Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μεγάλο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο & Διαδήλωση στην Αθήνα (Φωτό + Βίντεο)

Παντιέρα

Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας . Με αιχμή το αίτημα: Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 18 Μάρτη ενάντια στο ρατσισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τη φτώχεια, για να ακυρωθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, για να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα, για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση τα προσφυγόπουλα. Στην Αθήνα, η Ομόνοια ήταν γεμάτη από κόσμο και πραγματοποιήθηκαν συναυλία και ομιλίες.

Από την Ομόνοια οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην Βουλή και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΕΕ. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των προσφύγων από την Μαλακάσα, το Ελληνικό, το Σχιστό, τον Ελαιώνα, το Λαύριο, από το City Plaza και τις άλλες καταλήψεις στέγης. Μαζική και δυναμική ήταν παρουσία του ΣΥντονισμού για το ΠΡΟσφυγικό ΜΕταναστευτικό. Μαζική ήταν επίσης και η συμμετοχή εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων, κοινοτήτων μεταναστών κ.ά. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, το Δίκτυο Σπάρτακος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η ΑΠ Ροσινάντε, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ, η ΟΡΜΑ και πολλές ακόμα οργανώσεις και κινήσεις.

Δείτε τους φορείς και τις συλλογικότητες που καλούσαν στην κινητοποίηση εδώ: Πλήθος φορέων καλούν στις κινητοποιήσεις 18 Μάρτη. Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν εκτεταμένα στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο και τη διαδήλωση της Αθήνας: 

Στιγμιότυπα από τη διαδήλωση:

Η ομιλία της Ντίνας Ρέππα, εκ μέρους του ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων): Ο Κώστας Παπαδάκης, από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση: Απόσπασμα της ομιλίας του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων Πέτρου Κωνσταντίνου: