Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πρωτοβουλία Σωματείων: Σάββατο/Κυριακή 7-8 Μάη – Απεργία και Συγκεντρώσεις

Αύριο Σάββατο 7 Μάη:

6.00 μ.μ., Συγκέντρωση στο Σύνταγμα με τα ταξικά συνδικάτα/σωματεία, με όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα.


* * *

Κυριακή 8 Μάη:
10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού, στο Σύνταγμα. Απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει Απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ολοήμερη απεργιακή δράση με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα (στις 6μμ) και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή).

* * *
Πέμπτη 5 Μάη: κάλεσμα για συνέλευση αγώνα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό (κτήριο ΤΕΕ, Νίκης 4-Σύνταγμα, στις 6.00 μ.μ.).
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, ακόμη χειρότερο από αυτό που παρουσίαζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο φοροληστείας έχει κατατεθεί στη Βουλή. Επιπλέον, ένα 4ο και φαρμακερό μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο νέας λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωση απολύσεων και μια σειρά άλλα μέτρα που σταματημό δεν θα έχουν.
Με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε άμεσα την μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής – αντιλαϊκής καταιγίδας.
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια και κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός.
ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα στο ασφαλιστικό και την φορολεηλασία. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση Κεφαλαίου – Κυβέρνησης, της ΕΕ, και Δ.Ν.Τ.