Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Αθήνα: Απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων (βίντεο)


Παντιέρα: Με απεργιακές περιφρουρήσεις και μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Παρασκευή 17 Μάη 2017, ενάντια στο 4ο μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός σήκωσαν το γάντι στην πρόκληση του Τσίπρα («εάν ο κόσμος δε συμφωνούσε με την πολιτική μας θα είχε βγει στους δρόμους»).

Στην Αθήνα, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό», πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο. Στην συγκέντρωση καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις. Ακολουθώντας τη διαδρομή Πατησίων – Χαυτεία – Σταδίου – Σύνταγμα πορεύθηκε  το μαζικό μπλοκ του Μουσείου με αντικυβερνητικά και εργατικά συνθήματα.


 Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί για αύριο Πέμπτη 18 Μάη στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα σε συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού, στις 6μμ και σε πορεία προς τη Βουλή. Καλεί σε παραμονή  στην Όθωνος και Αμαλίας σ’ όλη τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων. Επίσης μια σειρά κλάδοι κλιμακώνουν τον απεργιακό αγώνα. Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή 19/5. Οι νοσοκομειακοί  γιατροί απεργούν και αύριο 18/5, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 22/5 και την Τρίτη 23/5. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από την απεργιακή συγκέντρωση και την  διαδήλωση: