Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Με ΜΑΤ χτύπησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγκέντρωση στην Καισαριανή (Βίντεο-Προσθήκη)

Με αφορμή την σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε απευθύνει κάλεσμα για μια αντικυβερνητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Λίγο μετά της 6.00 μμ αρκετός κόσμος είχε ήδη συγκεντρωθεί ενώ είχαν αναρτηθεί πανό στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως. Στην συγκέντρωση εκτός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούσε η ανυπότακτη Καισαριανή και η ΛΑΕ. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά της 6.30 μμ με το σύνθημα «Αλέξη θυμήσου το χώμα που πουλάς λευτέρωσαν ο Άρης και το ΕΑΜ -ΕΛΑΣ» να κυριαρχεί. Η πορεία ακολούθησε τον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής και κατόπιν κατευθύνθηκε προς το σκοπευτήριο. Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής ήταν ορατή σε όλους τους κάθετους δρόμους που οδηγούσαν προς το σκοπευτήριο ενώ ήταν ξεκάθαρο πως είχαν πάρει εντολές να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να φτάσουν στο σκοπευτήριο και να χαλάσουν τη φιέστα του Τσίπρα. 

Όταν η κεφαλή της πορείας έστριψε από την Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση το σκοπευτήριο ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες εμπόδισαν την διέλευση της. Σε αυτό ακριβώς το σημείο οι δυνάμεις καταστολής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιτέθηκαν απρόκλητα με γκλοπ και χημικά εναντίον των διαδηλωτών. Τα συγκεκριμένα χημικά ήταν ιδιαίτερα τοξικά και εκτοξεύτηκαν σε ένα στενό δρόμο με αποτέλεσμα να πνίξουν στην κυριολεξία τους διαδηλωτές αλλά και τους περίοικους που παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια. Στο κάλεσμά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αφήστε ήσυχους αυτούς που πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, το διώξιμο των κατακτητών, την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή  εξουσία. Ανήκετε  στους εχθρούς τους".

δείτε βίντεο:

  http://www.pandiera.gr/%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%84-%ce%ba%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85/