Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Παγκράτι, Σάββατο 8 Οκτωβρίου: Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προγραμματίζουν εγκαίνια «συνδικαλιστικών» γραφείων στο Παγκράτι. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, προσπαθούν να πατήσουν πόδι στη γειτονιά μας. Το ίδιο επιχείρησαν πριν τέσσερα χρόνια και πήραν την απάντηση τους από το αντιφασιστικό κίνημα, που ουσιαστικά «έκλεισε» τα γραφεία που τους είχε παραχωρήσει ο Καμίνης στην Φιλολάου. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

 Οι φασίστες πάντα ήταν εχθρικοί  με τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, πάντα ήταν το μακρύ χέρι των αφεντικών και του συστήματος. Είναι μια εγκληματική συμμορία που δικάζεται κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος όχι μόνο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Χτυπούν τους πρόσφυγες, ενώ την ίδια ώρα βαράνε προσοχή στο κεφάλαιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθούν να ξεμυτίσουν τη  στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες. Η εμφάνιση τους είναι πρόκληση. Ειδικά μετά τα γεγονότα στο Ρέθυμνο και την επίθεση από τα ΜΑΤ χέρι χέρι με τους φασίστες στην αντιφασιστική διαδήλωση. Θα γίνει ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά ότι στις γειτονιές μας, που ζούμε  και παλεύουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα τους, το φύλο τους και την καταγωγή τους, οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες.

Όλοι και όλες στην διαδήλωση ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου!

τοπική επιτροπή Βύρωνα/Παγκρατίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ