Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Κερατσίνι, 3 χρόνια μετά (Βίντεο)

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτες φασίστες. Το αντιφασιστικό κίνημα, μαζικές και πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς, οργάνωσαν το Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Στο Κερατσίνι, πλήθος κόσμου, νέοι και εργαζόμενοι γέμισαν το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. την οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη). Τα αντιφασιστικά συνθήματα της διαδήλωσης δονούσαν τους δρόμους της γειτονιάς του Παύλου Φύσσα. Οι κάτοικοι της περιοχής συγκινημένοι, έπαιρναν τις προκηρύξεις και, σε μερικές περιπτώσεις, φώναζαν από τα μπαλκόνια τα συνθήματα μαζί με τους διαδηλωτές.

Παρούσα, ανάμεσα σε πολλές συλλογικότητες και με μαζικό μπλοκ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Δραπετσώνα, εργατικές λέσχες από άλλες περιοχές της Αττικής, κ.α.

Μαζική και η αντίστοιχη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της χώρας (Γιάννενα, Ξάνθη, Πάτρα, κ.α.). Σε ανακοίνωσή της για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε «δυνάμωμα της δράσης ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο που όλο και σκοτεινιάζουν την κατάσταση στην περιοχή μας.


Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η επαναστατική πάλη των λαών, ο κοινός αγώνας για τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στις άρχουσες τάξεις που πάντα υποδαυλίζουν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, για να τους διασπούν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο.»

___________________________________________

Πλημμύρισε η οδός Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κερατσίνι. Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μεταλλεργάτη-μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, χιλιάδες αντιφασίστες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε στο Κερατσίνι.Τα αντιφασιστικά συνθήματα της διαδήλωσης δονούσαν τους δρόμους της γειτονιάς του Παύλου Φύσσα. Οι κάτοικοι της περιοχής συγκινημένοι, έπαιρναν τις προκηρύξεις και, σε μερικές περιπτώσεις, φώναζαν από τα μπαλκόνια τα συνθήματα μαζί με τους διαδηλωτές. Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή 18/9 θα γίνει Συναυλία στον ΟΛΠ Πειραιά. Τη Δευτέρα 19/9 υπάρχει Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, στο Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως στις 8.30πμ.