Δείτε σχετικά βίντεο εδώ και εδώ. Δείτε στα πλάνα που ακολουθούν, μέρος από τη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου 2015 στην Αθήνα. Το κομμάτι αυτό της πορείας, δεν »χώρεσε» στις ανταποκρίσεις των περισσότερων ΜΜΕ.