Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Κάλεσμα: 3o Φεστιβάλ Λαμπηδόνας (24-25-26 Ιουνίου)-Τέλος οι μονόδρομοι, ανοίγουμε τον δρόμο προχωρώντας!

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Τεσσεράμισι χρόνια μετά τη συγκρότησή του, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, σε πείσμα της γενικευμένης απαξίωσης της κοινωνικής και πολιτικής δράσης, οραματίζεται σήμερα τον κόσμο του αύριο: έναν κόσμο που βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης από έναν κόσμο που δεν ξεχνά αλλά αναστοχάζεται, δεν εκχωρεί αλλά κατακτά, δεν μεμψιμοιρεί αλλά ονειρεύεται, δεν δημαγωγεί αλλά συνδιαλέγεται, δεν βολεύεται αλλά αναζητά.

Σε μια εποχή που το παλιό πεθαίνει αλλά το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποστρέφουμε το βλέμμα αλλά αναζητούμε μορφές διεξόδου τόσο από τις πολιτικές της βαρβαρότητας όσο και από τη 
μοιρολατρία και τον ατομισμό που τις συντηρούν. Δεν ξεχνάμε ούτε τα ΟΧΙ, ούτε τα ΝΑΙ και τις πολιτικές εξαθλίωσης που τα συνοδεύουν. Δεν ξεχνάμε ούτε τους χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες που ξεριζώνονται λόγω του πολέμου και της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, ούτε και εκχωρούμε την κοινωνική αλληλεγγύη σε κράτος και ΜΚΟ. Δεν παραχωρούμε τους δημόσιους χώρους σε κεφάλαιο και κράτος, αλλά τους καταλαμβάνουμε για να συγκροτήσουμε δομές επιβίωσης, αγώνα και πειραματισμού.

Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 3ο Φεστιβάλ Λαμπηδόνας (Άλσος Αγ.Τριάδας, Βύρωνας, 24-26 Ιουνίου) για να ανιχνεύσουμε μαζί μονοπάτια αντίστασης, αυτοοργάνωσης και δημιουργίας. Για να κάνουμε ακόμα ένα μικρό βήμα στο δύσκολο αλλά απολύτως αναγκαίο ταξίδι της κοινωνικής χειραφέτησης. Τρεις ημέρες και νύχτες με συζητήσεις (προσφυγικό, δημόσιοι χώροι), πολιτιστικές εκδηλώσεις (ToniColtura Project, Xatzifrageta, Μουσική Ομάδα 1ου Λυκείου Βύρωνα, Λαϊκή Ορχήστρα ΛΑμπηδόνας -Λ.Ο.ΛΑ., Θέατρο του Καταπιεσμένου), θεματικά εργαστήρια (Δημιουργική Γραφή, Δραματοθεραπεία, Latin χοροί, Ανταλλακτήριο Σπόρων, LocalAct, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, ανεργία-επισφάλεια), παιδικές δραστηριότητες, έκθεση ζωγραφικής, περίπτερα συλλογικοτήτων, συλλογική κουζίνα και πολλά άλλα!


- όλο το πρόγραμμα του 3ου φεστιβάλ Λαμπηδόνας: εδώ

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1770750519810845&set=gm.1228533967186899&type=3&theater