Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Οι δίκες δεν λυγίζουν τους αγωνιστές!

H Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) καταγγέλλει τη βιομηχανία δικών και διώξεων εκατοντάδων πολιτικών αγωνιστών που βρίσκεται σε εξέλιξη όλη την περίοδο αυτή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες σχεδόν τις πόλεις. Εργαζόμενοι, διαδηλωτές, απεργοί, νεολαίοι, φοιτητές, μαθητές, καταληψίες, μετανάστες, άνθρωποι των κινημάτων και της αλληλεγγύης, αγωνιστές της πολιτικής ανυπακοής και της αντίστασης (από τα διόδια, μέχρι τους αγώνες της Χαλκιδικής), απεργοί και αντιφασίστες διαδηλωτές, αριστεροί, αντιεξουσιαστές και άλλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ποικιλότροπη κρατική καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων τους από τα πρώτα μνημονιακά χρόνια μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, η λειτουργία και οι προτεραιότητες του αστικού κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών παραμένουν αμετάβλητες και ισχυροποιημένες επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατηρεί σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος του νομικού οπλοστάσιου της καταστολής. Η αστυνομία καταστέλλει, οι μηχανισμοί αυθαιρετούν, οι δικαστές φυλακίζουν. Και για άλλη μία φορά η καταστολή είναι επιλεκτική : Φασιστοειδή και χρυσαυγίτες τραμπουκίζουν ανενόχλητοι και με την απαθή παρουσία της αστυνομίας σε σχολεία και καταυλισμούς, προβάλλονται από την κρατική ΕΡΤ, συμπληρώνοντας το έργο της, ενώ διαδηλωτές και κινήματα διώκονται. Σκοπός η τρομοκράτηση αγωνιστών και κινημάτων για να φοβηθούν και να σταματήσουν να αντιμάχονται την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, την ανεργία και την φτώχεια, τον πόλεμο και τον ρατσισμό.

Ανάμεσα σε αυτούς την τιμητική της έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεκάδες δίκες μελών της, νέες διώξεις αγωνιστών που συμμετέχουν στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλλού, αναπάντητες καταγγελίες για παρακολουθήσεις, ομολογίες των διωκτικών αρχών για «σεσημασμένα μέλη» και φακέλωμα, στοχοποίηση. Οι επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στον τομέα των δικαιωμάτων ακολουθούν τον γενικότερο μνημονιακό της κατήφορο!

Απέναντι σε όλα αυτά θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την οργάνωση της συμπαράστασης σε κάθε δίωξη και δίκη, την συνειδητοποίηση ότι ο ταξικός πόλεμος σαρώνει ταυτόχρονα το ψωμί μαζί με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα και την αναζήτηση μορφών συνολικής αντίστασης και προοπτικής για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ενότητα και η κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των αγωνιστών
  • Κανένας διωκόμενος μόνος του.
  • Οι δίκες δεν λυγίζουν τους αγωνιστές
Αθήνα, 31/1/2017

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (Κ.Σ.Ε.) της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)